Paikalliset

Tarmo luopuu sarjapaikastaan – Porvoossa pelataan jatkossa vain juniorikoripalloa

Tarmon edustusjoukkueen esityksiä on vuosien varrella seurannut moni koripallon ystävä.

Arkisto/Marko Enberg

Porvoo | Tarmon miesten koripallon edustusjoukkueen pelit päättyivät Divisioona A:n osalta putoamiseen. Koripallon erikoisseuran Tarmo ry:n johtokunta katsoi, että miesten toiminta on tullut tiensä päähän.

Seuran selkeä viesti on se, että kilpakoripallon ylläpito on taloudellisesti liian haastavaa tässä tilanteessa. Omia kasvatteja ei ole riittävästi edes tulossa, joten johtopäätökset oli helppo vetää.

Tarmon puheenjohtaja Rasmus Svahn kertoo, että Koripalloliittoon ilmoitetaan, että Tarmo ry ei ota vastaan miesten Divari-B:n paikkaa vastaan.

– Tähän päädyttiin pitkän harkinnan jälkeen ja taloudelliset edellytykset eivät kannata koripallon edustusjoukkueen sarjapaikkaa ensi vuodeksi. Käytännössä tämä tarkoittaa, että miesten edustusjoukkueen toiminta päätettiin lakkauttaa.

Tarmon edustusjoukkueen puoli on liiketoimintaa ja se lopetetaan. Liiketoiminnan lakkauttaminen tietää myös sitä, että ei ole edustusjoukkuetta. Pelaajasopimukset lakkaavat myös olemasta. Tosin pelaajien sopimukset olivat kauden mittaisia, joten tällä hetkellä ei ole pelaajien sopimuksia.

Edustusjoukkueen päävalmentaja Esa Mäki-Tulokkaalla on sopimus voimassa ja hänen kanssa seura neuvottelee vielä taloudellisista asioista.

– Toivon, että tässä olisi myös hyvääkin. Edustustoiminta on mahdollista palauttaa, kun meillä on myös riittävästi omia kasvatteja tulossa miesten joukkueeseen. Neljän tai viiden vuoden päästä meillä on toivottavasti A-junioreiden SM-joukkue ja omia kasvatteja riittävästi jopa miesten edustusjoukkueeseen, Svahn näkee.

Tarmo on jo muutamia vuosia joutunut edustusjoukkueen kasaamisessa etenemään erittäin rajallisella pelaajabudjetilla.

– Tällä hetkellä I-divisioonan kustannukset ovat liikaa nykyiselle organisaatiolle ja voittavan joukkueen kasaaminen epäonnistui. Yleisökin tulee mieluummin katsomaan menestyvää joukkuetta, Svahn sanoo.

Junioripuolen asiat ovat olleet eriytettynä jo pidemmän aikaa ja siihen toimintaan tämä ei vaikuta.

– Meillä on aktiivinen ja hyvä tilanne junioripuolella. Harmittava tilanne tämä on kokonaisuutena ja eihän tähän tilanteeseen olisi millään haluttu mennä .

Seuratoiminnassa ajatellaan Svahnin mukaan joskus liikaa tunteella ja kylmät faktat jäävät hieman taka-alalle.

Tarmon miesten edustusjoukkue voitti tällä kaudella vain yhden ottelun ja putosi Divari-B:n puolelle. Pääkaupunkiseudulla tai lähialueella oli B:n puolella tänä vuonna viisi joukkuetta. Tarmon edustuksessa oli neljä porvoolaista omaa kasvattia, ja muut pääkaupunkiseudulta. Olisi varmasti kova haaste saada pelaajia mukaan porvoolaisjoukkueeseen Divari-B:n puolelle.

Loppukaudesta tuli Tarmon edustuksen pelaajilta ilmi, että sitoutuminen harjoituksiin on ollut heikkoa. Toki loukkaantumiset tai sairastumiset haittasivat myös koko kautta.

Nämä seikat olivat Tarmon johtokunnan mielissä päätöksen takana.

– Päällimmäisenä ajatuksena tuntuu isolta iskulta porvoolaiselle koripallolle, mutta on saatu positiivista palautettakin. Vanha Tarmoikoni sanoi, että epäonnistumisesta pitää ottaa opiksi ja tehdä asiat uudestaan ja paremmin, Svahn sanoo.

Hän muistuttaa, että kulut karkaavat helposti käsistä, jos edustusjoukkueen pelaajia haalitaan joukkueeseen vaikka ulkomailta.

– Nyt on mahdollisuus hengähtää ja rakentaa seuran vahvaa perustusta kunnolla, junioreissa on Tarmon tulevaisuus. Seuran jäseniä nyt yli 300, ja kesäkuussa on kesäleirit. Lähes 60 lasta on osallistumassa ja katukoristurnaus suunnattu tarmolaisille ja muille koripalloseuroille. Tulevaisuus rakentuu myös voimakkaasti yhteisöllisyyden voimaan, Svahn näkee.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tarmo päätti kauden tappiolla Oulussa17.3.2019 23.00
Tarmo voitontahtoisesti viimeiseen kotiotteluun vaikka jumbosija onkin väistämätöntä8.3.2019 21.00
Tarmo lähtee sarjaan kotimaisin voimin 28.9.2018 23.55

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat