Paikallisurheilu

Mattias Blomster voitti sportingin maailman cupin osakilpailun

Sipoolainen Mattias Blomster voitti sportingin maailmancupin osakilpailun Kyproksella.

SSG

 

Sipoo | Ampumaurheilu kaipaa nuoria lupauksia ja ainakin sipoolainen Mattias Blomster, 19, on hyvää vauhtia nousemassa parrasvaloihin. Kyproksen Larnakassa järjestettiin haulikkolajien, sportingin ja compak sportingin maailmancup. Suomalaiset menestyivät hyvin molemmissa kilpailuissa.

Sportingin nuorten sarjassa oli mukana kuusi ampujaa Suomesta. Voiton vei Mattias Blomster 172 kiekolla ja hyvänä kakkosena oli Jarkko Rissanen. Pronssille jäi Oliver Ojansuu, joka hävisi uusinnassa Rissaselle.

– Ensimmäinen ulkomaan kilpailu sujui kyllä loistavasti, tästä on hieno jatkaa kautta, Blomster mietti.

Mahtava kilpailla ulkomailla.

– Radat olivat haastavampia ja oli erilaista ampua aukealla radalla. Meillä on metsää ja muuta luontoa, niin Larnakassa radat olivat todella aavalla paikalla. Sain hyvän alun ja rytmin heti, niin oli rento paikka jatkaa kisaa. Oli todella mahtava kilpailla ulkomailla, kun paineet ovat erilaiset, Blomster kertoo.

Kilpailun toinen laji nuorten sarjassa, Compak sportingin päättyi myös hyvään suomalaismenestykseen. Oliver Ojansuu sai kultaa ja Matias Blomster ampui hopeaa ja tulos oli nyt 174.

– Tämä on vasta toinen kilpailukauteni, sillä olen ampunut näitä lajeja vasta pari vuotta. Viime vuonna kilpailin ensimmäiset kisani, joten kehitys on ollut ihan hyvää. Molemmat haulikkolajit sopivat hyvin minulle ja ne ovat mukavan vaihtelevia lajeja.

Sipoolaista Sibbo Skyttegilleä edustava Blomster saa ampua ensi myös vuonna nuorten U20-luokassa.

– Se on hyvä, että saan kisailla vielä nuorissa ja hakea kokemusta.

Kyseessä on metsästyksenomainen haulikkolaji, joka on monivaiheinen.

– Olen kyllä harrastanut metsästystä jo kauan ja lajit muistuttavat toisiaan. Haulikolla ammutaan kisoissa erilaisilta matkoilta ja kulmista savikiekkoja. Pitää löytää hyvä ampuma-asento ja rytmi. Ase pitää sopia hyvin käteen ja on hyvä ampua.

Blomsterin asenne lajia kohtaan on todella vahva. Hän pääsi A-maajoukkueen leirille ja Kyproksen kisaan mukaan omalla kustannuksella. Sipoolainen maksoi koko reissun omasta pussista.

– Olivat kyllä hieman ihmeissään, kun onnistuin voittamaan ja olemaan toinen. Sain kyllä onnitteluja ja hyvää kannustusta, että onnistuin noin hyvin molemmissa kisoissa.

Hän sanoo, että menestys antaa taas lisää intoa harjoituksiin.

– Meillä on hyvät harjoitusmahdollisuudet Sipoossa SSG:n ampumaradalla. Pari-kolme kertaa viikossa käyn harjoittelemassa ampumista. Sen lisäksi pidän yleiskuntoa yllä erilaisten harjoitusten avulla. Hyvä fyysinen kunto auttaa itse ampumasuorituksessa.

Hän hieman harmittelee, että sporting ja compak sporting eivät ole olympialajeja.

– Kansainvälisiä menestysmahdollisuuksia on ihan hyvin näissäkin lajeissa. Kun kisassa ammutaan 200 kiekkoa, niin kyllä siinä pitää keskittyä todella tarkkaan. Kiekot voivat olla lentoradaltaan aivan erilaisia ja se tekee ampumisesta haastavan. Sporting muistuttaa hieman golfia. Ammunta tapahtuu maastoon rakennetulla radalla, jossa on useita ampumarasteja. Rastit vaihtelevat eri radoilla ja eri ampumakerroilla, voi olla yksittäis- ja erilaisia kaksoiskiekkoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Jari Rajala oli lähellä Sportingin mitalia15.6.2017 22.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat