Paikalliset

Muuntaja hajosi, puoli kaupunkia pimeni

Kärähtänyt muuntaja pimensi hetkeksi lähes puoli kaupunkia.

Juha Perämäki

PORVOO  |  Sähkökatko pimensi laajan alueen Porvoossa perjantaina puoli yhden aikaan päivällä. Sähköt katkesivat keskustan lisäksi ainakin Huhtisista ja Näsistä aina Kuninkaanporttiin asti. Yhteensä ilman sähköä jäi hetkeksi 7 600 taloutta.

Ydinkeskustaan sähköt palautuivat nopeasti, mutta paikoin katkos kesti kauemmin. Vielä hieman ennen yhtä kaupungissa oli yli tuhat taloutta ilman sähköä, mutta tilanne korjautui pian lähes joka paikassa.

– Sähkökatko johtui Borgå Gymnasiumin kulmalla, Lukiokadun ja Rauhankadun kulmalla hajonneesta muuntajasta. Edessä on vähän isompi remontti ja sen vuoksi vielä muutama kerrostalo on ilman sähköä, paikalta tavoitettu Porvoon Sähköverkon toimitusjohtaja Magnus Nylander kertoo.

Muualle sähköt saatiin palautettua nopeasti korvauskytkentöjen avulla.

– Meillä on kauko-ohjattavia erottimia ja katkaisijoita. Saamme siis nopeasti syötettyä asiakkaille sähköä muuta kautta. Mutta kun tällainen yksittäinen muuntaja hajoaa, kestää aika kauan, että viimeisimmät paikat saadaan korjattua, Nylander kertoo.

Puoli kolmen aikaan iltapäivällä sähköttä oli 223 asiakasta. Nylander kertoo uskovansa, että tilanne korjautuu vielä päivän aikana.

Syytä muuntajan hajoamiseen ei vielä ole löytynyt.

– Voi olla, että se hajosi vanhuuttaan, mutta ei sitä tiedä vielä. Välillä näille ei vain voi mitään.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Puoli Porvoota pimeni12.4.2019 12.56

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat