Paikallisurheilu

FC Futura ei onnistunut voittamaan NuPSia harkkapelissä kotikentällään

Porvoolaiset pelaavat vielä keskiviikkona harjoitusottelun Atlantista vastaan.

FC Futuran Hussein Abbas kunnostautui maalinteossa Kultsua vastaan. Myös NuPSia vastaan mies teki joukkueensa ainoan maalin.

Arkisto/Timo Pasanen

PORVOO | FC Futuran miesten edustusjoukkue hakee vielä parasta iskukykyään parin viikon päästä alkavaan jalkapallon kolmosen sarjaan harjoitusotteluilla. Reilu viikko sitten porvoolaiset pelasivat kotikentällään Lappeenrannan Joutsenon Kultsua vastaan. Silloin Futura otti komean 4–0 (2–0) voiton. Lauantaina porvoolaiset kohtasivat Porvoon Pallokentällä vuorostaan Nummelan Palloseuran (NuPS) miesten edustusjoukkueen. Tällä kertaa vieraat nappasivat kuitenkin voiton tiukan taistelun jälkeen 1–2 (0–1) lukemin.

Nummelalaiset tekivät ensimmäisellä puoliajalla ainoa maalin, kun Esa Kokkola tarjoili hienon keskityksen Niko Vuorelalle, joka ei erehtynyt. Kotijoukkueen tasoitus tuli kuitenkin heti toisella puoliajalla, kun FC Futuran Abbas Hussein siirsi pallon maaliin Petri Lampisen syötöstä. Voitto karkasi lopulta, kun NuPS:n Ossian Lanne teki voittomaalin.

Tämäkin peli antoi paljon vastauksia kohta alkavaan sarjakaudenavaukseen.

FC Futuran miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Johan Lönnqvist oli kuitenkin ottelusta kohtuullisen tyytyväinen, vaikka voittoa ei tullutkaan tällä kertaa.

– Tappio johtui osittain vastustajan hyvyydestä. NuPS on koko ajan ollut mukana Kolmosen kärkikahinoissa, ja he ovat pelanneet myös Kakkosessa.

– Me taas hätäilimme hiukan liikaa, ja teimme virheitä. Ottelu oli kuitenkin aika tasaista vääntöä loppupeleissä.

– Tasapeli olisi ollut ihan jees, mutta sanoisin, että menemme koko ajan oikeaan suuntaan.

– Tämäkin peli antoi paljon vastauksia kohta alkavaan sarjakaudenavaukseen. Ottelu oli myös hyvä tasonmittari tulevasta sarjasta.

Meillä on nuori joukkue, ja edelleen taso peli sisällä vaihtelee hiukan liikaa.

Lönnqvist kertoo, että harkkapeli NuPSia vastaan alkoi erinomaisesti, ja pallonhallinta oli selvästi kotijoukkueella. Vieraat saivat kuitenkin ensimmäisen puoliajan loppuun vahvan jakson fyysisellä pelillään.

– Meillä on nuori joukkue, ja edelleen taso peli sisällä vaihtelee hiukan liikaa, Lönnqvist toteaa.

– Se on asia, jota meidän pitää pystyä vielä työstämään seuraavat kaksi viikkoa.

– Ei ole mitään syytä painaa paniikkinappulaa. Onneksi meillä on tällä kaudella iso rinki, koska meillä on ollut viimeisen viikon aikana tosi paljon pelaajia sairaana.

Lähdemme pelaamaan omaa peliämme heti alusta lähtien.

Porvoolaiset pelaavat vielä keskiviikkona harjoituspelin Helsingin Atlantista vastaan. Sarja alkaa 26.4. kotiottelulla Helsingin Puotinkylän Valttia vastaan.

– Atlantis on toisen lohkon yksi ennakkosuosikeista. Sekin on meille hyvä mittari meidän nykytasosta ja pelikunnosta, Lönnqvist sanoo.

– Valtti on sarjanousija. Vaikeaa arvioida vielä heitä tässä vaiheessa.

– Lähdemme pelaamaan omaa peliämme heti alusta lähtien. Uskon, että duunin ja ilon kautta pistetili alkaa kyllä karttumaan.

Uskon vahvasti, että voimme olla kärkikahinoissa mukana.

Viime kaudella Futura pelasi kelpo kauden vaikka sarjanousu ei toteutunutkaan. Lönnqvist uskoo, että joukkueella on mahdollisuuksia vaikka mihin, jos palaset vain loksahtaa oikeille paikoille. Tuore päävalmentaja haluaa kuitenkin rakentaa tulevaisuutta maltilla.

– Meillä on kahden vuoden projekti, jossa on paljon uutta.

– Se vie oman aikansa, että saa koko organisaation ja ryhmän toimimaan.

– Tämän kauden lohkossa on tosi paljon uusia joukkueita, joista on vaikea vielä ennustaa mitään ennen sarjanavausta.

– Jos kaikki kuitenkin natsaa kohdilleen, niin uskon vahvasti, että voimme olla kärkikahinoissa mukana, Lönnqvist päättää.

 

FC Futura–NuPS 1–2 (0–1)

1. puoliaika: 35 min. Vuorela Niko (Kokkola Esa) 0–1.

2. puoliaika: 64 min. Hussein Abbas (Lampinen Petri) 1–1, 78 min. Lanne Ossian (Vuorela Niko) 1–2.

FC Futura: Nieminen Samuel mv, Eriksson Victor, Johansson Oscar, Oikkonen Joni, Kautto Rasmus (45 min. Ronkainen Joni), Holmberg Axel Lehtinen Emil, Määttä Henri (45 min. Smeds Benjamin), Kouri Lassi (59 min. Lampinen Petri, Kärki Britschgi Anton, Pulkkinen Henri (45 min. Hussein Abbas ja 85 min. Zvaalden Jamal).

Yleisöä: 106.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Futura valmistautuu Kolmoseen – kylvetti vahvalla pelillä Kultsun7.4.2019 20.00
FC Futuran konkari Lampinen sopimukseen – Nico Eerola jatkaa uraansa29.1.2019 19.00
FC Futuran puheenjohtaja vaihtui – uudella puheenjohtajalla erinomaista kokemusta johtamisesta ja sidosryhmätyöstä12.1.2019 05.00
Johan Lönnqvist ottaa komennon FC Futuran edustusjoukkueessa6.11.2018 09.54
FC Futura juhli kauttaan laineilla ja palkitsi kauden parhaat pelaajat30.10.2018 01.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat