Paikalliset

Mikaela Nylander: Nyt on uuden aika – "Paluun tekeminen neljän kauden jälkeen olisi todella vaikeaa"

Mikaela Nylander katsoo, että paluun tekeminen eduskuntaan 16 vuoden jälkeen olisi hyvin vaikeaa.

Arkisto/Outi Paappanen

PORVOO  |  – Tietysti olen pettynyt, mutta osasin varautua tähän, kun Uudellamaalla äänten jakautuminen oli iso kysymysmerkki suurten ääniharavien jäätyä pois ja kun RKP:llä oli Uudellamaalla kaikkien aikojen kovin lista ehdokkaita, neljän kauden jälkeen eduskunnasta paikatta jäänyt porvoolainen Mikaela Nylander sanoo.

RKP menetti Uudellamaalla yhden paikan, jonka se sai neljä vuotta sitten tuolloin puheenjohtajana olleen yli puoluerajojen suosiota nauttineen Carl Haglundin äänipotin vetämänä.

RKP olisi tarvinnut neljänteen paikkaan Uudellamaalla ja Nylanderin läpimenoon noin 1 500 ääntä lisää. Nylanderin äänimäärä oli alustavan ääntenlaskennan mukaan 4 637, kun se edellisissä vaaleissa oli 5 422. Välimatka RKP:stä kolmantena sisään menneeseen VeronicaRehn-Kiveen oli noin tuhat ääntä.

– Siinä mielessä olen iloinen, että RKP:llä on itäisellä Uudellamaalla tulevia kovan luokan poliitikkoja ja että he menestyivät.

Nylander on itsekin kovan luokan poliitikko, joka on toiminut muun muassa eduskuntaryhmänsä puheenjohtajana, kun RKP edellisen kerran oli hallituksessa. Nyt hänen tuntonsa ovat sellaiset, että valtakunnanpolitiikka taitaa jäädä.

– Olen äärimmäisen kiitollinen näistä vuosista ja luottamuksesta, joiden myötä olen saanut toimia kansanedustajana 16 vuotta. Jos neljän kauden jälkeen putoaa, näen, että paluun tekeminen on todella vaikeaa.

– Elämänfilosofiani on sellainen, että kun yksi ovi sulkeutuu, toinen avautuu. Olen hieman sitä mieltä, että kohdallani on nyt uuden aika. En tiedä juuri nyt, mitä se on, mutta olen vakuuttunut, että löytyy jotakin, joka on minun tehtäväni.

Mikaela Nylander on puolueensa ensimmäisellä varasijalla eduskuntaan. Viime vuosina edustajanpaikkoja on vapautunut kaukaisempaa historiaa useammin, kun kansanedustajat ovat kuka mistäkin syystä jättäneet eduskunnan kesken vaalikauden.

– Sillä on turha spekuloida.

Nylander keskittyy politiikassa nyt Porvoon kaupunginvaltuuston puheenjohtajuuteen, jota on jäljellä kaksi vuotta. Hän lupaa käyttää valtakunnanpolitiikassa syntyneitä verkostojaan Porvoon ja Itä-Uudenmaan hyväksi aina kun voi – ja toivoo, että muutkin vastaavia verkostoja omaavat ihmiset toimivat samoin. Se on Nylanderin mukaan erittäin tärkeää nyt, kun Porvoosta ei ole lainkaan kansanedustajaa.

– Toivon myös, että (kokoomuksen uusi sipoolainen kansanedustaja) Heikki Vestman ottaisi asiakseen ajaa Itä-Uudellemaalle tärkeitä asioita, jotka liittyvät esimerkiksi soteen ja ratayhteyksiin.

Porvoon jääminen kokonaan ilman kansanedustajaa on Mikaela Nylanderin mielestä "todella huolestuttavaa".

– Tällä väestöpohjalla edustajia pitäisi olla kaksi tai kolme.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Mikaela Nylander jännitti paikkaansa viimeiseen saakka – putosi eduskunnasta15.4.2019 00.44
Porvoo jäi lopulta ilman omaa kansanedustajaa – Nylander olisi tarvinnut satoja ääniä enemmän 15.4.2019 00.29
Katso Porvoon äänestysalueiden 10 eniten ääniä saanutta – Nylander joka alueella kolmen parhaan joukossa15.4.2019 12.14
Harkimo itäuusmaalaisista ylivoimainen ääniharava – porvoolaisten kärkikolmikko Nylander–Karlsson–Hirvilammi15.4.2019 10.59

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat