Vaalit

Näitä et nähnyt tv:ssä: Halla-aho lohdutti Modigia, Sipilä vaipui yöhön ja Orpo korjasi krakaa – katso 20 vaalien tunteikkainta kuvaa

Tulos ja ulos? Juha Sipilä ja keskustapuolue ovat nyt totisen paikan edessä. Valittavana voisi olla hallituspaikka SDP:n tukipuolueena tai kasvu oppositiossa. Jälkimmäisestä keskustalla on hyvää kokemusta.

Laura Oja

Sunnuntaina käydyt eduskuntavaalit olivat jälleen demokratian jännitysnäytelmä vailla vertaa.

Illan ja yön tunteina tunteet olivat pinnassa niin puolueiden vaalivalvojaisissa kuin Helsingin kaduillakin, kun voittajat ja hävijät kohtasivat tai karttoivat toisiaan.

Etelä-Suomen Median kuvaajat olivat paikalla, kun vaalivoittajiin kuuluva perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho tapasi tappion kokeneen Vasemmistoliiton kansanedustaja Silvia Modigin.

Halla-aho toivoi, että Modig olisi ollut eduskuntaan yltäneiden joukossa. Modigin sijaan Vasemmistoliitto sai Helsingistä eduskuntaan kaksi uutta kasvoa: Veronika Honkasalon ja Mai Kivelän.

Keskustan vaalivalvojaisista puheenjohtaja Juha Sipilä joutui poistumaan pääkaupungin yöhön katkera häviö niskassaan. Keskusta menetti samalla ainoan paikkansa pääkaupungissa, kun Kimmo Tiilikainen ei tullut valituksi.

Aivan toisenlaisissa tunnelmissa juhlivat Vasemmistoliitto ja vihreät, joista ensimmäinen on saamassa neljä ja jälkimmäinen kuusi lisäpaikkaa Arkadianmäelle. 

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo sai illan aikana jännittää tulosta viimeiseen asti, mutta tuloksena oli lopulta yhden paikan lisäys kokoomukselle.

Katso ylhäältä kuvaajiemme parhaat otokset vaali-illalta. Kuvaajina ovat Päivi Tuovinen ja Johanna Erjonsalo Etelä-Suomen Mediasta sekä freekuvaaja Laura Oja.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Vaalit

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat