Paikalliset

Jukka-Pekka Ujula oman kansanedustajan menettämisestä: "Eriskummallinen tilanne"

Antti Meronen poisti linja-autoasemalta eduskuntavaalien mainostauluja. Vaalitulos ei ollut Porvoon kannalta hyvä. Kaupunki jäi ilman kansanedustajaa ensimmäisen kerran 40 vuoteen.

Juha Perämäki

PORVOO  |  Kaupunginjohtaja Jukka-Pekka Ujula on pettynyt vaalitulokseen.

– Ei ollut meiltä kaikilta porvoolaisilta kaikkein paras suoritus, että jäimme ilman ainuttakaan kansanedustajaa.

Ujula sanoo, että edustajaa vailla jäämisen suora vaikutus ei ole dramaattinen, mutta epäsuorat vaikutukset tulevat viiveellä.

– Suoraan sanoen on eriskummallinen tilanne kaupungin edunvalvonnan ja pidemmän ajan kehityksen kannalta, että yli 50 000 asukkaan kaupungissa ei ole yhtään kansanedustajaa.

Ujula puuskahtaa tilanteen kertovan vaalipiiristä paljon. Hän uskoo, että tällä asukasmäärällä, mutta täysin toisella sijainnilla jossain muualla kuin Uudellamaalla, Porvoolla olisi jopa huomattava määrä kansanedustajia.

– Kansanedustajan kautta saatavissa oleva, keskeisiin hankkeisiin liittyvä vaikutusvalta ja informaatio ovat merkityksellisiä. Edellisellä kaudella tein kansanedustaja Mikaela Nylanderin kanssa erittäin tiivistä yhteistyötä. Kun edustajaa ei ole, se heijastuu totta kai reaaliaikaiseen tilannekuvaan ja erilaisiin hankkeisiin, kuten ratahankkeeseen. On päivänselvää, että kansanedustajalla olisi kaupungille suuri merkitys.

Ujula kuitenkin rauhoittelee, ettei mikään ole romahtamassa.

– Tilanne on sellainen, mikä olisi kaikin keinoin pitänyt välttää. Meillä ei kuitenkaan ole nyt muita vaihtoehtoja, kuin pärjätä. Kaupungin edunvalvontaa on korvattava muilla keinoin, Ujula sanoo.

– Kaikki tapahtuu verkostojen kautta. Jatkossa on oltava entistä aktiivisempi erilaisissa verkostoissa, jotka liittyvät poliittiseen elämään, elinkeinoelämään, yhdistystoimintaan, puolueisiin ja muuhun sekä keskityttävä kaupungin kannalta keskeisiin hankkeisiin pistämällä niihin panoksia vähintään sama määrä ellei enemmänkin, kuin tähän mennessä. On oltava niin sanotusti hereillä.

Ujula kertoo seuranneensa sunnuntai-iltana vaaleja aivan loppuun asti.

– Äärimmäisen jännittävät vaalit monella tapaa, lopputulos oli arvailuihin ja osin gallupeihin verrattunakin aika yllättävä. En oikeastaan muista, koska olisin seurannut ääntenlaskua ihan loppuun asti, aikaisemmissa vaaleissahan tulos on hyvin pitkälti ratkennut jo huomattavasti aiemmin.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Porvoo ilman kansanedustajaa ensimmäisen kerran 40 vuoteen – Nylander: "Kaupungille valtava haaste"15.4.2019 16.09
Mikaela Nylander: Nyt on uuden aika – "Paluun tekeminen neljän kauden jälkeen olisi todella vaikeaa"15.4.2019 12.29
Mikaela Nylander jännitti paikkaansa viimeiseen saakka – putosi eduskunnasta15.4.2019 00.44
Porvoo jäi lopulta ilman omaa kansanedustajaa – Nylander olisi tarvinnut satoja ääniä enemmän 15.4.2019 00.29
Katso Porvoon äänestysalueiden 10 eniten ääniä saanutta – Nylander joka alueella kolmen parhaan joukossa15.4.2019 12.14

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat