Paikallisurheilu

PSS ei antanut karnevaalipelissä periksi

Veera Nousiainen (55) oli PSS:n joukkueen pirteä maalintekijä ja taistelija.

Timo Pasanen

Naisten salibandy neljäs liigafinaali osui kivasti karnevaalipäivään. Vapun kunniaksi salibandyväki kokoontui Aurora-halliin katsomaan hyvätasoista finaalia.

Porvoon Salibandyseuran naiset olivat selkä seinää vasten, sillä SB Pro oli vain voiton päässä mestaruudesta.

Näin siinä kävi, että rento porvoolaisryhmä otti vapauttavan voiton lukemin 4–1 (2–0, 1–0, 1–1).

Lehterit olivat täynnä, kun PSS näytti osaamistaan ja ottelusarjassa Pro johtaa 3–1. SM-kulta on siis katkolla Nurmijärven Prolle jo lauantaina heidän kotihallissaan.

 

Ottelun pirteimpiä pelaajia oli eittämättä PSS:n hyökkääjä Sanni Koli. Hän näki, että kotijoukkue sai hyvän hurmoksen päälle oikeaan aikaan.

– Olimme latautuneet tähän peliin toki hyvin, mutta pientä ekstraa meillä oli. Pelasimme toki paineitta, kun halusimme jatkaa pelejä. Onnistuimme nyt kaikilla kolmella kentällä tukkimaan vastustajan vetopaikat. Tällä kertaa saimme myös maaleja aikaiseksi oikeaan aikaan. Ensimmäisen erän hyvä lataus kantoi sitten läpi ottelun.

Koli mietti, että tuomareiden salliva linja oli se mitä peli kaipasi.

– Sai kyllä hyvin rymistellä, eikä jäähyjä tullut ollenkaan. Molemmat pelasivat kyllä rehdisti kovaa, niin siitä linjasta minä pidän. Oli todella hauska peli ja hieno fiilis hallissa, Koli kiitteli.

 

Ensimmäisessä erässä aisti selvästi se, että kotijoukkueella ei ole mitään paineita. PSS laittoi heti alusta asti vauhdin päälle ja kaikki kolme kentällistä pelasivat hyvin yhteen.

Jo viiden minuutin kohdalla viisisataa katsojaa nousi ilmaan, kun PSS:n ykköskenttä teki tuhojaan. Tällä kertaa Ella Sundström löi laidalta pallon maaliin hyvästä Ella Holmbergin syötöstä.

Vierasjoukkue otti selkeästi kiinni korkeammalta PSS:n hyökkäyksiin lähdöt. Vanha sanonta toimita palloa maalille piti kutinsa. Puolustaja Veera Nousiainen nosti pallon maalille puolesta kentästä ja taululle lukemat 2–0.

Pro liikkui kyllä todella hyvin, mutta PSS-pelaajat olivat pallon kanssa kärsivällisiä. Hyvä erä porvoolaisille.

Toisessa erässä kotijoukkue sai heti reilussa minuutissa hurmoksen päälle. PSS:n kapteeni Inka Lampinen nousi vahvasti pitkin vasenta laitaa ja laukoi täydestä vauhdista pallon oikeaan takakulmaan.

Pron vastaus tappioasemaan oli korkea karvaus. Ajoittain vieraat saivat kovan prässin aikaiseksi, että PSS joutui roiskimaan palloa ylös. Kotijoukkue oli kuitenkin pallollisena todella rohkea ja vältti vieraiden prässin.

Kolmas erä alkoi Pron kannalta loistavasti. Kavennusmaali tuli heti ensimmäisestä hyökkäyksestä. Peli heräsi taas eri tavalla eloon.

– Kavennus ei oikeastaan heilauttanut meitä lainkaan. Pääsimme hyvin heidän prässin alta pois ja peli oli hyvin hallussa, vaikka kaveri olikin vahva. Teimme otteluun hieman roolituksia ketjuihin ja se toimi nyt hyvin. Hieno oli, että kaikki kolme kenttää tekivät töitä hartiavoimin läpi pelin. Tästä on taas hyvä jatkaa seuraavaan peliin, PSS:n päävalmentaja Jukka Kouvalainen mietti.

Tilastot

PSS-SB Pro 4–1 (2–0, 1–0, 1–1).

08:16 2–0 Veera Nousiainen (Fanny Holmberg). 05:30 1–0 Ella Sundström (Ella Holmberg), 21:23 3–0 Inka Lampinen (Marianne Väliaho), 40:11 3–1 Ina Leminen (Jaana Lirkki), 59:04 4–1 Ella Sundström im.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

PSS ei saanut kotivoittoa – SB Pro johtaa voitoin 2–025.4.2019 22.55
Holmbergin sisarukset nauttivat yhdessä pelaamisesta PSS:n naisten edustusjoukkueessa – Ella ja Fanny viilettävät tehokkaina samassa ketjussa24.4.2019 22.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat