Paikalliset

Pyörällä ja pakettiautolla kiertävä seurue kummeksuttaa Pornaisissa

PORNAINEN | Pornaisissa on oltu viimeaikoina varpaillaan kirkonkylällä liikkuneen ulkomaalaistaustaisen seurueen vuoksi, joka kulkee polkupyörällä ja ulkomaisessa rekisterissä olevalla pakettiautolla. Asiaa on käsitelty Kirveskosken ala- ja yläkoulun oppilaiden kanssa ja seurueesta varoitellaan Facebookissa.

Keski-Uudenmaan poliisi vahvistaa tiedon kirkonkylällä liikkuneesta polkupyöräilijästä tai -pyöräilijöistä, jotka kiertelevät soittelemassa ovikelloja ja kaupustelemassa tauluja. Osa porukasta liikkuu pakettiautolla.

Rikoskomisario Leo Kuivala Järvenpään poliisiasemalta kertoo poliisin saaneen ilmoituksen henkilöistä, joiden liikkeet ovat herättäneet paikallisissa epäilyksiä. Poliisi on kertaalleen tavoittanut kyseiset latvialais- tai puolalaistaustaiset henkilöt ja jututtanut heitä tien päällä. Kuivala sanoo poliisilla olevan kyseisten henkilöiden nimet tiedossa, mutta varsinaisiin kuulusteluihin ei ole ollut aihetta.

– Ei ole näyttöä rikoksesta eikä perusteita kiinniotolle. Kiertäviä kaupustelijoita nyt liikkuu varsinkin kesää kohden taas runsaammin. Tilanne on pysynyt aikalailla vakaana, Kuivala toppuuttelee ja varoittaa paisuttelemasta asiaa.

Lue lisää perjantain Uusimaasta.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat