Paikalliset

Asiamiespostin pyörittäminen toi yrittäjälle tappiota – Posti kokeilee uutta toimintamallia Askolassa

Yrittäjä Johanna Leppä kertoo, ettei postipalvelujen pyörittäminen ole tuonut toivottua taloudellista turvaa.

Outi Paappanen

Postin palvelut Askolan Monninkylässä muuttuvat toukokuussa. Postin kumppaniyritys Koijarin Tassutarvike luopuu yhteistyöstä ja sulkee asiamiespostin perjantaina 24.5. kello 16.

Noutamatta jääneet postipaketit sekä asiointi siirretään tilapäisesti Porvoon K-Citymarkettiin.

Posti aikoo kokeilla uutta toimintamallia ja avaa Askolaan OmaPosti-kioskin mahdollisesti alkukesän aikana, tarkka aikataulu selviää myöhemmin.

 

Yrittäjä Johanna Leppä kertoo, ettei postipalvelujen pyörittäminen ole tuonut toivottua taloudellista turvaa.

– Olen halunnut työllistää nuoria ja auttaa heitä sopeutumaan yhteiskuntaan työn kautta. Postin palkkio ei riitä ylläpitämään työntekijöitä. Lajittelu- ja asiakaspalvelutyötä on paljon. Minulla on kolme yritystä pyöritettävänä, enkä pärjäisi yksin.

Aiemmat asiamiespostia Askolassa pyörittäneet yrittäjät varoittelivat kannattamattomuudesta. Leppä otti kuitenkin riskin ja avasi myymälän lokakuussa 2018.

– Alkuun näytti hyvältä, marras-joulukuu oli hyvää aikaa taloudellisesti. Sittemmin Monninkylän Saleen avattu Smartpost-pakettiautomaatti on vähentänyt tulostani. Yrittäjän näkökulmasta tämä ei enää kannata.

 

Matkahuollon pakettien määrä on kasvanut Lepän mukaan viime kuukausina selkeästi. Matkahuollon palvelut jatkuvatkin normaalisti. Matkahuollon kautta kulkevan viranomaispostin, kuten passit, voi jatkossakin noutaa Koijarin Tassutarvikkeesta.

 

Asiamiespostin kautta ovat kulkeneet niin isot kuin pienetkin lähetykset. Pakettiautomaatin "ylivuoto" on myös ohjattu Lepän myymälään.

– Erityisesti joulun aikaan ihmisillä oli epätietoisuutta, mihin pisteeseen paketti on saapunut. Nykyinen postijärjestelmä on hankala hahmottaa. Mehän emme esimerkiksi vastaa pakettien viivästymisestä kuljetuksessa.

Ikäihmisten puolesta Leppää harmittaa henkilökohtaisten palvelujen väheneminen Postin myyntipisteistä.

– Tietokoneella asioiminen sekä pakettien noutaminen ja lähettäminen automaatilla on monelle vaikeaa.

 

Postin aluepäällikkö Kari Niukkanen kertoo OmaPosti-kioskin avautuvan Askolaan mahdollisesti kesäkuun aikana. Pakettiautomaatin lisäksi kioskissa on itsepalvelukassa sekä mahdollisuus kysyä videoyhteyden avulla neuvoja Postin asiakaspalvelijalta.

Niukkanen kertoo, että Askolassa on yritetty etsiä kumppaniyritystä useita kertoja viime vuosien aikana  – huonolla tuloksella.

– Haluamme säilyttää postipalvelut Askolassa ja pilotoimme siksi uutta toimintatapaa.

Noutamatta jääneet paketit Porvooseen

Askolan asiamiesposti sulkee ovensa perjantaina 24.5. kello 16. Noutamatta jääneet paketit siirretään Porvoon Citymarketiin.

Asiasta tiedotetaan maanantaina 13.5. askolalaiskoteihin jaettavalla tiedotteella.

Johanna Leppä julkaisee tiedot myös Facebookissa ylläpitämällään Askolan Posti ja Matkahuolto -ryhmässä sekä muissa Askola-foorumeissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat