Paikalliset

Vireät Itä-Uudenmaan kylät esittäytyvät kesäkuun lauantaina – merkkaa kalenteriisi, lähde liikkeelle

Itä-Uudenmaan kylissä on monenlaisia tapahtumia lauantaina 8. kesäkuuta. Kuvituskuva.

Tanja Kuisma

Iso joukko Itä-Uudenmaan kyliä on mukana 8. kesäkuuta järjestettävässä valtakunnallisessa Avoimet kylät -tapahtumapäivässa. Kylät kutsuvat tutustumaan toimintaansa. Tapahtumia koordinoi Itä-Uudellamaalla Silmu-yhdistys.

 

Askolassa tanssitaan sillalla illalla... Ohjelma Pappilan rannassa osoitteessa Askolantie 29 alkaa toki kello 14 iltapäivällä perheiden onkikisalla ja tukilla juoksun haastekisalla kello 15 ohjelman jatkuessa yömyöhään. Tanssiorkesteri, buffetti ja mukavaa yhdessäoloa kesäillassa, sateella KäpyPirtillä osoitteessa Askolantie 44A. Käpykylän Urheilijoiden tapahtumaan on 10 euron liput.

Huuvari-Särkijärvi -alueella on kello 11–14 avoimet ovet Jukolassa, jossa on perinteinen kesätori, soppatykki ja kahvio, vastan- tai vihdantekokilpailu ja yhteisövirkkausprojekti. Osoite on Myrksyläntie 458 ja järjestäjinä paikallinen nuorisoseura ja Askolan Itäpuolen Maaseutuseura.

Juornaankylän nuorisoseurantalolla vetävät ensin kello 19 Heli Rusanen ja Tarmo Kippola tanssikurssina lavajiveä, jonka jälkeen on orkesteritanssit Fuusion säestämänä kello 20 alkaen. Osoite on Myrskyläntie 1201 ja lippuja saa nuorisoseuralta Soila Korhoselta 040 565 0094 tai www.juornaankyla.fi.

 

Lapinjärven Kimonkylällä soivat Kimonkylän Kantrit 11–15, jonka jälkeen pelataan rantalentistä ja ongitaan. Paikalla on buffetti, pomppulinnat ja muuta puuhaa. Mainittakoon, että kello 13 Sirkuskoulu Bravuurilla on Räsynukke –ohjelma ja kello 14 esiintyy taikuri Matias. Nuorisoseurantalo Valolan osoite on Tuulennousu 6 ja järjestäjänä on Ampun 4H-yhdistyksen nuorten tapahtumaklubi ja Kimonkylän Nuorisoseura.

Porlammin Taitotalon nurmella on kello 11–14 picnic, jonka aikana vastaa musiikista Assi and The Boys -cover bändi ja lapsille esiintyy Nukkumimmi.

Päivä jatkuu Suomen suurin luokkakokous -tapahtumalla Porlammin liikuntahallissa. Luokkakokous tapahtuman järjestää Lapinjärven kunta yhteistyössä kylän eri yhdistysten kanssa. Taitotalon osoite on Koulupolku 4. Järjestäjä on Porlammin kyläyhdistys.

 

Loviisan Köpbackassa on avoimet ovet kello 13–15. Pihalla on letunpaistoa ja kirpputori. Myyntipaikan voi varata kyläyhdistykseltä osoitteessa kopbacka.fi.

Pernajan Pitkäpään päivässä kello 12–16 on tarjolla lohikeittoa. Pippiboden aukeaa, Pitkäpään kyläyhdistyksen tapahtuma on kylänrannassa osoitteessa Pitkäpääntie 313.

Sarvisaloon kesätorilla kello 10–12 on myynnissä muun muassa kalatuotteita, kotileivonnaisia, käsitöitä ja kukkia. Haitarimusiikkia ja arpajaiset. Kotiseutumuseo on avoinna. Sarvisalon kyläyhteisö on koolla osoitteessa Sarvisalontie 1035 Härkäpäässä.

Valkon monitoimitalollassa on kyläyhdistyksen avoin Talent-tapahtuma loviisalaisille kello 12–15. Mene ja esitä taitosi Talent -rekan lavalla!

 

Myrskylän Kankkilassa on kyläkävely Lavamäelle kello 12–15 oppaan johdolla ja sen jälkeen kahvia ja grillimakkaraa Jäppilän kentällä, josta lähtö on. Kankkilan Seutu -yhdistyksen tapahtumapaikan osoite on Humalakoskentie 448.

Kartanonmäellä kyläyhdistyksen grillimajalla on kello 10–14 Pop-up -kahvila ja mato-ongintaa. Kyläyhdistyksen tapahtumapaikka on Kartanontie 60.

 

Pornaisissa on Kivistöllä kello 10–14 ohjelmassa muun muassa kirpputori & buffetti. Seurantalon osoite Halkiassa on Pornaistentie 590 ja järjestäjä on Pornaisten Pohjoinen Nuorisoseura.

Hevonselässä on kesätori kello 11–14, jossa on myynnissä luomutuotteita, käsitöitä, leivonnaisia ja kahvia ja vasarointityöpaja. Osoite on Käsityötalli Sormikoukun piha, Pornaistentie 11 ja järjestäjä Liisa Peltola yhteistyökumppaneineen.

 

Porvooon Emäsalon kyläpäivässä kello 10–13 on karttoja ja kirjoja torimyynnissä, musiikkia, kahvia ja pullaa ja puuhaa lapsille. Byaboden osoite on Emäsalontie 715. Tilaisuuden järjestää Emsalö Allmogeförening ja Emsalö Byaboden.

Hinthaarassa alkaa kello 15 rantalentisturnaus ja sup-lautojen kokeilu rannassa, jonka osoite on Kuninkaantie 810. Tapahtuman takaa löytyy kyläyhdistys.

 

Ilolan Somardalissa on kylätapahtuma kello 10–14 kahvitarjoiluineen, grillimakkaraoineen ja lättyineen. Lapsille on pomppulinna ja ratsastusta. Ilola-tietovisan lisäksi on nähtävillä vanhoja valokuvia kylästä. Osoite on Vanha Viipurintie 78.

Postimäen kahvitupa ja museotuvat ovat avointen kylien päivänä myös avoinna osoitteessa Vanha Viipurintie 12

Noark worldin pienoismallinäyttelystä löydät tuttuja rakennuksia Suomesta ja maailmalta, pienoisrautatien ja lahjatuotteita putiikista. Sanismäentie 2:een on sisäänpääsymaksu.

Kungsbackan kotieläinpiha osoitteessa Sikiläntie 609 on auki ja lemmikkejä saa syöttää ruoholla ja rapsutella. Sisäänpääsymaksu. Kahvila.

Postimäen kukka tarjoaa ohjelmaa lapsille: kukkien ja kasvien istutusta. Mahdollisuus ostaa kukkia ja kasveja. Osoite on Vanha Viipurintie 25. Näiden järjestäjinä ovat Ilolan nuorisoseuda ja Eloisa Ilola ry.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Tiedätkö, kenelle tämä paikka sopisi? – Silmu etsii uutta toiminnanjohtajaa14.5.2019 16.30
Tienpientareelta löydetyille Rockylle ja Rambolle jo monia ottajia – pennut varattavissa vasta kuuden viikon päästä13.5.2019 10.53
Ruukkiin rakentuu kesän aikana lähiliikuntapaikka syksyksi, kyläiltojen toiveita huomioitu9.5.2019 06.20

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat