Paikallisurheilu

Porvoossa jälleen miekkailun superviikonloppu – Porvoon Miekkailijat järjestää toistamiseen miekkailun SM-kilpailut

Porvoon Miekkailijat järjestää viikonloppuna kalvan ja säilän SM-kilpailut, säilän SM-joukkuekilpailun, U17 ja U20 sarjojen Masters finaalit sekä Suomen Cup-finaalit.

Helsingin Miekkailuseura Habdan Anna Salminen puolusti porvoossa vuosi sitten onnistuneesti Suomen mestaruuttaan naisten kalvassa.

Arkisto/Toni Degerlund

Porvoon Urheiluhallilla ratkotaan lauantaina Suomen parhaat kalvan ja säilän käsittelijät. Sen lisäksi sunnuntaina miekkaillaan miesten säilän SM-joukkuekilpailu, U17 ja U20 sarjojen Masters finaalit, sekä Suomen Cupin finaalit kaikilla kolmella aseella eli kalvalla, floretilla ja säilällä. Porvoon Miekkailijoista naisten kalvan SM-kilpailuun osallistuu viisi naista: Sari Kojo, Ulla Alanen, Sirkka-Liisa Kymäläinen, Soile Käkönen ja Ilona Korhonen. Miesten kalvassa Porvoosta mukana ovat Roni Hämäläinen ja Ville-Valtteri Kojo. Säilässä vastaavasti Filip Sundström ja Henry Juslin. Porvoon Miekkailijoilla on myös miesten säilän SM-joukkuekisassa joukkue, jossa miekkailevat Filip Sundström, Henry Juslin ja Ville-Valtteri Kojo.

Miesten kalpaan on ilmoittautunut 41 osallistujaa. Merkittävä poisjäänti on Suomen ykkösmiekkailija Niko Vuorinen, joka harjoittelee tällä hetkellä pysyvästi Unkarissa. Siellä kun on tarjolla päivittäin kovempia vastustajia kuin kotimaassa. Kaksi edellistä mestaruutta voittanut Teemu Seeve (Turun Miekkailijat) lienee nytkin vahvoilla Suomen mestariksi. Naisten kalpaan on tulossa 34 osallistujaa. Naisissa kaksi edellistä mestaruutta voittanut Anna Salminen on jälleen suurin ennakkosuosikki. Hyvänä päivänä myös porvoolaiset saattavat iskejä mitaleja kotikisoistaan.

– Miesten säilässä meidän Filip Sundströmillä on mitalimahdollisuudet, Porvoon Miekkailijoiden puheenjohtaja Arto Keskiniva kommentoi.

– Myös miesten säiläjoukkueella on hyvin onnistuessaan mahdollisuudet saavuttaa SM-mitali.

– Naisten kalvassa Sari Kojo voi yltää oikein hyvänä päivänä kahdeksan parhaan joukkoon.

Porvoolaiset järjestivät SM-kilpailut myös vuosi sitten. Kun tämän vuoden kevään kisoille ei tahtonut löytyä järjestäjää, päättivät porvoolaiset järjestää kisat toistamiseen.

– Viime vuoden kokemus SM-kisoista oli varsin positiivinen. Siksi päätimme tarjoutua jälleen kisajärjestäjäksi, Keskiniva kertoo.

– Kuitenkin sillä ehdolla, että löytyy myös toinen seura yhteistyökumppaniksi kisojen järjestämiseen, jotta saamme lisää talkooporukkaa.

– Hyvinkään Miekkailijat, joiden kanssa olemme jo muutenkin tehneet yhteistyötä, halusivat lähteä mukaan.

– Omat ja hyvinkääläiset yhteenlaskien, talkoissa pyörii kisojen aikana lähes parikymmentä vapaaehtoista.

– Nuorten kisoistahan meillä on jo paljon kokemusta. Kun harjoittelimme aikuisten SM-kisoja jo viime vuonna, niin tänä vuonna on ollut huomattavasti vähemmän stressiä.

Viime vuodesta aktiivisimpien miekkailijoiden joukko on pysynyt varsin vakiona. Muutama uusikin harrastaja on saatu mukaan toimintaan. Arto Keskinivan mukaan miekkailulla meneekin Porvoossa hyvin, vaikka nuoria toivottaisiin lisää toimintaan. Veteraanimiekkailussa, eli yli 40-vuotiaiden osalta toiminta on vireää.

– Varsinkin naisveteraanimme ovat erittäin aktiivisia seuratoimijoita, harjoittelijoita ja kilpailijoita, Keskiniva sanoo.

– Tosin hyvän harjoittelutilan ja harjoitusaikojen saaminen on ollut haasteellista tällä kaudella.

– Olemme joutuneet kuskaamaan miekkailualueita usean eri salin välillä, ja varastoimaan ne jäsentemme hoteisiin, koska menetimme Urheiluhallin alasalissa olleen varastomme.

– Kaupungin politiikka sulkea kaikki koulujen liikuntasalit iltakäytöltä peräti neljäksi kesäkuukaudeksi, oli ikävä yllätys, kun samaan aikaan paljon käyttämämme Saksalan liikuntahalli poistettiin myös käytöstä.

– Pitkäjänteisen toiminnan kehittämisen kannalta olisi olennaista, että meillä olisi pysyvä miekkailuun sopiva harjoitustila, jossa on myös varasto käytettävissämme.

Miekkailu

Miekkailun superviikonloppu 25–26.5.

Aikataulu lauantaina: 8.00 urheiluhalli avataan, 9.00 kalpa, miehet: kilpailun aloitus, 12.00 kalpa naiset: kilpailun aloitus, 12.30 säilä miehet: kilpailun aloitus, 16.00 semifinaalit järjestyksessä: säilä N, säilä M, kalpa N, kalpa M, 17.00 finaalit järjestyksessä: säilä N, säilä M, kalpa N, kalpa M, 18:00 palkintojenjako.

Aikataulu sunnuntaina: 08:00 urheiluhalli avataan, 09:00 miesten joukkuesäilä, 10:00 kalvan U17 ja U20 Masters finaalit, 12:00 palkintojenjako, Masters ja miesten joukkuesäilä, 12:30 naisten joukkuesäilä, 13:00 kalvan ja floretin Suomen Cup finaalit, 14:30 säilän Suomen Cup finaalit, 15:30 palkintojenjako: Suomen Cup ja naisten joukkuesäilä.

www.porvoonmiekkailijat.net

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Porvoolaiset miekkailivat kuusi SM-mitalia Kuopiossa – Henry Juslin nappasi mestaruuden miesten säilässä 29.11.2018 04.00
Robert Kykkänen miekkaili pronssille Nuorten Masters -osakilpailussa Porvoon Kokonhallissa18.9.2018 03.00
Helsinki ja Turku vahvoja SM-miekkailussa - mestarit miekkailivat mestareiksi21.5.2018 06.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat