Paikallisurheilu

Huntersin edustusmiehistö valmistautuu normaalisti Suomi-Sarjaan

Huntersin Suomi-sarjaan valmistautuvat pelaajat Ilkka-Pekka Kiukas (vas.) ja Vertti Vuoksiala testissä.

Timo Pasanen

Jääkiekkoilijan kesä sujuu monesti voimaa ja kuntoa hankkien. Porvoon Huntersin miesten edustusjoukkue valmistautuu kuumeisesti Suomi-sarjaan ja sitä varten pelaajat testataan. Joukkue valmistautuu aivan normaalisti Suomi-sarjaan.

Haikkoon Kartanon testiasemalle kokoontunut Hunters-lauma testattiin ammattilaisten toimesta. InBody, eli kehon koostumuksen mittaus, joka kertoo mm. lihaksen ja rasvan jakautumisen kehossa, rasvan määrän sekä nestetasapainon eri kehon osissa.

Kolmiportainen polkupyörällä tehty ergometritesti taas antoi palautteen hengitys- ja verenkiertoelimistön kunnosta.

– Lisäksi jokainen teki kimmoisuustestin, eli tasajalkahyppy. Olen tyytyväinen näkemääni, että pelaajilla on selkeä halu tehdä töitä. Mittaus auttaa pelaajaa itseään, kun saa henkilökohtaisen palautteen ja tulosteen mittauksesta. Toki se on myös valmennukselle hyvä apu, kun suunnitellaan harjoitusohjelmia. Emme harjoittele yhdessä nyt kesällä, päävalmentaja Mikko Juutilainen sanoo.

 

Hän näkee, että Huntersilla on hyvä nippu kasassa.

– Moni halusi tulla meille nyt hakemaan paikkaa ja meillä on hyviä pelaajia jo joukkueellinen. Jäähallin ongelmat eivät vaikuta meidän arkeen, katsotaan pelipaikkaa sitten syksyllä. Saamme jäätä elokuussa Sipoosta ja siitä sitten lähdetään kautta kohti. Heti ensimmäisellä jääviikolla meillä on peli, Juutilainen sanoo.

 

Joukkueen pelaajia tai valmennusta eivät viimeaikaiset uutiset jäähallista oikeastaan vaikuttaneet. Jevgeni Soloviev sanoi, että pelaajat harjoittelevat aivan normaalisti ohjelman mukaan ja syksyllä jäätä on varmasti jossakin.

– Me pelaamme varmasti, joten tulevia on turha murehtia. Minusta on hyvä asia, että tehdään testit, niin nähdään lähtötaso. Minä pidän Juutilaisen ajatuksesta, että jokainen tekee kesällä omatoimisesti harjoitukset. Minä haluan rakentaa kuntoni monipuolisesti monen lajin kautta. Toki kestävyyttä ja voimaa pitää saada perinteisinkin keinoin, mutta erilaiset pallopelit kuuluvat ohjelmaani.

Soloviev kertoo, että Hunters saa kyllä hyvän joukkueen kasaan.

Samoilla linjoilla on myös Vertti Vuoksiala, joka ajaa Haminasta asti Porvooseen pelaamaan.

– Halusin jatkaa Huntersissa, sillä koko organisaatio on aivan Mestiksen tasoa. Meillä oli viime kaudella hyvä ryhmä, ja suuri osa jatkaa, niin viihdyn hyvin. Harjoittelen nyt pari kertaa päivässä, joten kuntotestit ovat hyvä asia. Polkupyörällä vedettiin kyllä lihaksista kaikki voima irti, Vertti Vuoksiala sanoo.

 

Juutilainen pitää siitä, että jääkiekkoilijat treenaavat monipuolisesti koko kehoa rasittaen.

– Lihastasapaino on hyvällä mallilla ja minusta nykykiekkoilijat osaavat treenata oikein. Pelkkä levytanko tai pitkän matkan juoksu ei ole enää tätä päivää. Pyöräilytesti on hyvä, sillä se on jääkiekkoilijoille sopiva. Juokseminen on kyllä hyvä ja kannatettava treenimuoto, mutta harva osaa juosta teknisesti oikein. Minusta pitäisi ensin opettaa tekniikkaa, ennen pitkän matkan juoksua. Harjoittelu on hyvin yksilöllistä, siksi omatoiminen jakso sopii meille, Juutilainen sanoo.

Hunters sai tiedon, että Porvoon kaupunki tulee tilaamaan uuden eräänlaisen joustokaukalon Nuorisojäähalliin. Valmis se olisi elokuun alussa ja harjoitukset ja ottelut alkaisivat 12. elokuuta alkaen.

Suomi-sarja

Huntersin anomus

Suomen Jääkiekkoliitto on saanut Porvoon Huntersin miesten joukkueelta anomuksen.

Porvoolaisjoukkue hakee poikkeuslupaa Suomi-sarjakauteen.

Hunters muotoili asian niin, että odottamattoman kilpajäähallin käyttökiellon johdosta anotaan poikkeuslupaa pelata Suomi-sarjan ja Suomen Cup otteluita Nuorisojäähallissa.

Asian läpimenon painikkeeksi Hunters listasi muutamia tärkeitä asioita.

Tulostaulu täyttää jo Suomi-sarjan vaatimukset.

Hyvät puku- ja pesutilapalvelut joukkueille ja erotuomareille ovat käytössä.

Lisäkatsomo (siirrettävä) vuokrataan ja sijoitetaan eteläpäätyyn, kokonaiskatsojakapasiteetti saadaan noin 250 katsojalle.

Yleisö-WC- tilat ovat käytössä.

Kilpajäähallin korjaussuunnitelma esitetään päättäjille kesäkuussa ja tavoitteena on saada sellainen ratkaisu, että jäähalli olisi jälleen normaalikäytössä viimeistään marraskuun loppuun mennessä. Porvoosta ehdotetaan liitolle, että sarjaohjelmassa yleisöä mahdollisesti vetävät joukkueet tulisivat Porvooseen marraskuun lopun ja tammikuun välisenä aikana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Jäähallin sulkeminen järkyttää luistelijoita – Hunterisilla sarjapaikka uhattuna4.6.2019 20.10

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat