Paikallisurheilu

Huikeaa draamaa rataveneilyn ensimmäisessä SM-osakilpailussa

F1LIP-Teamin Leevi Paasonen valmiina lähtöön Marcus Romsin avustaessa.

Sandra Roms

Rataveneilyn kotimaan kausi saatiin käyntiin ja porvoolainen osaaminen tuli hyvin esille. SM-osakilpailu ajettiin viikonloppuna Raumalla.

Porvoon Moottorivenekerhon Alexander Lindholm keräsi F4-luokassa eniten pisteitä ja johtaa siis SM-sarjaa. Viime kauden mestari porvoolainen Tuukka Lehtonen koki karvaan pettymyksen ja keräsi kolmanneksi eniten pisteitä.

 

Täksi kaudeksi perustettu F1LIP-Juniorteam edusti vauhdikkaasti SM-avauksessa Raumalla. Uuden tiimin ensimmäisessä kisassa molemmat kuljettajat pitivät tiimin lippua korkealla. Lehtonen ajoi palkintopallille ja Leevi Paasonen luokassa SJ-10 neljänneksi.

Viime kauden päätteeksi Lehtonen oli F4-luokan kotimaan menestynein kuljettaja, kolmella mitalilla (SM1, EM 2 MM 3 ).

Raumalla Lehtonen oli selkeästi aika-ajojen nopein ja voitti molemmat lauantaina ajetut kilpailuerät. Lehtonen keräsi siis täydet 800 pistettä kahdesta ajetusta erästä ja lähti toiseen ajopäivään luottavaisena.

– Kaikki toimi hyvin ja lähtökohdat olivat loistavat, tiimipäällikkö Sandra Roms sanoo.

 

Toinen ajopäivä toi porvoolaistiimille Lehtosen osalta isompia kalustomurheita. Lehtosen Alucat-Baban ponttoonin pohjasta repeytyi pala pois aamun harjoituksen aikana.

– Vene paikattiin kiireessä, jotta Tuukka pääsisi osallistumaan päivän kilpailueriin, mutta paikkaus ei kestänyt veden rasitusta vaan erä päättyi Tuukan osalta keskeytykseen. Hän pystyi ajamaan vai puolisen kierrosta, kun vaneripaikat irtosivat ja kisa oli siinä, harmi vaan, Roms kertasi.

Vaikka kaksi viimeistä kilpailuerää jäivät Lehtoselta kokonaan ajamatta sunnuntaina, lauantaina kahdesta erävoitosta ansaitut pisteet riittivät palkintopallille SM-avauksessa.

Kolmas sija vain puolet ajetusta kilpailusta säilytti kuitenkin haaveet mestaruuden puolustamisesta.

 

Leevi Paasonen oli ensimmäisessä SM-kilpailussaan upeasti heti aika-ajojen toiseksi nopein ja ajoi ensimmäisessä erässä toiseksi, Leeviä nopeampi oli ainoastaan viime vuoden SM-mitalisti Eemil Kaipio. Toinen erä jäi Leeviltä ajamatta teknisten murheiden vuoksi, mutta ne olivat onneksi ratkottavissa ennen sunnuntain kilpailueriä. Sunnuntaina Leevi ajoi kaksi ehjää erää sijoittuen kolmanneksi ja kuudenneksi.

Voiton vei Stella Seliö ja sipoolainen GMS:n Casper Åström oli kolmas. Lopputuloksissa Leevi sijoittui debyyttikilpailussaan mahtavasti neljänneksi. Porvoon Moottorivenekerhon Victoria Laine oli hienosti viides.

 

Toisen polven kuljettaja Oliver Martin keräsi eniten pisteitä GT-15 -luokassa. Sipoolainen voitti toisen päivän molemmat lähdöt ja kiilasi näin johtoon. Hän edustaa porvoolaista Guarana Motor Sällskap -seuraa. Porvoon Moottorivenekerhon Wilhelm Sundberg ajoi toiseksi ja GMS:n Arthur Sundbäck kolmanneksi. Koko kolmikko tulee siis Sipoosta ja Oliverin isä Olle Martin ajoi takavuosina menestyksekkäästi F4-luokassa.

GT-30 -luokassa GMS:n Tino Seppälä ajoi hienosti kolmanneksi.

Formulaveneilijällä ei ole kesällä juurikaan vapaita viikonloppuja, jos osallistuu kotimaiseen ja MM-sarjaan sekä EM-kisoihin. Tuukka Lehtonen aikoo ajaa Formula 4 -luokan tämän vuoden EM-kisat ja myös MM-sarjaan hän aikoo lähteä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

F1LIP Junior Team auttamaan nuoria ratavenekuskeja31.1.2019 22.10
Tuukka Lehtonen taisteli F4-rataveneiden MM-pronssille24.9.2018 23.50
Tuukka Lehtonen haki Latviasta rataveneiden F4-luokan EM-hopeaa19.7.2018 22.55

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat