Paikalliset

Puheenjohtajien nuijat vaihtoon Askolassa – Suominen ja Kurki avainpaikoille

Tero Suomisen mukaan kuntatalouden kuopasta noustaan, mutta kurjuutta on nyt jaossa ja päättäjät ovat isojen päätösten edessä.

Arkisto/Juha Perämäki

Askolan kunnanvaltuuston kokouksessa valittiin keskiviikkoiltana uusia puheenjohtajia. Kunnanhallituksen ja valtuuston puheenjohtajien toimikaudet ovat kahden vuoden mittaisia.

Askolan kunnanhallituksen puheenjohtajan paikan sai Kokoomuksen Tero Suominen. Puheenjohtajan nuija siirtyy hänelle Jari Vettenrannalta (kok). Hallituksessa 1. varapuheenjohtaja on Juho-Matti Nirvi (kesk) ja 2. varapuheenjohtaja Anna-Mari Eloranta (sd). Hallitukseen kuuluvat lisäksi Jari Vettenranta (kok),Seija Öhman (kesk), Hanna Simola (sd) ja Tanja Lehtikuusi (vihr).

Keskiviikon kokouksessa valtuuston uudeksi puheenjohtajaksi valittiin keskustan Sanna Kurki. Kevään eduskuntavaaleissakin ehdolla ollut Kurki saa puheenjohtajan paikan Taija Kämäräiseltä (kesk).

Valtuuston ensimmäinen varapuheenjohtaja on Hannu Vihreäluoto (sd) ja toinen varapuheenjohtaja Ari Forsberg (kok).

Myös tarkastuslautakunnan puheenjohtajan paikka vaihtui, kun tehtävää hoitanut Reija-Riikka Stenbäck pyysi eroa luottamustehtävästä henkilökohtaisiin syihin vedoten. Valtuusto myönsi eron. Lautakunnan uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Tero Aaltonen (vas).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Askolassa merkittävä tonttikauppa9.6.2019 17.25
"Melko suosittua ja kätevää" – kyläkyytejä myös itään ja Askolaan6.6.2019 16.30
Kuntalisästä ei Askolassa luovuta – kaksi äänestystä samasta asiasta1.6.2019 17.05

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat