Rasvaa yritysyhteistyön rattaisiin – tavoitteena tehdä Porvoosta Suomen yrittäjähenkisin kaupunki

Julia Roine

Yhteisöllisiä työtiloja tarjoava Cospace, oppilaitokset Haaga-Helia ja Careeria sekä kehitysyhtiö Posintra ja Suomen yrityskummit ry haluavat vauhdittaa yritystoimintaa ja rasvata yrityselämän ja koulujen välistä yhteistyötä Porvoossa.

Ne aloittavat elokuun alussa alkuun kaksivuotisen yhteistyön, jonka alustana ja verkostomoottorina toimii Rihkamatorin laidalla Lamorin talossa sijaitseva Cospace.

– Haluamme tehdä Porvoosta Suomen yrittäjähenkisimmän kaupungin. Yhteistyön voimalla se on täysin mahdollista, Cospacen toimitusjohtaja Petter Larsen sanoo.

Yhteistyön ytimessä on aloittavien yritysten tukeminen, yritysten rekrytoinnin helpottaminen, opiskelijoiden työssä oppiminen ja yrityshenkiseen ympäristöön tutustuminen sekä yhteisten tapahtumien järjestäminen.

Sopimuskumppaneilla on työtilat Cospacessa, jolloin apua kulloisiinkin tarpeisiin on saatavissa nopeasti ja mutkattomasti.

– Haluamme luoda uudenlaista yrittäjäkulttuuria Porvooseen. Jos onnistumme yhdessä nostamaan yritysten määrää Porvoossa, hyötyy siitä koko kaupunki, Posintran yrityspalvelujohtaja Fredrik Pressler toteaa.

 

Koulujen mukaan työssä oppiminen on hyvin keskeistä ammatillisessa koulutuksessa.

– Opiskelijat pääsevät soveltamaan koulussa oppimaansa oikeissa yrityksissä, eikä vain teoriassa. Yrityksillekin on tästä hyötyä rekrytoinnissa ja opiskelijat saavat helpommin töitä valmistuttuaan, Careerian koulutusasiantuntija Maria Kantola sanoo.

– Oppilaitokset tarvitsevat työelämää, jotta opetusta pystytään kehittämään, ja sama toisin päin. Resurssit saadaan entistä parempaan käyttöön, kun asioita tehdään yhdessä eikä jokainen erikseen tahollaan.

 

Cospace vuokraa työtiloja Porvoon keskustassa yhdestä päivästä pitkäaikaisiin sopimuksiin.

– Noin 20 yrityksellä on pysyvä osoite meillä. Noin 50 yritystä työskentelee päivälipulla tai satunnaisesti tarpeen mukaan, Petter Larsen kertoo.

Hän viittaa eurooppalaiseen tutkimukseen, jonka mukaan yksi coworking-yhteisössä työskentelevä ihminen käyttää 12 euroa päivässä rahaa coworking-tilan lähialueella.

– Emme ole kaukana 150 ihmisestä päivässä. Se tarkoittaa 1 800 euroa päivässä eli lähes puoli miljoonaa euroa vuodessa.

Etusivulla nyt

Uusimmat:

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat