Paikallisurheilu

Pelaajaesittelyssä: Anton Britschgi – jalkapallo tuli verenperintönä

Anton Britschgi toimii FC Futuran miesten edustusjoukkueen kapteenina.

Toni Degerlund

FC Futuran miesten edustusjoukkueen kapteenin Anton Britschgi suonissa virtaa vahvaa jalkapalloverta. Tämän kauden Futuran maalitykin isä, Johan Britschgi on porvoolainen lääkäri, mutta myös pitkän linjan jalkapallovaikuttaja Porvoon Akilleksesta. Tällä hetkellä isä Britschgi toimii Akilleen miesten edustusjoukkueen päävalmentajana. Kuusi vuotta vanhempi isoveli, Jonas on myös pelannut koko ikänsä jalkapalloa, ja viilettää edelleen nahkapallon perässä Ykkösessä pelaavan Grankulla IFK Fotbollin riveissä.

Anton Britschgi on aina pitänyt monipuolisesta urheilusta. Kilpatasolla hän on harrastanut tosin "ainoastaan" jalkapallon lisäksi futsalia ja käsipalloa.

– Käsipalloa pelasin aika pitkään, mutta noin 15-vuotiaana keskityin täysillä futikseen, Anton Britschgi kertoo.

– Nuorempana harrastin myös skeittaamista ja pelasimme kavereiden kesken paljon korista ja lätkää. Tänä päivänä tykkään paljon golfista.

Aivan tarkkaan FC Futuran kapteeni ei muista mikä ikäinen hän oli, kun aloitti tosissaan jalkapallon harrastuksen. Lajiin siirtyminen tapahtui joka tapauksessa luonnollisesti, osana verenperintönä.

– Kun isä oli valmentaja ja isoveli pelasi jo, niin jalkapallo tuli luonnollisesti tosi aikaisessa vaiheessa minunkin kuvioihini.

– Vietin käytännössä kaikki junnuvuoden kasvattajaseurassani Porvoon Akilleessa.

– Olen ollut koko peliurani ajan hyökkääjä, vaikka jotain satunnaisia pelejä olen pelannut myös keskikentällä.

Kun pieni Anton Britschgi pääsi ensimmäisen kerran juoksemaan pallon perään, iski jalkapallokärpänen saman tien.

– Rakastuin heti lajiin. Pelaaminen kaikissa muodoissa on aina ollut kivaa, kavereiden kanssa, joukkueessa tai jopa yksin, Britschgi naureskelee.

– Olen 30-vuotias, ja on edelleen aina todella kivaa, kun pääsee pelaamaan futista. Luulen, että se kertoo kaiken oleellisen, miksi pidän fudiksesta.

– Olen myös kilpailuhenkinen, joten siinä mielessä jokainen treeni ja peli tarjoaa mahdollisuuden kilpailla ja voittaa. Nykypäivänä se antaa myös erinomaisen balanssin työn rinnalle. Kun toimistotyöpäivän jälkeen pääsee jalkapallokentälle juoksemaan, niin työmurheet kyllä unohtuvat nopeasti. Futiksen kautta olen myös saanut paljon hyviä ystäviä.

FC Futura pelaa erinomaista kautta miesten kolmosessa. Valkopaidat ovat voittaneet 11 pelaamastaan ottelustaan kahdeksan, ja ovat oman lohkonsa sarjataulukossa toisena heti Pallokerho Keski-Uusimaan (PKKU) perässä. Futuran kapteeni on ylpeä nuoresta joukkueestaan. Britschgi pyrkii omalla kokemuksellaan auttamaan nuoria pelaajia saamaan parhaan mahdollisen suorituksen joukkueensa peleihin. Britschgi on itse paukutellut Futuran otteluissa 11 maalia, jolla hän on maalipörssin kolmantena.

– Kun ikää on jo tämän verran, niin oman jalkapallouran suhteen ei hirveästi ole enää henkilökohtaisia tavoitteita.

– Pyrin pitämään itseni toki hyvässä kunnossa, jotta voin nauttia pelaamisesta. Tällä hetkellä kapteenin roolissa minun isoin motivaationi on yrittää omalla panoksellani ja esimerkilläni auttaa joukkuetta menestymään.

– On ollut siistiä huomata miten paljon meidän joukkueen nuoret pelaajat ovat tämän kauden aikana jo kehittyneet.

Britschgi uskoo, että Futuran loistava vire lähtee vahvasta yhteishengestä.

– Meillä on erittäin hyvä yhteishenki, hyvä fiilis treeneissä, paljon porukkaa treeneissä ja terve kilpailu pelipaikoista.

– Tästä myös iso kiitos valmennukselle, joka on osannut pitää koko joukkueen motivoituneena. Olen ollut myös omaan peliini ihan tyytyväinen, vaikka aina parantamisen varaa olisikin.

– Tärkein juttu minulle on ollut, että olen tällä kaudelle pysynyt terveenä, ja pystynyt pelaamaan kaikissa otteluissa.

– Toivon, että mahdollisimman moni löytää kentän laidalle kannustamaan ja auttamaan luomaan porvoolaista urheilukulttuuria. Lupaamme antaa kaikkemme kentällä ja toivottavasti taistelemme kauden loppuun asti sarjan voitosta.

Anton Britschgi

Ikä: 30 vuotta.

Kotipaikka: Porvoo.

Ammatti: Yritysasiantuntija pankissa, koulutus Ekonomi.

Paras saavutus (omasta mielestä): Päästä futis- ja koulutustaustani ansiosta New Yorkiin, Long Island Universityyn (yliopistoon), jossa pelasin futista ja opiskelin samaan aikaan.

Lempimusiikki: Kent.

Lempiruoka: Entrecote pihvi.

Motto: ”You get what you work for, not what you wish for” Howard A. Tullman.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Futura tasapeliin sarjakärjen kanssa5.7.2019 21.20
FC Futuran pallo kulkee mainiosti – porvoolaiset ovat hävinneet vain kerran2.7.2019 21.10
Futuran edustusmiehistö haki selkeän vierasvoiton Järvenpäästä19.6.2019 23.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat