Paikallisurheilu

Team Kisakalliolle menestystä käsipallon Partille Cupissa – G14-joukkue voitti historiallista hopeaa omassa sarjassaan

Porvoon Akilleen Christian Lindblad ja Charlotta Brunberg olivat mukana maailman suurimmassa käsipalloturnauksessa.

Team Kisakallion G14-joukkue teki Partille Cupissa suomalaista käsipallohistoriaa, pelaamalla ensimmäisenä suomalaisjoukkueena turnauksen finaaliin.

Henrik Haakana

Käsipallon Yläkoululeirityskausi päättyi heinäkuun ensimmäisellä viikolla Göteborgissa pelattuun Partille Cupiin, johon Team Kisakallio osallistui yhteensä neljällä joukkueella. Porvoosta mukana menossa olivat Akilleen Christian Lindblad ja Charlotta Brunberg. Lindblad toimi tyttöjen joukkueissa valmentajana ja Brunberg G14-joukkueen maalivahtina. G14-sarjassa pelannut Team Kisakallio teki suomalaista käsipallohistoriaa. Partille Cupin 50-vuotisessa historiassa yksikään suomalaisjoukkue ei ole aiemmin pelannut finaalissa. G14-turnauksessa oli mukana 120 joukkuetta, joten joukkueen suoritus oli todella korkeatasoinen. Partille Cup on viikon mittainen maailman suurin käsipalloturnaus, jota voidaan luonnehtia myös seurajoukkueiden epävirallisena maailmanmestaruusturnauksena.

Partille Cupin Team Kisakallio joukkueisiin valitut pelaajat olivat osallistuneet käsipallon yläkoululeirityksiin yhden tai kahden vuoden ajan Kisakalliossa. 2004- ja 2005-syntyneet tytöt pelasivat sarjoissa G15 ja G14. Samanikäiset pojat pelasivat vastaavasti sarjoissa B15 ja B14. Porvoon Akilleen Junioripäällikkö Christian Lindblad oli antamassa käsipallo-oppia yläkoululeirityksellä, ja siten oli mukana myös turnauksessa.

– Minua pyydettiin aluksi mukaan T04/05-ryhmän valmennustiimiin, ja sitten myös mukaan Partille Cup turnaukseen, Lindblad kertoo.

– Jatkan jälleen syksyllä valmentajana samalle ryhmälle yläkoululeireissä.

– Charlotta oli tällä kertaa ainoa pelaaja Akilleesta, mutta toivotaan, että jatkossa nähtäisiin enemmän Porvoolaisia sekä yläkoululeireillä, että myös Partille Cupin kaltaisissa projekteissa.

Charlotta Brunberg pelaa käsipalloa Akilleessa C-tyttöjen kilpasarjassa. Partille Cupissa Team Kisakallio G14-joukkue pelasi viiden päivän aikana 11 ottelua. Finaalissa erittäin taitava ja fyysinen, Tanskan AGF Håndbold oli tällä kertaa parempi. Brunberg oli kuitenkin kokemuksestaan ja menestyksestään Partille Cupissa riemuissaan.

– Aluksi turnaus ei tuntunut vielä isolta, kun pelasimme lohkopelejä Göteborgin Kvibergin kentillä. Ymmärsin kuitenkin turnauksen suuruuden, kun siirryimme Hedenille Göteborgin keskustaan, ja näin noin 50 maan liput rivissä, Brunberg naureskelee.

– Meidän joukkue ja valmennus oli huippuluokkaa. Menimme todella hyvällä joukkuehengellä pelistä toiseen. Finaali oli huima kokemus. Marssimme Suomen lipun saattelemana kentälle, ja ennen ottelun alkua joukkue esiteltiin yleisölle. Vaikka tanskalaisjoukkue olikin vahvempi, hopea tuntui hienolta. Upea viikko.

Akilleen Junioripäällikkö Christian Lindblad oli Brunberg ohella Partille Cupissa ensimmäistä kertaa. Kokemus oli ikimuistoinen.

– Turnaus oli hyvin järjestetty, ja Göteborgissa oli helppo liikkua. Valmentajana oli antoisaa olla uuden ryhmän kanssa.

– Kyseessä oli tosi motivoituneita ja hyvin käyttäytyviä nuoria, jotka pelasivat ennakkoluulottomasti, ja halusivat koko ajan saada palautetta.

– Omalla kohdallani tämä oli varmasti parhaimpia pelireissukokemuksia tähän asti. Mahtava kokemus.

– Oli myös upeaa, että suomalainen joukkue pääsi vihdoin turnauksessa finaaliin saakka. Huomasimme, että tehtävää on vielä paljon, mutta osaavia nuoria pelaajia löytyy Suomestakin. Meidänkin taso nousee siis tasaiseen tahtiin.

Lindbladin lisäksi valmennustiimissä Partille Cupissa toimi Grankulla IFK käsipallon nuorisovalmennuspäällikkö Sam Kihlstedt. Hän toimi niin ikään turnauksen lisäksi myös yläkoululeirityksessä valmentajana.

– Tiesin, että kehittyisimme viikon aikana hurjasti. Oli myös hienoa nähdä, miten nopeasti 2004- ja 2005-syntyneiden tyttöjen joukkueet hitsautuivat yhteen, Kihlstedt mietti ja arvioi, että hyvä joukkuehenki oli yksi avaintekijä menestykseen.

– Partille Cup on erittäin tärkeä osa yläkoululeiritystä. Turnauksessa pystyi näkemään pelaajia tositoimissa otteluissa, eikä pelkästään vain yläkoululeireillä.

Tulevalla kaudella Christian Lindblad valmentaa viime kauden tapaan B-tyttöjä, C-tyttöjä, sekä naisten divarijoukkuetta, joka herätettiin jälleen henkiin. Kaikki kolme joukkuetta harjoittelevat jo täyttä häkää kahdesti viikossa ulkona. Valmentamisen lisäksi Lindblad itse pelaa Akilleen miesten edustusjoukkueessa, jossa niin ikään harjoitukset pyörivät jo täysillä.

– Toivon mukaan pystymme toistamaan ja parantamaan viime kauden hyviä suorituksiamme, Lindblad toteaa.

– Miesten edustusjoukkueen pelaajaryhmään on tullut pieniä muutoksia, mutta valtaosa joukkueesta on sama kuin viime kaudellakin.

– Akilleen käsipallon kasvu on jatkunut muutaman vuoden hyvänä, ja toivomme totta kai, että se jatkuisi tulevalla kaudellakin samaan tapaan.

– Viime kaudella Akilleella oli 269 lisenssipelaaja, joka on kiva määrä. Toivottavasti ylittäisimme kuitenkin 300 pelaajan rajan mahdollisimman nopeasti. Harjoitukset jatkuvat taas syyskuussa, joten viimeistään silloin on aika tulla pelaamaan käsipalloa iästä riippumatta.

Taustaa

Partille Cup

24 000 urheilijaa, joista 48% poikia ja 52% tyttöjä.

15 urheilijoiden ikä keskiarvona.

1379 joukkuetta.

52 maata.

4822 ottelua turnauksen aikana.

82 eri pelikenttää.

50. vuosi kun turnaus järjestetään.

Team Kisakallio

G15-sarjassa 135 joukkuetta, sijoitus 5.–8., valmentajat Sam Kihlstedt ja Christian Lindblad.

G14-sarjassa 120 joukkuetta, sijoitus 2., valmentajat Sam Kihlstedt ja Christian Lindblad.

B15-sarjassa 114 joukkuetta, sijoitus 9.–16., valmentaja Aku Kuusisto.

B14-sarjassa 90 joukkuetta, sijoitus 5.–8., valmentaja Jan Hagman.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Porvoon Akilleen käsipallojaos palkitsi kauden parhaat – osa joukkueista harjoittelee jo täyttä häkää seuraavaa kautta varten24.5.2019 21.55
Akilles päätti käsipallokauden niukkaan tappioon – kausi oli kuitenkin onnistunut3.4.2019 21.44

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat