Paikalliset

Porvoon vierasvenesatama ollut täysi heinäkuun joka päivä

Porvoon vierasvenesatama on ollut suosittu pysähtymiskohde veneilijöille heinäkuussa, jolloin satama on ollut täynnä päivittäin. Kuvassa perheensä kanssa vuokratulla purjeveneellä Porvooseen saapunut tamperelainen Siiri Uuttu.

Juha Perämäki

Viisivuotias Siiri Uuttu pesee hampaitaan Porvoon vierasvenesatamassa torstaiaamuna. Muu perhe eli Iida, 10, Oona, 12 sekä Annika ja Olli Uuttu hoitavat veneessä aamutoimia. Tamperelaisperhe on saapunut Laajasalosta vuokratulla purjeveneellä keskiviikkoiltana Loviisasta Porvooseen.

Perhe lipui satamaan iltakahdeksan aikaan ja sai viimeisen paikan laiturista.

– Kävi vähän tsägä, Olli toteaa.

Anna Hatunen River Team Oy:stä kertoo, että Porvoon vierasvenesatama on ollut viimeisen parin viikon aikana täynnä joka päivä. Kävijämäärä nousee pariin tuhanteen joka kesä.

– Meillä on 29 paikkaa ja sen lisäksi ulkokylkipaikat. Keskimäärin venekunnassa on neljä henkilöä eli noin 120 henkeä on laiturissa, kun satama on täysi. Kesäkuun alku oli hiljaista, mutta kesäkuun viikonloput olivat kiireisiä, Hatunen summaa.

Kylkikiinnitystilaa isommille veneille on 66 metriä. Lisäksi niin sanotut kotivenepaikat täydentävät vierasvenesataman paikkatarvetta. Paikan voi varata etukäteen tai paikan päältä. Satamassa yöpyvillä on käytettävissä laiturilla oleva vesi- ja sähköpiste sekä sosiaalitilan palvelut (suihku, wc, pesukone, kuivausrumpu, liesi, jääkaappi ja silitysrauta ym). Neljän tunnin paikka maksaa 8 euroa ja 12 tunnin 22 euroa. Kylkipaikat ovat kalliimpia.

– Yleisesti saamme hyvää palautetta, mutta saunaa toivotaan aina, Hatunen kertoo.

Kaukaisimmat yöpyjät tänä kesänä ovat olleet Saksasta. Tamperelaiset Uutut olivat olleet keskiviikon ja torstain välisen yön Porvoossa ja tarkoitus oli jatkaa matkaa Helsinkiin päin, todennäköisesti Isosaareen. Pisimmillään perhe on purjehtinut Tammisaareen. Olli kertoo, että satamahinnat yleensä nousevat länttä kohti purjehtiessa. Nyt perhe maksoi 22 euroa yöstään sekä kahden euron sähkömaksun. Loviisassa kimppahinta oli ollut 20 euroa.

– Porvoo ja Loviisa olivat suunniteltuja kohteita. Tämä on tyyni ja näppärä satama.

Perheellä on kotopuolessa sisämaassa pieni moottorivene, mutta vuokraa mielellään reissuilleen isomman veneen. Nopeudet eivät purjehtijaa rassaa Porvooseen tullessa tai muutenkaan. Myös lapset nauttivat merimatkasta. Kevyessä tuulessa ja muutaman solmun vauhdissa voi hyvin uida märkäpuvussa.

Ismo Nousiainen, Petri ja Jose Mäkelä syövät aamiaista huviveneensä takaosassa torstaiaamuna.

Espoolaisen Nousiaisen kymmenmetrisen veneen moottori on käynyt tänä kesänä 45 tuntia. Tällä kertaa matka suuntautui suunnitellusti Porvooseen. Kerta ei tosin ollut kaupungissa ensimmäinen.

– Kävimme viime kesänä Porvoossa kahdeksan kertaa. Tänne on mukava tuoda vieraita ja Porvoo on erinomaisen lähellä Espoota, Jaana Nousiainen sanoo.

Pariskunta ja heidän vieraansa suolahtelaiset Mira, Petri ja Jose Mäkelä olivat olleet keskiviikon ja torstain välisen yön satamassa ja aikoivat olla vielä seuraavankin. Tarkoitus oli torstaina lähteä kiertelemään torille ja vanhaan kaupunkiin. Sivukylkipaikan Nousiaiset varasivat veneelleen muutama päivä etukäteen 44 euron yöhintaan.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Uusimaa uudistuu

Tilaa entistä monipuolisempi verkkopalvelumme tarjoushintaan

VerkkoPlus 3kk vain 8,90 e/kk

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat