Paikallisurheilu

Tuukka Lehtonen kaasutteli hienosti F4-luokan MM-sarjan johtoon

Tuukka Lehtonen otti jo voiton osakilpailussa ja porvoolainen johtaa F4-luokan MM-sarjaa.

Oscar Lindell

Ratamoottoriveneilyn superviikonloppu Kotkassa oli porvoolaiselle Tuukka Lehtoselle loistava. Hän taisteli MM-pisteistä ja onnistui hankkimaan johtoaseman MM-taulukossa. F1LIP Junior Teamin Lehtonen kilpaili Kotkan MM-osakilpailussa Formula 4-luokassa, jossa ajetaan 4 osakilpailua, jäljellä kaksi osakilpailua. Lehtonen oli lauantaina ajetussa osakilpailussa toinen, mutta paransi lauantain kakkossijan osakilpailuvoittoon.

Porvoon Moottorivenekerhon Alexander Lindholm oli lauantain osakilpailussa kolmas ja sunnuntaina toinen.

– Ensimmäisessä lähdössä oli myös pientä ohjelmaa ja olin pahimmillaan viides. Siihen nähden toinen sija tuntui todella hyvältä. Otin toiseen lähtöön huippukierroksella paalupaikan aika-ajoissa. Lähtö pieneen vastatuuleen sujui hyvin ja sain pidettyä piikkipaikan. Loppukilpailu sujui kontrolloidusti, Lehtonen kertoi.

Hänen alkukautensa oli ollut hankala ennen Kotkan MM-avausta. SM-sarjassa Lehtonen oli kärsinyt useita vastoinkäymisiä. Hän sanoo jotain hajonneen kauden kaikissa kolmessa ajamassaan kilpailussa.

– SM-kausi on ollut täynnä murheita, mutta nyt kaikki meni nappiin kun oli todellakin aika. Kyllähän se vähän takaraivossa kolkutteli ennen tätä kilpailua, kun kaikissa kauden kilpailuissa on jotain ikävää sattunut. Siitä se kuitenkin hyvien harjoitusten jälkeen lähti taas. Voiton jälkeen oli taas mieli kirkas, kunto kova ja henki hyvä, Lehtonen sanoi.

MM-sarjan kärkipaikalta on helppo suunnata kohti toista kilpailuviikonloppua Viveroneen Italiaan kuukauden kuluttua.

 

Kotkassa ajettiin myös rataveneiden neljäs SM-osakilpailu. SJ10-luokkaan osallistui 14 venettä.

Askolalainen Adele Servin Kotkan Pursiseurasta (KPS) ajoi uransa ensimmäiseen lähtö voittoon toisessa lähdössä. Porvoon Moottorivenekerhosta (POMO) mukana menossa olivat Victoria Laine, Kevin Lindell, Veronica Laine ja Mikael Blomberg.

Porvoolaista Guarana Motorsällskap (GMS) seuraa SJ10-luokassa edusti Casper Åström. Veneurheilijoista (VeNu) kisassa oli sipoolainen Ava Sohlström. Porvoon F1LIP Junior Teamistä SJ10-luokassa oli mukana vastaavasti mikkeliläinen Leevi Paasonen.

SJ10-luokan Kotkan SM-osakilpailun voittoon kaasutteli lopulta kolmen lähdön neljästä yhteispisteillä, kun huonoin lasketaan pois Karjalohjan Veneilijöiden Eemil Kaipio, toiseksi jäi Casper Åström (GMS), kolmannelle sijalle loistavan kilpailun kokoviikonloppuna ajanut Adele Servin (KPS) ja F1LIP:n Junior Teamistä neljäs Leevi Paasonen.

Porvoon Moottorivenekerhon Victoria Laine oli yhteispisteissä seitsemäs, Kevin Lindell yhdeksäs, Veronica Laine 10:s ja Mikael Blomberg 14:s. Ava Sohlström oli luokan 13:s.

– Ensimmäinen kilpailupäivänä vallitsi loistava sää, tuulta 2m/s, ja poutainen sää, toinen päivä valkeni tuulisemmissa olosuhteissa SJ10 luokan aamun harjoituksessa nähtiin heti ensimmäisellä kierroksella kaatuminen, kun Oiva Kiiski (KPS) kaatui. Kaiken kaikkiaan koko viikonloppu oli onnistunut, pieni sunnuntain vesisade ei juurikaan häirinnyt, järjestäjät sanoivat.

Isommassa GT15-luokassa kilpailivat GMS:n Arthur Sundbäck, Oliver Martin ja Viveka Vapaavuori. PoMon Wilhelm Sundberg ja Anton Blomberg. Loviisalaisesta Kabbölen moottoriveneklubista (KaMS) mukana oli Jonathan Nyman. Voiton vei Martin puhtaalla ajolla 3 perättäistä lähtövoittoa, toiseksi ajoi Sundbäck, kolmas sija meni Norjan William Martinsenille ja neljänneksi Wilhelm Sundberg Porvoon Moottorivenekerhosta.

GT-30 -luokassa GMS:n lohjalainen Tino Seppälä oli hienosti MM-kilpailun paras suomalainen viidennellä sijalla. Porvoolainen Sami Reinikainen joutui jättämään kilpailun kesken konevaurion takia, lopputuloksissa Sami jäi sijalle kymmenen.

Tuloksia

Rataveneily Kotka

F4-MM 2/4, Tuukka Lehtonen 37p, Alexander Lindholm 30p, Nikita Lijcs 29p, Ben Jelf 26p, Totti Kemppainen 21p, Saku Rautiainen 21p, Arun Tabori 19p, Joakim Halverson 14p, Alec Weckström 11p ja Paulius Stainys 8p.

Suomalaissijoitukset GT30-MM, 5. Tino Seppälä, 6. Tino Lehto, 7. Joona Tikka, 8. Jenni Rantala, 9.

Kimi Eskelinen, 10. Sami Reinikainen, 11, Noel Vänttinen, 12. Arttu Saari.

SM-sarjaa ajetaan neljässä eri luokassa: SJ10 (kansallinen nuorisoluokka 8–12-vuotiaille), GT15 (kansainvälinen nuorisoluokka 10–16-vuotiaille), GT30 (kansainvälinen luokka yli 14-vuotiaille) ja F4-rataveneluokka yli 16-vuotiaille. SM-sarjaan kuuluu viisi osakilpailua. Seuraava osakilpailu on Helsingissä legendaarisella soutustadionilla 31.8.-1.9., jonne kilpaveneet palaavat pitkän tauon jälkeen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat