Paikallisurheilu

Porvoolainen Oskar Kovalainen purjehti Suomen mestariksi optimistijollalla

Viikonloppuna purjehdittiin TPS Airisto Regatta 2019.

Porvoolainen Oskar Kovalainen purjehti TPS Airisto Regatta 2019 kilpailussa U13-junioreiden optimistijolla-luokassa Suomen mestariksi.

Kari Heikkilä

Viikonloppuna purjehdittiin Turun Pursiseuran järjestämä perinteinen TPS Airisto Regatta 2019 purjehduskilpailu. Suomen mestaruuksista Turun Airistolla purjehdittiin Optimistijollilla, U13- ja U16-vuotiaiden juniorisarjoissa. Optimistijollien lisäksi Turussa purjehdittiin rankingpisteistä Europe, Laser Standard, Laser 4.7, Snipe, Finn, Zoom 8, Coach/Serviceboats, Star ja Laser Radial -luokissa.

Porvoolainen 11-vuotias junioripurjehtija Oskar Kovalainen purjehti kolmepäiväisen SM-kisan U13-sarjan mestaruuteen varmoin ottein. Kovalainen purjehti regatan johdossa ensimmäisestä lähdöstä alkaen läpi koko viikonlopun. Porvoolainen edustaa helsinkiläistä Brändö Seglare-pursiseuraa.

– Pisin kisapäivä taisi olla lauantaina, kun lähdimme vesille kymmeneltä ja palasimme rantaan kuudelta illalla, Kovalainen kertoo.

– Kolmen kisapäivämme aikana oli koko ajan kevyttä tai keskituulta, ja sää vaihteli auringonpaisteesta kaatosateeseen.

Oskar Kovalainen oli mestaruudestaan tyytyväinen.

– Tavoitteeni oli Suomen mestaruus, ja olen tosi iloinen suorituksestani. Onnistuin teknisesti tosi hyvin, olin tarkempi kuin muut purjehtijat, ja onnistuin lukemaan viikonloppuna hyvin vaihtelevia tuuliolosuhteita. Mitä vaativammat olosuhteet, niin sen parempi minulle.

– Purjehduksen olen aloittanut seitsemänvuotiaana, eli olen nyt harrastanut lajia neljä vuotta.

– Kuulun purjehduksessa Suomen juniorimaajoukkueeseen. Heinäkuussa olin edustamassa Suomea Virossa kilpailussa, jossa oli mukana kymmenen eri maan purjehtijoita. Olen ehtinyt jo kilpailemaan purjehduksessa ympäri Eurooppaa.

– Pidän lajista tosi paljon, koska tykkään vedestä ja merestä. Purjehdus onkin suosikkilajini, mutta myös lätkä on hauskaa, ja sitä pelaan Porvoon Huntersissa, Kovalainen kertoo.

Borgå Segelsällskapista (BSS) TPS Airisto Regatassa mukana olivat Sofia Held (Zoom8), Julia Björkestam (E-jolla) ja Olli Patrakka (Laser 4.7). Kolmikosta parasta vauhtia Turun vesillä piti Sofia Held, joka purjehti Zoom8-luokan rankingkilpailuissa selvään voittoon. Heinäkuun lopussa purjehtijalahjakkuus nappasi luokan MM-hopeaa Italian Gardajärveltä. Laser 4.7-luokassa BSS:n Olli Patrakka nappasi pronssia. E-jollissa Julia Björkestam oli vastaavasti kokonaistuloksissa 20:s.

Syyskuussa Porvoossa purjehditaan BSS:n isännöimänä Emäsalon Regatta 21.-22.9., joka on purjehduksessa iso ja perinteinen kilpailu. Vesille odotetaan yli 100 venekuntaa (jollaa). E-jollissa ja Laser Radial -luokassa kilpaillaan Suomen mestaruuksista. Laser Standard-, Laser 4.7-, Zoom8- ja 505-luokissa purjehditaan rankingpisteistä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat