Paikallisurheilu

Emäsalon Ympäri 2019 onnistui hienosti – osallistujat kiittelivät BSS:ää hyvästä kisasta

Jesse Lindroos

Viikonloppuna purjehdittiin jälleen perinteinen Borgå Segelsällskapin (BSS) järjestämä Emäsalon Ympäri 2019 kilpailu. Kyseessä oli LYS-kilpailun yksi osakilpailuista. Matkalle lähti 19 venettä, joista 16 pääsi maaliin saakka. BSS:stä mukana olivat Kaj Kulju (Bella Nova, Albin Express), Mikko Viitanen (Dorothea, Kansanvene), Jörgen Bärlund (Senja, Bavaria 35 Match), Jesse Lindroos (Calidris, H-vene), Karl-Johan Furustam (Vivace, Fury 33), Pasi Nissinen (Marella, H-vene) ja Teppo Lindh (Marigold, Murena 30). Lisäksi Porvoon Kippareista mukana oli yksi venekunta.

Kokonaiskisan voittoon purjehti Helsingin Rakennusmestariveneilijöiden (HRV) Jani Rantanen. BSS:stä parasta vauhtia matkalla piti Kaj Kulju Bella Nova veneellään.

– Kisat menivät hyvin ja osanottajat antoivat kiitosta kisoista, Borgå Segelsällskapin kommodori ja kisoista vastaava Johan Graeffe kertoo.

Vaikka BSS:ssä tuulee mukavasti purjeisiin, on seuran kommodori hiukan huolissaan lajin laskevasta trendistä.

– Osanottajia olisi tietysti voinut olla enemmänkin. Kisajärjestäjänä ja seuran kommodorina olenkin hieman huolestunut siitä, että enää ei osallistuta tämmöisiin pienimuotoisiin, mutta usein hyvin mukaviin kisoihin mikä meillä oli nyt viikonloppuna. Purjehtiminen ja kilpailemnen on hauskaa.

– Purjehduskisoissa opitaan paljon veneenkäsittelystä, navigoinnista, tuulen käyttäytymisestä, sääennusteiden tulkitsemisesta ja paljon muitakin hyödyllisiä merimiestaitoja. Kisojen jälkeen jutellaan vielä purjehtimisesta ja itse kisasta. Tämäkin on hauskaa ja opettavaa.

– Merimiestaitojen oppiminen ja ylläpitäminen on tärkeätä. Pienimuotoiset kilpailut ovat yksi tapa harjoitella ja ylläpitää näitä taitoja.

– BSS on myös muutama vuonna järjestänyt veneily- ja purjehduskursseja aikuisille. Kurssit ovat olleet hyvin suosittuja ja palaute on ollut hyvä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat