Paikalliset

Pyydetty tilannekatsaus koulukyydeistä – lautakunta koolla torstai-iltana

Sivistyslautakunnan puheenjohtaja Catharina von Schoultz (r.) on seurannut alkanutta koulukyytikeskustelua. Lautakunta saa torstai-iltana selvityksen tilanteesta.

Arkisto / Juha Perämäki

Porvoon alkaneen kouluvuoden puhuttavimmaksi koulukyytiuutiseksi on noussut Haksissa asuvan perheen lasten kuljettaminen taksilla kuusi kilometriä väärään suuntaan (UM 12.8.). Saksalasta he pääsevät bussilla taas kaupungin suuntaan, mutta koulumatka-aika kuusinkertaistui.

Myös koululaisten bussin odottelu Tolkkistentien varressa huolestuttaa porvoolaisvanhempia.

Porvoon koulukyytiperiaatteista päättävä sivistyslautakunta kokoontuu torstai-iltana. Lautakunnan puheenjohtaja Catharina von Schoultz (r.) on pyytänyt virkamiehiltä tilannekatsausta kokoukseen.

– Mehän emme tee yksittäisiä kuljetuspäätöksiä, ellei niistä tehdä oikaisuvaatimusta, von Schoultz toteaa.

 

Järjenvastaiselta kuulostavaa väärään suuntaan taksilla ajattamista on perusteltu bussivuorojen pitämisellä hengissä. (UM 13.8.) Von Schoultzin mukaan on totta, että liikennöitsijät tarvitsevat matkustajia vuoroilleen, jos niitä ei julkisesti tueta.

– En nyt ota kantaa näihin yksittäistapauksiin, kun en tunne vielä kokonaisuutta, hän arvioi.

Viime talvena Porvoossa puhuttivat eniten kouluteiden vaarallisuusluokitukset, joita lautakunta päätyikin kesäkuun kokouksessaan viilaamaan asiasta kirjelmöineiden kuntalaisten hyväksi. Von Schoultzin tietoon ei ainakaan vielä ole tullut uusia kipupisteitä vaarallisuusluokituksissa.

 

Myös maanantai-iltana kokoontunut kaupunginhallitus keskusteli koulukyytiasioista. Puheenjohtaja Jaakko Jalosen (sd.) mukaan mahdolliset ongelmakohdat kuuluvat kuitenkin ensi sijassa sivistyslautakunnan ratkaistaviksi.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Koulukyytiongelmia käydään vielä läpi – vaihtoehtoja tarkastellaan, bussilinjat halutaan pitää hengissä12.8.2019 18.45
Koulukyytiyllätys – lapset viedään väärään suuntaan, matka-aika kuusinkertaistui11.8.2019 20.05
Trappaksentieltä juostaan bussille liikenteen seassa – ylityspaikkaa ei ole12.8.2019 07.05
Vanhemmat voittivat: Tyysterintie on sittenkin vaarallinen - pienten koululaisten koulutie Tyysterissä ja Ali-Vekkoskella on turvattu taas toistaiseksi13.6.2019 07.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat