Paikalliset

Valvontaisku koulujen lähelle – Nopeudet pysyivät aisoissa

Itä-Uudenmaan poliisi valvoi keskiviikkona nopeuksia koulujen läheisyydessä Porvoossa ja Loviisassa. Kuva Jernbölentieltä.

Samu Karvala

Itä-Uudenmaan poliisi valvoi keskiviikkona ajonopeuksia porvoolaiskoulujen läheisyydessä sekä pistoolitutkalla että automaattikameralla.

Ylikonstaapeli Leena Leppälän mukaan valvontaa suoritettiin ainakin Aleksanterinkadulla, Jernbölentiellä, Tolkkisissa ja Kulloon sivistyskeskuksen lähistöllä. Hän antoi porvoolaiskuljettajille hyvän arvosanan.

– Tieto on mennyt perille. Koulujen lähellä ei mitattu lainkaan törkeitä ylinopeuksia. Muutamia pieniä ylityksiä kirjattiin, mutta seurauksina oli enintään rikesakkoja, Leppälä selvitti kello 13:n jälkeen.

Koulujen läheisyydellä tuntuu olevan merkitystä ajokäyttäytymiselle, sillä kun yksi partio valvoi vähän aikaa Tarkkistentiellä, olivat ylinopeudet selvästi yleisempiä.

Partiot olivat siirtymässä loppupäiväksi Loviisan suuntaan. Liikennepoliisit olivat saaneet vahvistuksia tehovalvontapäivään.

 

35 vuotta poliisina työskennelleen Leppälän mukaan tiedotuksen ja valvonnan pitää kulkea käsi kädessä.

– Pelkkä tiedotus ei riitä. Valvonnassa kiinnijääneet sanovat hyvin usein, että muistin tämän aamulla, mutta sitten unohdin. Tavoitteena on, että jatkossa muistaisivat, Leppälä arvioi.

Keskiviikon valvontaiskussa Leppälä huomioi, että turvavyön käyttämättömyys oli porvoolaiskuskeilla yllättävän yleistä.

Kaupunkiajossa kuskien huomiota syö yhä useammin älypuhelin. Poliisin mukaan se aiheuttaa kiistatta riskejä liikenteessä.

– On jännä, miksei niitä viestejä voi katsoa tai puhelua puhua parkkipaikalla ennen ajoon lähtöä. Vaikka kuinka käyttäisi handsfreetä, niin ei keskustelutilanne ole sama kuin autossa matkustavien kanssa jutellessa, Leppälä pohtii.

 

Poliisi ei ehdi valvoa nopeuksia joka koulun luona, mutta jos ongelmapaikkoja ilmenee, kannattaa tehdä valvontapyyntö.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Teillä alkaa tehovalvonta – näitä asioita poliisi nyt erityisesti tarkkailee21.7.2019 07.30
Tänään räpsyy! Nyt toimii ensimmäinen jäljittävä nopeusvalvontakamera – tällä aikataululla loput kamerat tulevat käyttöön11.7.2019 14.09
Poliisi masentui tehovalvonnan tuloksesta – yhden perusasian unohtamisesta sakotettiin yli tuhatta18.3.2019 14.51
Poliisi valvoo autoilijoita, muista ainakin nämä: Väistä suojatiellä, käytä turvavyötä äläkä räplää kännykkää9.3.2018 12.14

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat