Paikalliset

Öinen tulipalo tuhosi ravintolan – historialliset suola-aitat säästyivät

Kahvila-ravintola Saltbodan paloi pahoin maanantain ja tiistain välisenä yönä. Pelastuslaitos sai viereiset rakennukset pelastettua.

Arto Henriksson

Loviisan Laivasillalla sijaitseva kahvila-ravintola Saltbodan kärsi mittavat vahingot yöllisessä tulipalossa. Palo havaittiin puolen yön aikaan ja raivaustyöt jatkuivat aamuun asti.

– Töitä riitti koko yön. Viimeiset yksiköt ovat nyt lähdössä pois. Seuraavaksi täällä aloitetaan palonsyyn tutkinta, kertoi Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen päivystävä palomestari Mika Siitonen kahdeksan aikaan tiistaiaamuna.

Palopaikan ympäristö on erittäin haastava.

– Historialliset suola-aitat ovat aivan vieressä. Lähimmän aitan seinään on vain kolme metriä matkaa. Pääsimme nopeasti suojelemaan sitä ja saimme hyvin estettyä palon leviämisen aittoihin, Siitonen kertoo.

Tulipalo oli saanut alkunsa ravintolarakennuksen takapuolelta, varaston tietämiltä.

– Palo nousi nopeasti yläpohjan kattorakenteisiin. 1800-luvun erittäin järeä, pyöreistä hirsistä ja 30-senttisistä paksuista lankuista rakennettu katto oli meille hyvin haastava. Lopulta jouduimme purkamaan koneellisesti noin puolet katosta, sillä emme päässeet millään järkevällä tavalla käsiksi palopesäkkeisiin, Siitonen sanoo.

Sammutustöihin osallistui noin kymmenen eri palokuntaa Itä-Uudenmaan ja Kymenlaakson alueelta. Tulipalon vuoksi lähialueella oli vesijohto-ongelmia, sillä runsas vedenkäyttö aiheutti kaksi putkirikkoa Puutarhakadulla.

– Otimme vettä sekä palopostista että merestä pumppaamalla. Meillä oli riittävästi vettä jatkuvasti, Siitonen sanoo.

Historiallinen rakennus saatiin suurimmaksi osin säästettyä, mutta se kärsi mittavia vesi- ja savuvahinkoja.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat