Paikalliset

Syyte: 29-vuotias lukitsi autoon 13-vuotiaan tytön Porvoossa ja yritti pakottaa seksiin

Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa käynnistyi keskiviikkona käsittely, jossa syyttäjä hakee ehdotonta vankeustuomiota keravalaiselle 31-vuotiaalle miehelle törkeästä lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä.

Tapauksen käsittely henkilö- ja terveystietoja sisältävine asiakirjoineen on julistettu salaiseksi.

 

Syytteen mukaan teot tapahtuivat heinäkuussa 2017, jolloin mies oli 29-vuotias ja uhri 13-vuotias. Mies yritti päästä sukupuoliyhteyteen porvoolaisen tytön kanssa koskettelemalla ja yrittäen muulla tavalla tehdä seksuaalisia tekoja, jotka ovat omiaan vahingoittamaan tämän kehitystä.

Mies oli ottanut yhteyttä tyttöön, kysynyt tämän olinpaikkaa ja kyytitarvetta. Hän oli poiminut tytön kyytiinsä Näsistä, lähtenyt ajamaan Tolkkistentien suuntaan, mutta ajanutkin Peippolaan.

Siellä mies oli tytön kertomuksen mukaan pysäköinyt autonsa syrjäiseen paikkaan ja pyytänyt tytön kanssaan takapenkille, minkä jälkeen hän oli lukinnut ovet. Syytetty oli tarjonnut alkoholia, kehunut tytön ulkonäköä ja lähentynyt laittaen kätensä tämän reidelle. Toisen kätensä mies oli kietonut tytön hartioiden ympärille ja koettanut suudella.

Tytön kertoman mukaan hän oli vetäytynyt kauemmas, ottanut käden pois reideltä ja irrottautunut otteesta yrittäen poistua autosta. Hän sanoi useita kertoja haluavansa pois autosta. Useiden pyyntöjen jälkeen mies päästi hänet poistumaan.

 

Tytölle on aiheutunut tapahtuneesta psyykkisiä oireita. Syyttäjä vaatii ehdotonta vankeusrangaistausta huomioiden asianosaisten suuri, 16 vuoden ikäero, teon suunnitelmallisuus, teko-olosuhteet eli auton ajaminen syrjäiseen paikkaan ja tytön sulkeminen auton sisään. Syytteen mukaan tytölle on aiheutunut psyykkinen kärsimys.

Syyttäjä vaatii miehelle ehdotonta vankeusrangaistusta, koska mies on tuomittu aiemmin seksuaali- ja väkivaltarikoksista.

– Sen ja uuden rikoksen suhde osoittaa hänessä ilmeistä piittaamattomuutta lain kielloista ja käskyistä, syytteessä todetaan.

 

Mies on tuomittu ainakin kaksi kertaa vakavista rikoksista.

Hän sai marraskuussa 2017 Tuusulan käräjäoikeudessa kolmen vuoden vankeustuomion entiseen avovaimoonsa kohdistuneista kahdesta raiskauksesta, vapaudenriistosta ja pahoinpitelystä loppuvuonna 2015 ja yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä keväällä 2016.

Pariskunnan eron jälkeen mies levitti netissä videoita seksistä entisen avovaimonsa kanssa heidän yhdessä asumisensa ajalta.

Mieheen liittyviä rikosepäilyjä ja lähestymiskieltoja on ollut käsittelyssä lukuisia muissakin oikeusistuimissa. Hänellä on lainvoimainen tuomio muun muassa seksuaalirikoksista vuodelta 2009.

Mies oli keväällä 2017 perussuomalaisten kuntavaaliehdokkaana, mutta ei valittu kaupunginvaltuustoon.

 

Uusimaa ei julkaise miehen nimeä asiaan liittyvien henkilöiden henkilöllisyyden suojaamiseksi.

 

Kuva vaihdettu 5.9. kello 15.50.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Porvoon poliisiampumisten selvittelystä uutta tietoa – Hymy ja Alibi: Ampujien motiivina sukukosto5.9.2019 09.04
Hovioikeus korotti: porvoolaiselle sarjaraiskaajalle seitsemän vuotta vankilaa – kymmeniä rikoksia, useita käräjätuomioita28.6.2019 19.15
Loviisassa murtoja tehnyt kaksikko vankilaan – käräjäoikeus: Talo oli asuttu, vaikka omistajat olivat sattumalta mökillään26.6.2019 06.15
Keski-ikäinen mies raiskasi perheensä luona yökyläilleen 4-vuotiaan – IS: Hovi vahvisti käräjäoikeuden antaman vankeustuomion 12.6.2019 18.48
Kostea illanvietto Askolassa päättyi rumasti – Käräjäoikeus: rottweiler lopetettava, omistajille ehdollista vankeutta24.5.2019 19.15
Ulkoilutti akitaa vapaana vielä puremisen jälkeen – käräjäoikeus langetti lähes 5 000 euron tuomion23.4.2019 17.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat