Kiire jatkuu kissatalossa

Kissatalosta itselleen kissaa etsinyt Saila Piispa ja Matleena ovat selvästi tarkoitettu toisilleen.

Outi Paappanen

PORVOO | Porvoonseudun eläinsuojeluyhdistyksen kissatalossa kiire jatkuu entiseen malliin myös seuraavat kaksi vuotta. Kaupungin viranhaltijapäätöksellä kissojen ja muiden pieneläinten paitsi koirien eläinsuojelulain mukainen tilapäishoito järjestetään kissatalossa jatkossakin.

Sopimuskausi kestää kaksi vuotta ja päättyy 31.12.2014. Samana vuonna tulee kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun kissatalo perustettiin Tolkkisten vanhaan kansakouluun.

– Päätös siitä, että saamme jatkaa, tuli meille kyllä yllätyksenä. Tästä on käyty keskusteluja, sillä olemme joutuneet nostamaan maksuja. Vieläkään niillä ei peitetä kaikkia kustannuksia, joita meillä on, May-Len Bäckström sanoo.

– Emme ole nostaneet maksuja kymmeneen vuoteen. Nyt oli pakko. Ei paljon, mutta vähän. Olemme tehneet täällä valtavasti, jotta pystymme tarjoamaan kissoille hyvät oltavat ja ottamaan kaikki kissat vastaan. Meille sanottiin, että halvin tarjous voittaa. Laatu ei merkitse mitään, sitä on välillä vaikea ymmärtää, Bäckström kritisoi.