Paikallisurheilu

Liikkumisen riemua Porvoon liikuntavaunusta – Porvoon liikuntapalveluissa toivotaan, että vaunu otettasiin kovaan käyttöön

Porvoon liikuntapalveluiden liikuntasihteeri Helena Forsbäck-Turunen ja erityisliikunnanohjaaja Christian Bremer toivovat, että liikuntavaunu otettaisiin aktiiviseen käyttöön Porvoossa.

Toni Degerlund

Porvoolaisilla päiväkodeilla, kouluilla ja seuroilla on mahdollisuus varata Porvoon liikuntapalveluilta liikuntavaunu täysin ilmaiseksi käyttöönsä. Liikuntavaunu on erilaisia liikuntavälineitä sisältävä vaunu, joka on otettu syksyn aikana käyttöön.

Liikuntavaunua voi tiedustella Porvoon liikuntapalveluiden erityisliikunnanohjaajalta Christian Bremerilta.

– Vaunusta löytyy monipuolisesti erilaisia välineitä, joita normaali kouluista ei välttämättä löydy, liikuntavaunusta vastaava ja Porvoon liikuntapalveluissa erityisliikunnanohjaajan toimiva Christian Bremer toteaa.

– Kouluista on tätä jo toivottu pidemmän aikaa, ja sunnuntain Jump In! -tapahtumassa useampikin koulu oli tosi innoissaan vaunusta, kun esittelimme sitä siellä.

– koulujen liikuntapäiviin ja tämän kaltaisiin tapahtumiin vaunu esimerkiksi soveltuu erinomaisesti. Vaunun välineillä voi rakentaa erilaisia rasteja lapsille.

Idea kaupungin omasta liikuntavaunusta lähti kun Porvoon liikuntapalvelut olivat kuntavierailulla Vihdissä.

– Vihdissä näimme liikuntavaunun monta vuotta sitten ensimmäisen kerran. Nythän tämän kaltaiset vaunut ovat yleistyneet sen jälkeen monissa muissakin kunnissa, Porvoon liikuntapalveluiden liikuntasihteeri Helena Forsbäck-Turunen kertoo.

– Vaunussa on paljon erilaisia liikuntapelejä, maaleja ynnä muuta vastaavaa vauvasta vaariin sopivaa välineistöä. Talveksi vaunuun tulee talvivälineistöä muun muassa luistimia.

– Jos näyttää, että vaunulle on käyttöä, niin tarkoituksemme on kehittää sitä vieläkin pidemmälle. Voisimme esimerkiksi tehdä nuorille ja senioreille ihan omat vaununsa.

Liikuntavaunun voi varata sähköpostitse [email protected] osoitteesta. Vaunun avaimet noudetaan liikuntapalveluiden toimistolta (Välikatu 1 b, 3.krs) Vaunu vastaavasti säilytetään Ölstenin keskusvarikolla (Pienteollisuustie 8), josta varaaja itse hakee vaunun ja jonne myös vaunu palautetaan. Varaaja huolehtii itse vaunun kuljettamisesta.

– Toivon todellakin, että vaunu ei seiso meidän pihalla, vaan se olisi koulujen ja päiväkotien pihoilla aktiivisessa käytössä, Forsbäck-Turunen painottaa.

– Toivomme, että vaunun palautuksen yhteydessä mahdollisimman moni täyttäisi myös palautelomakkeen, että voisimme kehittää välineistöä vieläkin paremmaksi, Bremer toivoo.

Porvoon liikuntavaunu

Päiväkodit ja koulut voivat maksutta lainata liikuntapalveluiden liikuntavaunua.

Vaunu on kaappimallinen katettu perävaunu joka on täynnä erilaisia liikuntavälineitä.

Sisältö vaihtelee vuodenaikojen mukaan.

Varaustoivomukset lähetetään osoitteeseen [email protected].

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat