Paikalliset

Pääministeri kehaisee Nestettä

Antti Rinne (sd.) olisi valmis antamaan Loviisan ydinvoimalaitokselle jatkovuosia, jos niiden tekninen kunto ja turvallisuus pysyvät hyvinä.

Päivi Tuovinen

Porvoon seudun talousmoottori Neste on noussut 2010-luvulla jälleen menestystarinaksi, vaikka yhtiöllä on myös tukijalka perinteisessä öljynjalostuksessa. Pääministeri Antti Rinne (sd.) nostaa hattua yrityksen toteuttamalle suunnanmuutokselle.

– Neste on upealla tavalla lähtenyt biopolttoaineiden kehittämiseen. Erityisen vaikuttunut olen, että rasvajätteestä voi tehdä aidosti polttoainetta, Olen käynyt tutustumassa laitoksiin Porvoossa ja Rotterdamissa, Singaporessa en vielä.

– Haluan kannustaa kaikkia suomalaisia yrityksiä miettimään, miten oma tulevaisuus integroidaan ympäristöön ja kestävään talouteen, Rinne toteaa.

Pääministeri haluaisi kääntää ilmastoahdistuksen positiiviseksi asenteeksi.

– Muutosta saadaan aikaan vähän elintapoja muuttamalla ja vähän asioita uudella tavalla tekemällä, sosiaalisesti oikeudenmukaisesti, Rinne sanoo.

Ydinvoimalaitos on kuulunut Loviisan imagoon pian 50 vuoden ajan. Ensi vuosikymmenellä pitää päättää, jatketaanko yksikköjen käyttölupia 2030-luvulle.

– Näen ydinvoiman välivaiheena. Tällä hetkellä ei ole vielä näköpiirissä, että uusiutuvat energianlähteet voisivat kattaa kaiken perusvoiman tarpeen.

– Jos Säteilyturvakeskuksen näkökulmasta laitokset ovat siinä kunnossa, että käyttöikää voi jatkaa, niin suhtaudun positiivisesti.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Pääministeri Rinne Uusimaan juhlalehdessä: "Tiedän miksi hoitajat väsyvät ja haluavat pois alalta"11.9.2019 20.15
Rinne toivoo maakuntaliitoilta yhteistä näkemystä itäradan linjauksesta12.9.2019 07.00
Antti Rinne aloitti koulutiensä Loviisassa – lähin uimahalli löytyi Porvoosta12.9.2019 07.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat