Paikalliset

Rinne toivoo maakuntaliitoilta yhteistä näkemystä itäradan linjauksesta

Pääministeri Antti Rinne (sd.) tietää, että ratahankkeiden suunnittelu kestää vuosia. Uusia rataosuuksia haluavien pitää kuitenkin olla aktiivisia nyt.

Päivi Tuovinen

Porvoon ja Loviisan seutujen kannalta suurimpana lähivuosien tulevaisuusratkaisuna pidetään yleisesti itärataa eli Helsingistä itään suuntautuvan nopean ratayhteyden mahdollista ohjaamista Itä-Uudenmaan kautta.

Itäradan suunnittelu on selvästi takamatkalla Turun tunnin rataan ja Suomi-rataan verrattuna. Nopeamman itäradan linjauksestakaan ei ole vielä päätetty. Vaihtoehtoja ovat käytännössä nykyinen Tikkurila–Lahti–Kouvola-, Tikkurila–Porvoo–Kouvola ja Tikkurila–Porvoo–Loviisa–Kotka.

Pääministeri Antti Rinne (sd.) kannustaa radasta kiinnostuneita ja hyötyviä tahoja olemaan aktiivisia nyt.

– Toivon, että maakuntaliitot löytäisivät yhteisen näkemyksen siihen, mikä linjaus olisi. Valtio tekisi sen puhtaasti liikenne- ja viestintäministeriön laskelmien pohjalta ja se ei välttämättä ole itäisen suunnan Suomen kehittämisen kannalta paras vaihtoehto, Rinne muotoilee.

Linjauspäätöksen jälkeen voidaan päästä yleissuunnitteluun, joka kestää vuosia, jonka jälkeen alkaa ratasuunnittelu, joka kestää vuosia.

– Suunnittelussa käytetään varmaan hankeyhtiöitä. Olisi hyvä, että radasta taloudellisesti hyötyvät tahot ja alueen kunnat tulisivat niihin mukaan.

Rinteen hallitus aikoo tehdä vastasyklistä talouspolitiikkaa, eli jos kansainvälinen talous taantuu, pidetään kotimaista kysyntää yllä lisäämällä rakentamista.

– Ratojen suunnittelukin vaikuttaa työllisyyteen, mutta lisäksi olemme käynnistämässä yli miljardin arvosta erilaisia väylähankkeita.

 

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Pääministeri Rinne Uusimaan juhlalehdessä: "Tiedän miksi hoitajat väsyvät ja haluavat pois alalta"11.9.2019 20.15
Antti Rinne aloitti koulutiensä Loviisassa – lähin uimahalli löytyi Porvoosta12.9.2019 07.00
Pääministeri kehaisee Nestettä12.9.2019 07.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat