Paikallisurheilu

Porvoon Akilleen Sara Kuivisto valittiin yleisurheilun MM-kisoihin 1500 metrille – myös 800 metrille on vielä mahdollisuus saada kisapaikka

Sara Kuivistolla on takanaan yksi uransa parhaimmista kausista. Arkisto/Toni Degerlund

Porvoon Akilleen 28-vuotias keskimatkojen juoksija Sara Kuivisto pääsee ensimmäistä kertaa mukaan yleisurheilun MM-kilpailuihin. Kisalippu tuleviin Dohan MM-kisoihin aukesi 1500 metrille, jonne porvoolainen pääsi mukaan rankingsijoituksensa ansiosta, vaikka itse tulosrajaa hän ei kauden aikana rikkonutkaan.

– Olin EM-kisoissa viime vuonna ensimmäistä kertaa. Olen pienestä tytöstä saakka haaveillut, että pääsisin kilpailemaan yleisurheilun MM-kisoihin ja nyt se toteutui, Kuivisto iloitsi valinnastaan.

– Kaikki mukana olevat ovat tosi kovia urheilijoita, ja maailman parhaimmistoa.

 

Sara Kuivisto ja hänen henkilökohtainen valmentajansa Ari Suhonen ovat keskittyneet tällä kaudella pääsääntöisesti 800 metrin juoksuun, jossa onkin tullut kovia aikoja. Tässäkään Kuivisto ei ole rikkonut MM-kisojen kovaa tulosrajaa. Porvoolaisella on kuitenkin vielä mahdollisuus päästä mukaan Dohaan myös tälle matkalle rankingsijoituksellaan.

– Katsotaan nyt vielä, jos paikka aukeasi myös 800 metrille. Voin kuitenkin nyt harjoitella rennosti, kun paikka 1500 metrille on joka tapauksessa varmistunut, Kuivisto toteaa.

– Haluaisin kyllä mieluusti juosta myös 800 metrillä. Tiedän kuitenkin olevani hyvässä kunnossa, ja uskon, että voin juosta tosi hyvin myös 1500 metrillä.

 

Kuiviston henkilökohtainen valmentaja Ari Suhonen on suojattinsa valinnasta onnellinen.

– Meidän kauden päätavoite oli päästä mukaan Dohaan ja nyt se toteutui. Olemme molemmat erittäin tyytyväisiä, että homma ratkesi hyvin, Suhonen kommentoi.

– Olen todella onnellinen Saran puolesta, varsinkin kun tiedän, että tämä on hänen haaveensa.

– Sara on tehnyt tämän eteen todella paljon määrätietoisesti töitä. Nyt hän sai tästä kovasta työmäärästä palkinnon.

– Tavoitteet ja unelmat eivät läheskään aina toteudu, mutta nyt voi sanoa, että tämä unelma toteutui. MM-kisat on todella kovat kisat, ja ei sinne pääse läheskään kaikki jotka sinne haluaisivat. Mukana ei ole oikeastaan muita kuin kovia urheilijoita. Tosi hienoa, että Sara on mukana.

 

Kaksikko on tosiaan keskittynyt tällä kaudella ensisijaisesti 800 metrin juoksuun. Vaikka kisapassi leimataankin pidemmälle matkalle, niin tämä ei himmennä Kuiviston valintaa Suomen maajoukkueeseen.

– Sinänsä sillä ei ole väliä, vaikka Sara juokseekin 800 metrin sijasta 1500 metriä. Toki toivomme edelleen, että Sara pääsisi MM-kisoissa myös mukaan 800 metrille. Se on kuitenkin meidän päämatka, Suhonen painottaa.

– Parempi tietysti, että pääsee mukaan jommallekummalle kuin, ettei pääsisi kummallekaan.

– Itse uskon kuitenkin, että Saralla aukeaa vielä myös paikka 800 metrille rankinsijoituksien kautta.

Sara Kuivisto

Kotipaikka: Porvoo.

Ikä: 28 vuotta.

Seura: Porvoon Akilles.

Paras saavutus (omasta mielestä): Suomen mestaruudet 800 ja 1500 metrillä 2016.

Lempiruoka: Olen ammatiltani kokki, joten tykkään ihan kaikesta.

Lempimusiikki: ”Kaikkiruokainen”.

Motto: Who dares, wins (suom. Se, joka uskaltaa, voittaa).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Sara Kuivisto urakoi Suomen paidassa25.8.2019 21.15
Akilleen Sara Kuivisto pinkoi viidenneksi Dublinin 800 metrillä22.8.2019 09.11
Porvoon Akilleen Sara Kuivisto heittäytyi Espoon Motonet GP kisojen 800 metrillä toiseksi – voitto jäi vain kahden sadasosan päähän ja kolmanneksi jäi matkan maailmanmestari18.8.2019 21.53
Ari Suhosen kirkkain helmi Sara Kuivisto jahtaa liki 30 vuotta vanhaa SE:tä – "Kaikki on mahdollista"16.8.2019 07.03
Porvoon Akilleen Sara Kuivisto nappasi helpot tuplamestaruudet Kalevan kisoista4.8.2019 22.20
Porvoon Akilleen 27-vuotias keskimatkojen juoksija Sara Kuivisto kävi hakemassa kovuutta korkealta – porvoolainen oli mukana Suomen Urheiluliiton korkean paikan leirillä18.4.2019 21.15

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat