Paikallisurheilu

PSS aloitti naisten liigan vahvasti – ilopillereinä omat juniorit

Nuori Aada Heikkinen (24) oli PSS:n vahva vääntäjä ja taitava pallollisena,

Timo Pasanen

Naisten Salibandyliigan NLA-taso starttasi Porvoossa hyvin jännittävällä ottelulla. Porvoolaiset saivat vieraita Oulusta, kun Rankat Ankat mittasivat Porvoon Salibandyseuran naisten kunnon.

PSS oli lopulta maalin verran parempi ja otti pisteet lukemin 3–2 (1–0, 2–1, 0–1).

PSS johti peliä pitkään 3–1, mutta Ankat tulivat maalin päähän pelin lopussa. PSS piti rivinsä tiiviinä, vaikka pelasikin löysästi viimeisen minuutin ylivoiman. Kotikatsomossa huokaistiin helpotuksesta, kun kotijoukkueen parhaana palkittu PSS-vahti Arla Salo peitti maalinsa hyvin vieraiden päästyä läpiajoon. Kotijoukkueelle maalin teko oli ajoittain hankalaa, edes lukuisat läpiajot eivät tuoneet maalia.

 

Porvoolaiset lähtevät kauteen SM-hopean saavuttaneina, joten odotukset ovat kovat. Puolustus näytti nytkin olevan se, mihin tulevallakin kaudella Porvoo nojaa. Nyt vastustajalla oli hankalaa löytää aukkoja PSS:n maalilta.

– Vahva oman pään pelaaminen oli nytkin meidän vahvuus. Saimme koko ryhmän pelaamaan kurinalaisesti ja vastustajalla ei ollut kovin monta laadukasta maalipaikkaa. Uskon, että kauden mittaan löydämme paremman ja tiiviimmän puolustuksen. Vähän tuhlailimme maalipaikkoja, mutta voitto riittää, PSS:n päävalmentaja Jukka Kouvalainen mietti.

 

Oululaisten fyysinen pelaaminen ei tullut porvoolaisille yllätyksenä. Ankat yrittivät vimmatusti päästä tasoihin ja jatkoajalle. PSS kesti ja voitto maistui myös siskoksille. Sipoolaislähtöiset Annika Hautojärvi ja Elina Hautojärvi pääsivät pelaamaan nyt ensimmäisen liigaottelun yhdessä. Puolustaja Annika iski ottelun voittomaalin ajassa 25.43, kun hän laukoi 3–0 pallon varmasti oikeaan yläkulmaan.

– Pelasimme viimeksi kolme vuotta sitten Ådalens IF:n riveissä liigan karsinnoissa. Liigadebyytti yhdessä oli kyllä mieluisa tapahtuma. On ollut todella mukavaa, että pääsimme pelaamaan yhdessä. Nyt sain vielä tuon ensimmäisen liigamaalin PSS;n paidassa alta pois niin hyvä asia, Annika sanoi.

– Tämä oli kyllä fyysinen ja kovatasoinen peli, jossa sai vääntää loppuun asti. Oli kyllä mukava liiga-avaus ja kyllä siinä oli ekstraa siskon kanssa pelaaminen. Harjoittelimme yhdessä kesällä omatoimikauden, joten oli mukava harjoitella siskon kanssa, Elina mietti hyökkääjän tontilta.

 

Hyökkäyspäässä Holmbergin siskokset Ella ja Fanny olivat saaneet keskelleen nuoren Kalpana Tarvaisen. Keskikaistalla normaalisti viilettää Ella Sundström, mutta hän tuli peliin vasta viimeisen kymmenen minuutin aikana.

– Tarvainen pelasi loistavasti ketjun keskellä ja oli etukäteen mietitty, että Sundström tulee vasta lopussa peliin. Kolmikko suoriutui hienosti pelistä, Kouvalainen mietti.

PSS:n juoksutti kentälle muitakin nuoria. Loistavasti läpi ottelun raataneet Taimi Mikkola ja Aada Heikkinen pelasivat koko pelin todella järkevästi. Näistä nuorista PSS saa mahtavia tulevaisuuden pelaajia.

– Se nuorten energian määrä oli kyllä ihailtavaa, he pääsivät pelaamaan hyvien harjoituspelien ansiosta ja syystäkin. Hienosti nuoret painoivat, Kouvalainen kiitti.

Runkosarja pelataan kahdessa tasolohkossa NLA:ssa ja NLB:ssa, joissa molemmissa pelaa kahdeksan joukkuetta. Runkosarjassa pelataan kolminkertainen sarja, eli jokainen joukkuen pelaa 21 ottelua.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Porvoon Salibandyseuran (PSS) naisten edustusjoukkue lähtee voittamaan joka peliään naisten Salibandyliigaan18.9.2019 20.00
PSS harjoitteli kevyesti ÅIF:n nurin kotihallissa31.8.2019 20.25
Porvoon Salibandyseuran (PSS) naisten edustusjoukkue avasi harjoituspelit vakuuttavalla voitolla Lahden Pelicans SB:stä20.8.2019 19.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat