Paikalliset

Herkkuja progressiivisen rockin ja leffamusan ystäville – Mr. Fastfinger ja Jukka Gustavson harvinaisella keikalla

Jukka Gustavson (oik.) on julkaissut uuden albumin Prognosis. Wigwam-legendan bändissä soittavat kitaristi Jari ”Heinä” Nieminen, basisti Janne Rajala ja rumpali Thomas Törnroos.

Mika Tyyskä

Mika Tyyskän vuonna 2005 luoma virtuaalinen kitarasankari Mr. Fastfinger on selvinnyt teini-ikään läpi internetin mullistusten.

– Hahmosta on tullut oikeastaan maskottini. Nykyään Youtubessa halutaan nähdä ja kuulla mieluiten oikeaa kitaristia – siinä on ollut minullakin oppimista, Tyyskä arvioi.

Tyyskän / Mr. Fastfingerin kitaravideot ovat suosittuja, lisäksi hän antaa kitaristeille yksityisopetusta skypen välityksellä.

Tyyskä, basisti Lasse Rantanen ja rumpali Thomas Törnroos soittavat tänään julkaistavalla Mr. Fastfingerin nelosalbumilla Mountain Tone.

– Olen kuunnellut viime aikoina paljon 1980-luvun leffamusaa, jossa oli kyse melodiasta ja isoista soundeista. Tässä levyssä on haettu entistä elokuvamaisempaa ilmaisua ja vuoren korkuista soundia, Tyyskä kertoo.

Tyyskän kirjoittamilla kappaleilla on nimiä kuten The Hills 1986, Ocean of Neon ja Cinnamon Valley. Levyllä vierailevat muun muassa Kai Hahto ja Ben Granfelt.

Mr. Fastfinger Trio on vuosien varrella kehittynyt projektista koko ajan tiukemmaksi bändiksi, joka treenaa säännöllisesti yhdessä. Porvooseen viikonlopuksi sovittu julkkarikeikka on tällä tietoa ainoa mahdollisuus kuulla uuden levyn materiaalia livenä.

– Loppusyksyn ja talven esiintymiset ovat vielä lyömättä lukkoon, Tyyskä toteaa.

 

Wigwam-legenda Jukka Gustavsonin tuore albumi Prognosis on saanut kriitikoilta hyvän vastaanoton – levyn pitkät ja polveilevat kappaleet yhdistävät sopivasti vanhoja mausteita ja moderneja teemoja.

Etenkin teksteissä Gustavson on vahvasti tämän päivän kysymysten äärellä. Avausraita We Must Change käsittelee ilmastonmuutosta ja levyn päättävä Ode to the Poor and the Unemployed ihmisten taloudellista eriarvoisuutta.

– Olen aina käsittelyt ikiaikaisia ja ajankohtaisia totuuksia teksteissäni. Rakkautta ja rauhaa olen kannattanut jo 1960-luvulta lähtien, Gustavson hymähtää.

Prognosis-levyn kypsyttely kesti viitisen vuotta ja rima oli korkealla. Gustavsonin edellinen progealbumi julkaistiin 2012.

– Olen erittäin onnellinen, että olen päässyt samalle tasolle kovatasoisten soittajieni kanssa.

Levyllä ja julkkarikeikalla Gustavsonin bändissä soittavat kitaristi Jari "Heinä" Nieminen, basisti Janne Rajala ja rumpali Thomas Törnroos. Levyn kappaleista kuullaan noin puolet, toki myös vanhempia suosikkeja.

Porvoon illassa musiikinlaji ja tunnelma vaihtuu puolivälissä, mutta rumpuja takova mies pysyy samana.

 

Tuplajulkkarit

Jukka Gustavson ja Mr. Fastfinger

Porvoossa järjestetään lauantaina 12. lokakuuta kahden uuden albumin julkistamiskemut.

Nyken klubi-illassa Vanha 123:ssa esiintyvät Jukka Gustavson bändeineen ja Mr. Fastfinger Trio.

Illan avaa Mr. Fastfinger Trio.

Tapahtumaan on pääsymaksu.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Wigwam-ikoni Gustavson Linnankoski-matineassa – lukion kuoro kajauttaa Finlandian15.10.2017 10.45
Mr Fastfinger esiintyy Porvoossa levynjulkaisun kunniaksi8.11.2016 11.29
Villi kitaristi palkittiin – Mika Tyyskä tuli tunnetuksi Mr. Fastfinger-hahmosta11.12.2015 16.24
Wigwam-legenda Jukka Gustavson tekee paluuta kaikessa hiljaisuudessa21.5.2012 09.01

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat