Paikalliset

Kuvat: Monninkylän uuden koulun modulit ovat pian paikoillaan

Torstai-iltaan mennessä Monninkylän uuden koulun modulit ovat paikoillaan. Siitä alkavat viimeistelytyöt, jotka kestänevät kuukauden. Luovutus kunnalle lienee joulukuun alkupuolella.

Tanja Kuisma

Monninkylän uusi koulu valmistuu vauhdilla. Toinen erä koulurakennuksen moduleita rahdattiin Tuuloksesta rakennuspaikalle Askolaan maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Tiistaiaamusta lähtien niitä on asennettu aloilleen.

Jokainen modulilohko – joita oli yhteensä 12 kappaletta – oli kääritty 3D-mallinnuksen mukaiseen kutistemuoviin, josta ne vapautuivat yksi kerrallaan sille tarkoitetulle paikalleen.

Lisäksi viisi kattomodulia odottavat Monninkylän torilla torstaihin, jolloin ne tuodaan ja nostetaan viimeisinä paikalleen.

 

Tämän kohteen vastaavan mestarin, myyntijohtaja Ville Karjalaisen mukaan asentaminen kestää torstai-iltaan asti. Sen jälkeen käynnistyvät viimeistelytyöt.

– Torstaina illalla on ulkokuori valmis, jos säät sallivat, Karjalainen selvittää.

Moduleissa on yrityksessä kehitelty teräsbetonipalkkiperustus, mikä mahdollistaa kuljetuksen ja siirtelyn tunkin ja siihen kuuluvan laatan avulla. Yksin perustus painaa liki 40 000 kiloa per moduli.

Jokainen moduli laskettiin lavetilta viiden senttimetrin päähän edellisestä, jonka jälkeen yhteen siirtäminen tapahtui tunkkeja käyttäen. Keltatakkiset Sami Lehmus, Anssi Laurell ja Sergei Kirilovs työskentelevät keskittyneesti. Nyt töissä on neljä kuljettajaa ja neljä timpuria.

Edellisenä yönä alueella oli enemmän väkeä. Modulit kuljetettiin paikalle Ely-keskuksen määräämää reittiä. Rahdin edellä ja jäljessä kulki kahdeksan vilkkuautoa, joista ensimmäiset irrottivat erikoiskuljetuksen tieltä liikennemerkkejä ja perässä tulleet kiinnittivät ne takaisin.

 

Modulien asennuksen jälkeen alkavat koulun sisätyöt.

– Siellä on liitostöitä, saumojen eristämistä, lattioiden valamista umpeen, seinälistojen asennusta ja vesikatto saumataan kiinni. Talotekniikan töitäkin riittää. Ilma, vedet, lämmitys ja sähköt on kytkettävä, Karjalainen listaa.

Pihalle tulee asfalttia ja laatoitusta.

– Siivoustöiden jälkeen tehdään vielä talotekniikan toimintakokeet. Menee varmasti joulukuun alkuun ennenkuin pääsemme luovuttamaan koulun kunnalle. Urakkasopimuksessa on tosin aikaa 16. joulukuuta asti, Karjalainen toteaa.

Teijotalot on tänä vuonna toimittanut eri puolille Suomea kaksi päiväkotia ja neljä koulua. Niiden lisäksi jättimäisissä tehdashalleissa Perniössä ja Tuuloksessa on valmistettu yksi perhekoti ja erilaisia sosiaalisia tiloja yrityksille. Teijotaloissa on töissä 45 henkilöä, jotka ovat pääosin suunnittelijoita, työnjohtajia ja projektipäälliköitä. Itse rakentaminen on ulkoistettu vakiintuneille aliurakoitsijoille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Uuden koulun moduulit saapuvat Monninkylään keskiviikkona illalla1.10.2019 15.17
Pohja on pian valmis – uudiskoulun siirto tontille Monninkylässä alkaa parin viikon kuluttua30.8.2019 06.15
Räjäytyksiä Monninkylän uudiskoulun työmaalla – koulun elementit vasta lomakauden jälkeen11.6.2019 16.30
Monninkylään kymmeniä uusia asuntoja Amiston alueelle – asemakaavan muutos nähtävillä7.7.2019 19.15
Monninkylän kouluhanke Askolan kunnanhallituksessa tiistaina27.5.2019 16.15
Suunnitelmat valmistuivat – Monninkylän koulun II-vaihe lautakunnan käsissä Askolassa5.5.2019 07.00
Kunnanhallitus: Monninkylän koulun toinen vaihe rakennetaan ensi vuonna28.2.2019 14.21
Osa Monninkylän koulusta purkuun vasta ensi vuonna21.2.2019 07.00
Monninkylän koulun vanhempainyhdistys: avoimuutta päätöksiin ja viestintään16.1.2019 06.35
Valtaosa Monninkylän koulun oppilaista on jo väistötiloissa – uusi koulu tilataan pian, mutta kymmenet lapset ja aikuiset ovat jo sairastuneet16.1.2019 06.30
Monninkylän kouluasiat riepoteltavana vanhempainillassa ja foorumilla12.1.2019 13.00
Monninkylän koulun väistötiloista päättäjille tietoa vasta juuri ennen kokousta? – "Kyllä me voidaan sitten lähettää näitä tietoja sähköpostiin"8.1.2019 14.14

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat