Paikallisurheilu

PSS:n naiset tehokkaana Suomen cupissa

PSS:n naisten salibandyjoukkue jatkaa pelejään Suomen cupissa.

Timo Pasanen

Naisten salibandyn liigajoukkueet liittyivät Teho Sport Suomen Cupin peleihin. Porvoon Salibandyseuran naiset kävivät ryöstöretkellä Turussa tämän kauden neljännen kierroksen ottelussa.

Liigajoukkue Turun Palloseura oli vastaantulija, kun PSS kävi hakemassa jatkopaikan itselleen lukemin 4–8 (0–2, 1–3, 3–3). Porvoolaiset jatkavat cupissa puolivälieriin.

 

Cupissa pelataan kansainvälisen Salibandyliiton IFF:n kokeilulla. Kokeilun piiriin kuuluu 3x15 minuutin peliaika, joka tullaan kokeilemaan kausien 2019-2020 ja 2020-2021 aikana Suomessa liiton alaisissa tapahtumissa, kuten nyt Suomen cupissa. Lisäksi pöytäkirjaan saa merkata 17 pelaajaa ja viisi toimihenkilöä, sekä erätaukojen pituus tulee kymmenen minuutin mittaiseksi.

Muutokset eivät tässä vaiheessa kosketa miesten tai naisten MM-kisoja. Kokeiluilla haetaan tietoa ja miten mahdollisten muutosten kanssa edetään ja sitten vuoden 2022 yleiskokouksessa päätetään jatkosta. Jos pysyviä muutoksia tulee, niin ne tulevat aikaisintaan vasta 2024.

 

PSS:n valmentaja Jukka Kouvalainen oli tyytyväinen voittoon, vaikka vähän lopussa ote herpaantui.

– Ei jäänyt mitään epäselvää siitä kumpi oli parempi. Heti alusta asti oli, tunne että mennään kovaa ja tehokkaasti. Kolmella ehjällä viisikolla mentiin koko peli. Päästiin valmistavassa harjoituksessa fiilikseen, että joukkue haluaa tehdä hommat paremmin.

Lyhyempi peliaika ja kapeammat kokoonpanot eivät Kouvalaista vakuuttaneet.

– En mitään eroa havainnut peliajassa ja ei jäänyt mitään jossiteltavaa. Lyhyempi aika ei peliin vaikuttanut tasollisesti. Ei ole niin pitkä otteluaika ja pääsi aiemmin kotiin. Minusta vanhat säännöt ovat hyvät, enkä lähtisi muuttamaan niitä. Jos muutetaan jotakin, niin silloin sen pitäisi olla radikaalimpi.

 

PSS:n tarkoitus oli pitää kovaa tempoa alusta asti.

– Avausminuuteista ja koko peli paineistettiin, oltiin aktiivisia. Aika paljon saatiin riistoja aikaiseksi ja käännettiin ne nopeasti ja iskettiin hyvin maaleja, Kouvalainen sanoo.

 

Porvoolaiset aloittivat ottelun vahvasti ja painosti kotijoukkuetta heidän pelinavauksissa. PSS pääsi iskemään avausmaalin, kun ykkösnyrkki Fanny Holmberg teki maalin Ella Sundströmin syötöstä. Tehoketjun kolmas lenkki Ella Holmberg oli myös tehokas, joten trion tehot alkavat olla kasvussa. Turkua vastaan Ella Holmberg 1+1, Sundström 1+2 ja Fanny Holmberg 3+1. Minuutti avausmaalista, niin PSS iski rankkarista ja Alisa Kettunen tekijänä.

Toisessa erässä maalipaikat selkeästi meille ja saatiin peli pakettiin. 8–1 tilanteessa

 

TPS:n päävalmentaja Lari Molkka summasi seuran kotisivuilla ottelun tiiviisti.

– Alussa oltiin ihan hyvin mukana, mutta avauserää leimasi iso määrä helppoja virheitä. Vastaanotot eivät osuneet kohdilleen ja syötöt pomppi. Toinen erä meni käytännössä samalla kaavalla, ei meinattu saada riittävää laatua erityisesti avauspelaamiseemme. Kolmannessa uskallettiin ryhtyä pelaamaan, kun tilanne oli jo karannut käsistä. Toki myös vastustaja himmasi kaasujalkaa.

Joukkueet kohtaavat uudestaan sunnuntaina ja silloin pelataan liigapisteistä. Voittajan on oltava valmis heti ottelun alusta alkaen.

Tilastot

TPS-PSS 4–8

09:04 0–1 Fanny Holmberg (Ella Sundström), 10:04 0–2 Alisa Kettunen (RL), 16:05 0–3 Elina Hautojärvi (Annina Levälampi), 24:00 1–3 Laura Rantanen (Milla Nordlund) 24:47 1–4 Fanny Holmberg (Annika Hautojärvi), 28:51 1–5 Ella Holmberg (Fanny Holmberg), 32:29 1–6 Ella Sundström (Ella Holmberg), 33:25 1–7 Alisa Kettunen (Kristiina Järvinen) 37:40 1–8 Fanny Holmberg (Ella Sundström) 39:14 2–8 Milla Nordlund, 39:36 3–8 Karla Kosola 44:06 4–8 Laura Rantanen.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Salibandyn suunnitelmissa on rukata sääntöjä11.12.2018 23.00
Porvoon Salibandyseuran (PSS) naisten edustusjoukkue lähtee voittamaan joka peliään naisten Salibandyliigaan18.9.2019 20.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat