Paikallisurheilu

Tarmon koripallon junioriturnauksessa täysi tohina päällä parketilla

Tarmon järjestämä koripallon junioriturnaus keräsi runsaan osanoton.

Timo Pasanen

Koripallon säännöt saattavat olla aloittelevalle lapselle hieman vaikeaselkoiset. Askelvirhe, kaksois- tai ilmakuljetus sekä tukijalan käyttö voivat olla aluksi vaikeita hahmottaa.

Näistä ongelmista ei ollut tietoakaan, kun koripallon erikoisseura Porvoon Tarmo järjesti ensimmäisen Energia-turnauksen seuran pienimmille. Urheiluhallissa pelattiin kauden ensimmäinen, seuran nuorimmille tarkoitettu koripalloturnaus. Yhteensä neljä vastaavaa turnausta on kauden aikana.

Paikalla oli satakunta pientä palloilijaa ( 5-10 vuotiaita), joista suurin osa pelasi elämänsä ensimmäiset koripallopelit. Liikunnan riemua ja aitoja reaktioita, kun lapsi sai heitettyä elämänsä ensimmäisiä koreja.

– Kuljeta sitten yhdellä kädellä ja pallo sylissä ei saa ottaa askeleita eteenpäin. Kun syöttää kaverille ajoissa, niin voi sitten itse hakea tyhjää paikkaa, kuului hyvät ohjeet katsomossa kannustaneilta vanhemmilta.

 

Tarmon nuorisopäällikkö Saara Hakamaa kertoo, että ottelut olivat matalan kynnyksen harjoituspelejä, jossa lapset pääsivät tuttujen ohjaajien ja kummi-pelaajien avustuksella kokeilemaan pelaamista joukkueensa kanssa.

– Turnaus edettiin kannustavassa ilmapiirissä, hauskaa pitäen. Jos jännitti pelaamista, niin vaihtopenkille saattoi tulla aluksi vaikka kannustamaan vanhemman kanssa. Pelaamaan sai mennä, kun siltä tuntui.

Vilskettä ja vilinää oli ja jokaiselle joukkueelle tuli kaksi peliä. Tuomaritkin neuvoivat samalla lapsia pelien aikana.

– Turnaus oli ensimmäinen laatuaan, mutta vastaavanlaisia on järjestetty pienemmällä konseptilla aikaisemminkin.

 

Hakamaa kertoo, että seura on edelleen kovassa kasvussa ja koris kovassa nosteessa. Tälle kaudelle Tarmoon on tullut jälleen yli 120 uutta jäsentä mukaan toimintaan.

Tarmo täyttää ensi vuonna 70-vuotta. Luvassa on siis juhlavuosi. Seura sai palkattua uuden päätoimisen valmentajan ja Aapo Pitkänen on tuonut tullessaan paljon hyviä juttuja ja sisältöä ennen kaikkea valmennuksen puolelle.

– Seurassa keskitytään kasvavaan juniori- ja harrastetoiminaan. Seuran pohja on rakennettu ehjäksi ja seuraavaksi keskitytään pelaajapolun kehittämiseen ja eheyttämiseen, Hakamaa näkee.

Seuran edustajat viestittävät, että miesten edustusjoukkueesta luopuminen on ollut hyvä päätös. Tarmolta puuttuu lähes kokonaan vanhimmat ikäluokat ( A/B ikäiset ). Seurassa myönnetään, että edustustoimintaa on vaikeaa kehittää pitkäjänteisesti, ellei seura pysty kasvattamaan pelaajia omista riveistään.

– Tämä nuorten turnausten järjestäminen on se paras tapa, että seuran pelaajapolku saadaan ehjäksi, eli juniori-ikäluokkia Mikroista-A-ikäisiin. Sen jälkeen voidaan alkaa rakentaa edustustoimintaa omien kasvattien ympärille.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat