Paikalliset

Loppuuko seisominen täysissä busseissa? Onnibus lisää vuorojaan

Kesäkuussa Onnibus vähensi vuorojaan, nyt niitä lisätään.

Juha Perämäki

Onnibus.com kertoi perjantaina lisäävänsä 30 prosenttia bussivuoroja 7-tielle Helsingin ja Kotkan välille. Porvoossa pysähtyviä vuoroja tulee lisää ensi maanantaista 11. marraskuuta alkaen. Uudet vuorot ajoittuvat aamuun ja alkuiltaan.

– Viime kesän ja kuluneen syksyn aikana kaksikerrosbussit ovat olleet usein täysiä, ja siksi päätimme lisätä tarjontaa merkittävästi. Jo alkukesästä huomasimme kysynnän kasvun ja nyt saimme liikenteen laajennusta varten kaluston ja kuljettajat hankittua, OnniBus.com Oy:n toimitusjohtaja Lauri Helke kertoo.

 

Käytännössä tarjonnan lisääminen tarkoittaa kahden vuoroparin lisäämistä joka päivälle. Jatkossa Onnibus vie matkustajia Porvoosta Helsinkiin entisten vuorojen lisäksi arkisin kello 9.10 ja 17.10 ja viikonloppuisin kello 11.50 ja 17.10. Helsingistä Porvooseen Onnibus tuo arkisin kello 10.50 ja 18.25 ja viikonloppuisin kello 13.05 ja 18.25.

Myös Kotkan suuntaan pääsee jatkossa päivittäin kahdesti aiempaa useammin.

 

Onnibus lopetti kesäkuussa vajaan kahden vuoden ajan palvelleet F77-vuorot Porvoosta Helsinkiin. Tuolloin kaksikerrosbussit päätettiin siirtää kaukoliikennevuoroille, joihin niiden sanottiin soveltuvan parhaiten. Samalla lopetettiin työmatkaliikennettä palvellut edullinen Onnirider-kuukausilippu.

– Porvoon Liikenne lisäsi vastaavasti omia vuorojaan tuolloin, kun Onnibusin vuoroja lähti pois. Meille on ollut yllätys, että bussimme ovat olleet myöhemmin kesällä ja nyt syksyllä tällä reitillä näin täysiä. Se on meille positiivinen yllätys, enkä osaa sanoa, mistä se johtuu, Helke hämmästelee.

Paikallisliikenteeseen Onnibus ei kuitenkaan tee paluuta. Onnibus pysähtyy jatkossakin vain Näsissä ja keskustassa.

– Kaukoliikenne on meille sopivin tapa toimia, Helke sanoo

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Onnibusin F77-linjan lakkautus täytti Porvoon Liikenteen työmatkabussit – osa matkustanut seisten9.8.2019 18.30
Onnibusin ja Porvoon Liikenteen vuoroista karsitaan päällekkäisyydet – ainoa haastaja Savonlinja tarkkailee tilannetta9.5.2019 18.00
Onnibusin F77 lopettaa kesäkuun alussa – kuukausilipun hinta Helsinki–Porvoo-välillä yli kaksinkertaistuu7.5.2019 09.04

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat