Paikallisurheilu

Porvoon Taitoluistelijoiden muodostelmaluistelijat ovat valmiina kauteen – tavoitteena on saada lähitulevaisuudessa joukkue SM-sarjaan

Porvoon Taitoluistelijoiden muodostelmaluistelijat pitivät perinteisen syysnäytöksensä, jossa eri joukkueet esittelivät kauden kilpaohjelmansa ja asunsa.

Porvoon Taitoluistelijoiden Altius muodostelmaluistelujoukkue kilpailee juniorit-sarjassa, ja joukkueen kilpailuohjelman teema on tulevalle kaudelle A Star is Born.

Janne Penttinen

Porvoon jäähallilla sai esimakua Porvoon Taitoluistelijoiden muodostelmaluistelijoiden tämän kauden kilpailuohjelmista, kun seuran kaikki joukkueet pitivät ensiesityksensä. Kauden aikana seuran muodostelmajoukkueissa luistelee noin sata luistelijaa. Joukkueiden kilpasarjat ovat: Ad Altiora (tulokkaat), Ad Aurum (tulokkaat), Ad Astra (noviisit), Altius (juniorit) ja Audax (aikuiset).

Joukkueet ovat harjoitelleet ahkerasti uusilla kokoonpanoillaan aina toukokuun alusta alkaen.

– Alkusyksystä tilanteemme oli hiukan haastava toisen jäähallin ollessa kiinni, jolloin harjoitusmäärämme jäivät pieniksi, muodostelmaluistelun ja luistelukoulun vastuuvalmentaja Essi Bruun kertoo.

– Kävimmekin hiomassa Pajulahdessa ohjelmia kaikkien joukkueiden kanssa. Joukkueiden teemat ja ohjelmat ovat heidän tasoillensa sopivia.

Kauden kilpailuohjelmassa Ad Altioran teema on Pingviinit lomailevat, Ad Aurumin Prinsessat, Ad Astran Ninjago, Altiuksen A Star Is Born ja Audaxin Rockballet.

– Ensi-iltamme onnistui hyvin. Tapahtuma on luistelijoillemme tärkeä esiintymismahdollisuus yleisölle uusilla ohjelmilla ennen kilpailukauden alkua, Bruun sanoo.

– Katsomossa oli myös tuomareita seuraamassa ohjelmia, ja saimme myös heiltä palautetta ohjelmistamme.

Tosi toimiin kaikki ensiesityksessä olevat joukkueet pääsevät tulevana lauantaina Riihimäellä järjestettävässä kutsukilpailuissa. Kauden aikana joukkueilla tulee olemaan kilpailuja kolmesta kahdeksaan, joista osa on kutsukilpailuja, lohkokilpailuja ja aluemestaruuskilpailuja. Aikuisten, junioreiden ja noviisien viimeinen kilpailu on maaliskuussa käytävät loppukilpailut. Aikuiset ja juniorit voivat lunastaa paikan loppukilpailuihin lohkokilpailuissa.

– Valmentajatiimi on tälle kaudelle vaihtunut ja joukkueissa on myös kokoonpano muutoksia. Lähdemme innolla uuteen kisakauteen uusilla kokoonpanoillamme.

– Joukkueet lähtevät tekemään omalle tasolleen hyviä suorituksia tulevissa kilpailuissa. Sen perusteella näemme minne suoritus riittää, Bruun kommentoi.

Porvoon Taitoluistelijoiden puheenjohtaja Leena Eriksson oli haltioissaan seuran luistelijoiden esityksistä.

– On aina mukavaa seurata kauden aikana, miten luistelijoiden taito, ohjelmat ja joukkuehenki kehittyvät, Eriksson toteaa.

– Nuoremmilla joukkueillamme onkin jo luistelutaidon ja vauhdin kehitystä edelliskaudesta. Kokeneemmilla on jo kova vauhti ja hyvä tekemisen taito ja rutiini. Laji on niin vaativa, että harjoiteltavaa riittää paljon.

– Meillä tehdään hyvää työtä lajin parissa, ja meillä on joukkueet eri ikäisille lapsille, nuorille ja aikuisille. Seuramme pitkäaikaisena tavoitteena on saada jo lähivuosina joukkue SM-sarjaan.

Joukkueet

Ad Altiora: Tulokkaat, 21 luistelijaa, keski-ikä 8v 9kk, kilpailuohjelman teema: Pingviinit lomailevat.

Ad Aurum: Tulokkaat, 20 luistelijaa, keski-ikä 9v 8kk, kilpailuohjelman teema: Prinsessat.

Ad Astra: Noviisit, 21 luistelijaa, keski-ikä 12v 7kk, kilpailuohjelman teema: Ninjago.

Altius: Juniorit, 18 luistelijaa, keski-ikä 15v 5kk, kilpailuohjelman teema: A Star is Born.

Audax: Aikuiset, 13 luistelijaa, keski-ikä 36v 7kk, kilpailuohjelman teema: Rockballet.

http://www.porvoontaitoluistelijat.fi/muodostelmaluistelu/

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Valtaosa on valmis suosittelemaan taitoluistelua – lajissa on kuitenkin myös epäkohtia joita on nyt ryhdytty korjaamaan14.11.2019 20.30
Porvoon Taitoluistelijoiden kevätnäytös tulee jälleen – tällä kertaa kerrotaan Aladdin tarina18.4.2019 20.30
PTL:n muodostelmaluistelun joukkueet loistavassa mitalisateessa18.1.2019 23.00
Porvoon Taitoluistelijoiden muodostelmaluistelun Altius -joukkue luisteli Latviasta kultaa17.12.2018 20.34

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat