Paikalliset

Erikoistuminen tekee pienestä voimakkaan – Sillaneristäjistä Askolan vuoden yrittäjiä

Tomi Keinänen esittelee robottia, jolla on iso osuus yrityksen menestyksessä.

Outi Paappanen

Betonisiltojen eristetyömaista käydään talvikaudella tarjouskilpailua, jossa ovat mukana myös askolalaiset yrittäjät Mika Nevalainen ja Tomi Keinänen. Tietoa ensi kesän työmaista odotellessa ja tarjousten laskemisen lomassa he huoltavat kalustoa yrityksen hallilla Monninkylässä ja viettävät hetken lomaa.

Askolan vuoden yrittäjä -tunnustuksen saava KKN Rakennus Oy on urakoinut betonirakentamisen parissa jo 25 vuotta. Askolan Yrittäjien puheenjohtaja Annukka Uusi-Simolan mukaan valinnan perusteena on hyvin toimivan yrityksen pitkäaikainen toiminta ja 25 vuoden jäsenyys paikallisessa yrittäjäyhdistyksessä.

 

Askolalaisten yritys keskittyy betonikorjausrakentamisessa käytännössä siltojen eristämiseen. Viimeisimmät kohteet ovat Keinäsen mukaan olleet muun muassa 622 metriä pitkän sillan vesieritykset Sulkavalla ja Triplan ympäristö Helsingin Pasilassa, jossa oli vielä viime kesänäkin käynnissä suuria infrahankkeita kuten siltoja, teitä ja tunneleita.

– Yleensä on tähän mennessä ensi kesän tilauskirja täynnä, nyt ei vielä ole, Keinänen sanoo.

KKN käyttää ainoana yrityksenä Suomessa robotiikkaa vesieristämisessä, eikä nestemäistä vesieristämistäkään vielä kovin moni yritys tee.

– Eristäminen on pääasiassa kermipinnoitusta. Me ruiskutetaan eristeneste betonikanteen robotiikkaa käyttäen, selventää Nevalainen.

 

KKN Rakennus työllistää yrittäjien lisäksi neljä muuta, vakioporukkaan kuuluvaa kaveria. Kalustoon kuluu muutama pakettiauto, kuorma-auto, pari hallia, pinnoitus- ja betoninkorjauskalustoa ja ruiskutuskalustoa.

– Tämä on erikoistyötä, joka opetetaan kisällintyönä. Olen iloinen, että olemme tämän työn kautta voineet auttaa nuoria eteenpäin elämässä. Moni meille töihin tullut onkin innostunut alasta työn kautta ja lähteneet opiskelemaan rakennus- tai diplomi-insinööriksi asti, kehuu Keinänen.

Nevalainen listaa lisää tehtyjä työmaakohteita. Ne ovat pääasiassa 60–100 kilometrin päässä Askolasta, jonne hän muutti edellisen ammattinsa aikaan vuonna 1988.

 

Yrittäjäpalkinto tuntuu miehistä hyvältä tunnustukselta.

– Yllätti, että tällainen pikkuinen firma sen sai, miettii Nevalainen, joka viihtyy vapaallaan paljon Lapin maisemissa.

– Hyvältähän se tuntuu, että muutkin arvostaa työtä jota on tehty 25 vuotta, mainitsee Keinänen, joka palasi juuri kolmen viikon lomareissulta Afrikasta.

Talkootöiden merkeissähän se meni. Mies oli Burundissa rakentamassa porvoolaisen Samaria Lähetyksen lähetysasemaa, jonne saatiin sähköt, vesi- ja viemäriputket, maalaukset ja moskiittoverkot ikkunoihin.

– Se on ruotsalaisten 1960-luvulla rakentama lähetysasema, jonka sotilaat otti käyttöön sisällissodassa ja repivät lähtiessään.

Yhteinen yrittäjäjuhla

Askolan, Myrskylän ja Pukkilan Vuoden Yrittäjät on julkistettiin lauantaina yrittäjäjärjestöjen yhteisessä juhlassa.

Pukkilan vuoden yrittäjä -tunnustuksen sai Merja Mäkelän yritys Kipinä tukku Oy.

Myrskylän vuoden yrittäjäksi valittiin Matti Virenin Viren-Yhtiöt Oy.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Joka kolmas korkeakouluopiskelija haluaa yrittäjäksi – nämä alat vetävät nyt kiivaimmin28.10.2019 07.00
Teollisuutta palveleva Mahro ja rautakauppa Simolin palkittiin Porvoon yrittäjäjuhlassa28.9.2019 19.15
Majurista tuli höyläri – Tunnepuun yrittäjä jatkaa jalostamista jo kolmannessa polvessa9.9.2019 17.10
ProAgrian neuvontapalvelut ja oppisopimus? – Askolassa kunnan ja yrittäjien infoilta14.11.2019 15.40
Lännen Media: Suomen Yrittäjät ehdottaa minimipalkkojen kirjaamista lakiin – STTK tyrmää: "Silloin palkat ovat poliittisten suhdanteiden varassa"22.9.2019 09.37
Puolet yrittäjistä joutunut huijauksen kohteeksi joskus elämässään – suurimmat menetykset yli 10 000 euroissa10.10.2019 19.55
Porvoon Yrittäjien uusi puheenjohtaja näkee keskustan kehittämisessä mahdollisuuksia ja uhkia1.1.2019 17.05

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Uusimaa uudistuu

Tilaa entistä monipuolisempi verkkopalvelumme tarjoushintaan

VerkkoPlus 3kk vain 8,90 e/kk

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat