Paikallisurheilu

Huuhkajat levittivät siipensä – Suomi varmisti historiallisen jalkapallon arvokisapaikan

Jyrki Repolan mielestä Teemu Pukin valinta Vuoden urheilijaksi on selvää pässinlihaa.

Janne Ekman

Suomalaisen jalkapalloväen suuri odotus on päättynyt. Miesten A-maajoukkueen suoritukset nykyisessä EM-karsinnassa toi paikan itse kisoihin. Suomi voitti kotona Helsingissä Liechtensteinin ja eteni kesän 2020 EM-kisoihin.

Huuhkajat pelasivat varmasti ja voittivat ottelun selkein lukemin 3–0 (1–0).

Monet Suomen arvokisakarsinnat ovat olleet melkein ohitse, ennen kuin oikeastaan saatiin edes käyntiin. Ei nyt enää.

Suomen kannattajat olivat ottelun jälkeen aivan haltioissaan. Koko Suomen joukkue jäi kannattajien keskelle ympäri kenttää, kun peli päättyi.

 

Itse ottelu eteni koko ajan Suomen komennossa ja vierasjoukkue ei voinut kuin puolustaa.

Avausmaalia saatiin odottaa parikymmentä minuuttia. Teemu Pukki alusti syötöllään paikan Jasse Tuomiselle, joka sijoitti pallon näppärästi etukulmasta sisään. Maajoukkueen avausmaali tuli makeaan paikkaan.

Toisen puoliajan vapauttava maali tuli yhdestätoista metristä. Pyry Soiri murtautui väkevästi kuudentoista sisään ja kaadettiin. Teemu Pukki asettui ampumaan rangaistuspotkua ja Suomi repesi, 2–0 vuorenvarmalla laukauksella. Pukki party jatkui ja kisapaikka sinetöityi 3–0 maalilla.

– Tämä oli huikea peli ja EM-kisapaikka uskomaton saavutus, Pukki mietti.

Suomi on voiton jälkeen selkeä lohkokakkonen ja teki lopullisen eron takaa-ajajiin Armeniaan ja Bosnia-Hertsegovinaan.

Huuhkajat pelasivat loistavan Nations Leaguen voittamalla lohkonsa ja näin saivat vahvan alustan tälle kisapaikan saavuttamiselle.

 

Suomen päävalmentaja Markku Kanerva kehui voitto-ottelun jälkeen, että ratkaisupelien ollessa käsillä koko Huuhkajalauma oli vahva.

– Kypsä esitys ja hienolla pelillä. Fantastinen tulos ja huikea retki tämän joukkueen kanssa. Merkitsi paljon suomalaisille, aivan huikeaa, Kanerva tunnelmoi pelin jälkeen.

– Olemme pelanneet ehyenä ja vahvana joukkueena. Kaikki pelaajat ovat esiintyneet todella uhrautuvasti ja antaneet sarjassa kaikkensa. Tämä tuntuu nyt uskomattomalta, mutta meillä on vielä yksi peli Kreikkaa vastaan. Sitten vasta katsomme karsintasarjan kokonaisuutta, Kanerva muistutti.

 

Porvoolaislähtöinen FC Futuran Fredrik Jensen oli todella onnellinen siitä, että saa olla mukana historiallisessa joukkueessa.

– Meillä on todella vahva yhteishenki ja tähän joukkueeseen on aina mukava tulla. Saa seurajoukkueen jälkeen puhua suomen kieltä ja nyt vieläpä juhlia voittoa. Hieno yleisö ja koko Suomen tuki takana, aivan mahtavaa.

Koko Suomen joukkueessa on kaksi pelaajaa, jotka ovat pelanneet EM-karsintasarjassa täydet minuutit, maalivahti Lukas Hradecky ja Joona Toivio.

Sipoolaislähtöinen IF Sibbo-Vargarnan kasvatti oli erittäin onnellinen voitosta ja nautti suunnattomasti kisapaikan saavuttamisesta.

– Ei tätä oikein usko todeksi, mutta kovalla työllä on aina palkintonsa. Ihan huikea tunnelma. Paras hetki uralla ja oli vain kiva pelata. Teemme joukkueena kaikkemme toistemme edestä, Toivio näki .

Maajoukkueen taustalla vaikuttaa myös porvoolainen joukkueenjohtaja Lennart Wangel. Hän on erittäin pidetty johtoryhmän jäsen, ja pelaajat kiittelevät hänen panostaan taustalla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Joona Toivio nauttii futisbuumista – haluaa tehdä Huuhkajissa historiaa12.11.2019 21.35
Kaatuuko kääpiövaltio? – Huuhkajat liihottelemassa kohti EM-finaalia, tilanne jo 3-0!15.11.2019 20.23

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Uusimaa uudistuu

Tilaa entistä monipuolisempi verkkopalvelumme tarjoushintaan

VerkkoPlus 3kk vain 8,90 e/kk

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat