Paikalliset

Koira käänsi lieden päälle tyhjässä asunnossa – naapureiden hälytys esti tulipalon leviämisen

Paikan päällä oli useita Itä-Uudenmaan pelastuslaitoksen yksiköitä.

Inka Töyrylä

Itä-Uudenmaan pelastuslaitos sai hälytyksen Naurispolulle, Kevätkumpuun sunnuntaina kello 13.49. Liikkeelle lähdettiin usean yksikön voimin.

– Kyseessä oli neljän huoneiston 2-kerroksinen rivitalo. Lieden päällä oli ollut ollut tavaraa, ja asukkaiden ollessa poissa koira oli kääntänyt lieden päälle, pelastuslaitokselta kerrotaan.

– Liedellä olleet tavarat, muovinen tarjotin ja siinä olleet perunalastut olivat syttyneet palamaan, ja naapuri havaitsi palovaroittimen äänen. Pelastuslaitos sammutti alkavan palon ja tuuletti tilat. Palonalusta ei aiheutunut henkilövahinkoja.

– Kun ovet on lukossa, savua sisällä ja palovaroittimet huutaa, ja naapurit soittavat paikalle, niin lähdetään varmuuden vuoksi aikamoisella armadalla. Olisi ollut eri asia jos asukkaat olisivat olleet kotona, pelastuslaitoksen henkilökuntaan kuuluva kertoo paikanpäällä.

 

Naurispolun asukas kiitteli lämpimästi paikan päälle kerääntyneitä naapureitaan. Heidän nopea toimintansa heidän haistettuaan savun hajun oli pelastanut asunnon uhkaavalta tilanteelta.

Koska asukkaat olivat poissa, asuntoon oli menty yleisavaimella.

Asuntoa tuuletettiin, ja helpottunut asukas totesi.

– Se on vain savua.

– Asunnossa oli jonkin verran savua. Tuollainen ruuan kitkera savun haju tarttuu vaatteisin, päivystävä palomestari Antti Virtanen lisää.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Ruoka kärähti liedelle Gammelbackassa – tulipalolta vältyttiin5.9.2019 13.04
Öinen tulipalo tuhosi ravintolan – historialliset suola-aitat säästyivät20.8.2019 08.54

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat