Paikallisurheilu

Voitto luisui Akilleen käsistä ottelun loppuhetkillä – Dicken Akademin nuoret näyttivät osaamistaan.

Akilleen miesten käsipallojoukkueen konkarit Tom Mannonen ja Sergiy Shevchenko olivat tehokkaita.

Timo Pasanen

Käsipallon miesten ensimmäisen divisioonan sarjassa Akilleen edustusmiehistö näytti elonmerkkejä. Urheiluhallin parketilla esiintyi pirteä kotijoukkue, joka näytti ottavan hyvän voiton. Akilles kuitenkin kompastui kalkkiviivoilla ja Dickenin nuori joukkue voitti lukemin 30–31 (17-15).

 

Akilles näytti ratkaisseen ottelun kokeneella rutiinilla puolustuspäässä, mutta ongelmat tulivatkin viimeisten minuuttien sähläyksistä.

Akilleen päävalmentaja Marko Niemi huusi ohjeiksi tasapainoa ja rauhallisia sekä järkeviä hyökkäyksiä. Kaikkea muuta, sillä hätäiset ohiheitot ja syötönmenetykset kostautuivat Akilleen tappiona. Dickenin nopeat pelaajat rankaisivat välittömästi kovalla prosentilla ja tappio oli kova pala kotijoukkueelle.

– Johdimme peliä ihan selkeästi ja sitten ei ollut malttia pelata järkevästi. Harmittaa todella paljon, kun päästimme voiton käsistä. Vastustaja oli kyllä hyvä ja ansaitsi voiton, mutta loppuminuutit olivat meiltä todellista sähellystä. Hyvä peli kaikkiaan ja nyt koko rosteri sai kantaa vastuuta, Niemi sanoi.

Alkuvaikeuksien jälkeen kotijoukkue teki tasapainoisen esityksen.

 

Pelin alkuminuutit olivat Akilleelle ehkä hieman vaikeita, kun Dicken teki hyviä nopeita maaleja. Avauksessa Akilles peluutti yllättäen kokemattomampia pelaajia ja alku oli hieman vaisu. Peli tasaantui hieman, mutta edettiin vieraiden komennossa.

Onneksi Akilleen maalivahti Anton Westerlund oli heti torjuntapäällä. Puolustus piti hyvin ja Akilles juoksutti lopulta kokeneempaa kaartia kentälle, niin kurssi muuttui. Kotijoukkue kuroi vieraiden johtoa kiinni ja kahdenkymmenen minuutin kohdalla oltiin tasatilanteessa 11–11.

Sergiy Shevchenko, Tom Mannonen ja Edvard Tilles johdattivat vihreäpaidat jo johtoonkin. Erän loppu mentiin Akilleen komennossa ja tauolle kotijoukkueen johtaessa 17–15.

Toisella jaksolla Niemi herätteli miehistöä pelaamaan pirteämmin.

– Pallot sisään ja kannustin, että koko ryhmä pelaisi yhtenäisenä joukkueena, Niemi mietti.

Akilleen hyökkäyspeli hyytyi hieman ja vieraat juoksivat nopeita. Maalinteko oli liikaa Shevchenko varassa, joten hänet otettiin tarkasti. Akilles ei saanut juuri lainkaan nopeita ja se teki hyökkäyspelistä hitaan.

 

Kotijoukkuekin sai laajuutta maalintekoon ja tulosta tuli. Vartti ennen loppua oltiin tasatilanteessa Kaveri tuli Laidasta luvattoman helposti. Veskari Westerlund pelasi loistavasti.

Akilles lahjoitti johdon vastustajalle monella harhasyötöllä ja huonoilla hätäisillä heitoilla. Nuori Dickenin joukkue liikkui energisesti ja kotijoukkue oli hidas heitä vastaan.

Lauri Narinen kantoi vastuuta ja tasoitti rankkarista viisi minuuttia ennen loppua. Maalin tappioasemassa Akilles ei löytänyt yhtään heittopaikkaa ja pallo menetettiin. Tasoitusmahdollisuus tuli vielä yhdeksän sekuntia ennen päätösvihellystä, mutta syöttöharha siihen paikkaan maksoi sen viimeisen yrityksen.

– Pienestä ovat pisteet kiinni, järki ja maltti eivät olleet lopussa matkassa. Toistoja ja yhtenäisiä harjoituksia vain enemmän, niin menestyminen on mahdollista tässä sarjassa. Joukkuepelin katoaminen näkyi, kun yritetään yksin, niin tulosta harvoin käsipallossa tulee, Niemi mietti.

Akilleen pelaajat kokoontuivat pelin jälkeen ilman päävalmentajaa ja edustusmiehistön leiristä oltiin vaitonaisia mikä prosessi oli menossa.

Tilastot

Akilles-Dicken Akademi 30

Maalintekijät Akilles: Lauri Narinen 9, Sergiy Shevchenko 5, Tom Mannonen 4, Christian Lindblad 3, Henri storsjö 3, Ric Liljendal 2, Edvard tilles 2. Tobias Blomfeldt 1 ja Aly Elmauty 1.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Sergiy Shevchenko nostatti hurmosta – Akilles otti maukkaan kotivoiton espoolaisista17.11.2019 16.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat