Paikalliset

Uri Geller toi positiivista energiaa Porvooseen

Se taipuu yhä. Yleisö seurasi keskittyneesti, kun Uri Geller sai lusikan taipumaan suuren väkijoukon edessä.

Laura Heino

PORVOO | Porvoon Grandissa järjestettiin lauantaina hyvinvointimessut. Tapahtuman järjestäneet hyvinvointialan yrittäjänaiset, Carola Roselt ja Hanna Sumelius-Larsen olivat saaneet tapahtumaan esiintymään myös maailmankuulun Uri Gellerin. Sveitsissä Gellerin luennolla vieraillut Roselt oli päättänyt, että mies pitää saada Suomeenkin. Aktiivisesti yhdessä toimineet naiset saivat Gellerin pitkän tauon jälkeen Suomeen nimenomaan tätä tilaisuutta varten. Perjantai-iltana saapunut ihmemies suuntasi tapahtumasta suoraan takaisin lentokentälle.

– Ehkä ajatuksen voima on toiminut myös meidän hyväksemme tässä. Uskoimme alusta asti tähän projektiin, Sumelius-Larsen kertoi.

Geller veti lauantaina Grandiin lähes täyden salin yleisöä. Sumelius-Larsen iloitsi, että kävijöitä oli löytänyt messuille niin paljon. Monenlaisista kauneuden- ja terveydenhoitomuodoista pääsi nauttimaan kaikilla aisteilla. Sumelius-Larsen antoi kiitosta myös tapahtumaan osallistuneille.

– Näytteilleasettajia oli odotettua enemmän. He ovat olleet joustavia, sillä tilat täällä ovat hieman haasteelliset.

Ensimmäisen kerran 1974 Suomessa televisiossa esiintynyt Geller kiertää nykyään maailmaa kertomassa ajatuksen voimasta, ihmisen mahdollisuuksista, vetovoiman laista, terveydestä ja positiivisen ajattelun voimasta. Hän on tukenut satoja hyväntekeväisyysjärjestöjä. Mystikon tavoitteena oli luoda yleisöön positiivista energiaa ja kannustaa näitä pyrkimään päämääriinsä. Katsojat seurasivat häntä keskittyneesti alusta asti.

– Olen hämmästynyt, että ihmiset jaksoivat istua kaksi tuntia hiljaisesti paikoillaan. Minulle jäi Suomesta hyvä tunne ja toivon palaavani tänne, Geller kehui.

Tilaisuudessa Geller siirsi kompassia ajatuksen voimalla, kasvatti siemenestä kasvin, luki ajatuksia, korjasi rikkinäisiä kelloja ja taivutti lusikoita. Nähtiinpä lavalla myös höyhenen kevyesti useamman käsivarren varassa ylös tuolista nouseva katsoja. Gellerin esiintyminen on herättänyt myös epäilijöitä, mutta miehellä ei ole heistä pahaa sanottavaa.

– Minua se ei haittaa niin kauan kuin he lausuvat nimeni oikein, hän tuumasi.

Yleisön joukossa jo jonkinlaisen Geller-kytköksen saaneet ja uudet uteliaat seurasivat erityisellä mielenkiinnoilla kuuluisaa lusikoiden taivuttamista – ja taipuvathan ne.

– On hienoa, että on ilmiöitä, joista ihmiset yhä puhuvat, Geller totesi.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat