Paikallisurheilu

Kullo Golfissa puhaltavat muutosten tuulet – tavoitteena on tehdä golfkentästä helpommin lähestyttävä

Pekka Karppi aloitti viime vuoden joulukuun alussa Kullo Golfin uutena toimitusjohtajana.

Pekka Karppi aloitti viime vuoden joulukuussa Kullo Golfin uutena toimitusjohtajana. Hän on itsekin pelannut jo toistakymmentä vuotta golfia.

Toni Degerlund

Kullo Golf on painiskellut pidemmän aikaa taloudellisten vaikeuksien kanssa, eikä toimintaan ole saanut kunnon draivia. Golfyhtiössä puhaltavatkin nyt muutosten tuulet ja lähitulevaisuudessa tullaan näkemään sekä strategisia, että operatiivisia muutoksia. Yksi iso muutos nähtiin viime vuoden lopulla, kun yhteistyö toimitusjohtaja Olli-Pekka Nissisen kanssa päättyi, ja Pekka Karppi aloitti uutena toimitusjohtajana.

Kulloon taloudelliset lähtökohdat ovat haastavat. Kertaluonteisen tulon jatkuvuutta ei ensi vuodelle voida taata, Kullo Golfin kulurakenne on raskas, yritysten houkuttaminen golfin tapahtumiin tai muutoin golfin pariin on hankalampaa ja kilpailu ihmisten vapaa-ajasta ja golfasiakkaista kiristyy entisestään. Mennyt vuosi oli kuitenkin voitollinen muutamien erityistoimenpiteiden ansiosta. Talouden osalta tilannetta pyritään parantamaan jatkossa kolmella suunnalla: kulut kuriin, sopimusten uudelleen arviointi, myyntitoiminnan strukturointi ja kaikkien resurssin tehostaminen.

Pekka Karppi oli aluksi konsultoimassa Kullo Golfia talousasioissa. Golfyhtiön hallitus kysyikin miestä yllättäen toimitusjohtajan pallille, ja hetken pohdittuaan asiaan, päätti Karppi ottaa uuden haasteen vastaan.

– Olen varsin suorasanainen, ja yksi tärkeimpiä minua määrittäviä ominaisuuksia on avoimuus. Olen intoa täynnä tästä haasteesta, ja kiitän hallitusta sekä osakkaita tarjotusta luottamuksesta, Karppi sanoo.

– Tulen golf-toimialan ulkopuolelta. Olen toiminut rahoituksen, taloushallinnan ja liikkeenjohdon tehtävissä muun muassa Danske Bankin, Siemensin sekä kuntosaliketju Elixian palveluksessa. Vahvuuteni ovat talouden hallinta sekä toiminnan strukturointi, prosessit ja projektiosaaminen.

– Otan erittäin nöyränä vastaan annetun mahdollisuuden minulle uudella toimialalla. Minulla on paljon opittavaa, mutta uskon pystyväni antamaan yritykselle erittäin paljon etenkin talouden hallinnan osalta. Keskeisin tavoite vuodelle 2020 onkin talouden tervehdyttäminen. Tämä tarkoittaa vuonna 2020 sitä, että kuluista saadaan karsittua ”ilmat pois” ja että tulovirtaa pystytään kasvattamaan strukturoidusti.

Tuore toimitusjohtaja näkee Kullo Golfissa paljon potentiaalia. Tämä vaatii kuitenkin paljon muutoksia.

– Vanha viisaus sanoo, että samoilla toimenpiteillä saadaan samat tulokset. Siksi on selvää, että toiminta ja painopisteet Kullo Golfissa muuttuvat, Karppi toteaa.

– Vuodelle 2020 kaavaillut muutokset tähtäävät toki yhtäältä taloudellisen tilanteen parantamiseen. Silti toimintaa tulee tätäkin voimakkaammin ohjaaman se, että Kullo Golf saataisiin jatkossa entistä yhteisöllisempi, niin osakkaiden kuin jäsentenkin silmissä, mutta myös lähialueen toimijoiden sekä täällä vierailevien pelaajien silmissä.

– Pitkällä tähtäimellä tavoite on olla paikallinen kohtaamispaikka, jonne on aina kiva tulla, ja joka on lähiyhteisölle enemmän kuin pelkkä golfkenttä. Tämä tarkoittaa isoa muutos kentän identiteettiin. Golf ja Kullo Golf nähdään kenties vieläkin suljettuna, vaikeasti lähestyttävänä. Tähän Kullon kentällä yksinkertaisesti ei ole enää varaa.

Karppi haluaakin muuttaa mielikuvaa Kullo Golf, ja tehdä siitä helposti lähestyttävämmän.

– Yhtenä avoimuuden keinona edistää identiteettiä nähdään entistä vahvemmin etenkin lähialueiden lasten ja nuorten toiminta. Golf-opetusta, kerhoja, leirejä ja miksei vaikka liikuntatunteja lapsille voisi hyvin järjestää, vaikka Kullon opettajan opastuksella, kuten on tehty monella muullakin kentällä, Karppo sanoo.

– Klubitalon yhteydessä toimiva ravintola tarjoaa korkealaatuista lounasta arkisin ympäri vuoden, ja golfkaudella ravintola on auki iltaan asti. Helppo tapa tulla tutustumaan miljööseen onkin tulla vaikka vain nauttimaan paikan kauneudesta hyvän ruoan ja juoman merkeissä.

– Itse kentästä ja kenttähenkilökunnan työpanoksesta voi olla ylpeitä. Kullon vuodesta toiseen huippukuntoinen kenttä on alueen laadukkain, ja fasiliteetit sekä miljö ovat ainutlaatuiset. On tärkeää, että tämä kilpailuetu säilytetään myös tulevaisuudessa. Tähän tähtää myös kentän jatkuva kehittäminen, josta rangen parannustyöt ovat tällä hetkellä näkyvin osa.

– Myynnillisesti ensisijainen tavoite on saada aktivoitua selkeästi enemmän yhteistyötä yritysten, mutta myös lähialueen muiden yhteisöjen kanssa. Jo ensi vuodelle oletus on, että Kullo Golfissa on enemmän tapahtumia ja elämää. Tätä tulee tukemaan myös opetustoiminnan uudelleenjärjestelyt.

– Toivon kaikki sydämellisesti tervetuloa tutustumaan Kullo Golfiin. Jos et vielä pelaa, ehkä nyt olisi aika tulla haistamaan tunnelmaa.

https://kullogolf.fi/
 

Taustat

Pekka Karppi

Ikä: 46 vuotta.

Kotipaikka: Vantaa.

Ammatti: Koulutus KTM, nykyinen positio Kullo Golf Oy:n toimari.

Parhaat saavutukset (omasta mielestä): Paras saavutus ja ylpeyden aihe ovat omat lapset. Lisäksi leukemian voittaminen ja siihen liittynyt kantasolusiirto oli aika kova juttu.

Lempimusiikki: Kaikkiruokainen, mutta radiosta soi usein Radio Rock.

Lempiruoka: Tykkään kaikesta ruoasta ja ruoanlaitosta paljon, mutta itse hyvin ja tunteella valmistettu pizza toimii joka kerta.

Motto: Carpe Diem.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Jonatan Jolkkonen nappasi hienon voiton golfin pääkiertueella28.8.2019 16.40
Alex Hietala nousi Talissa hienoon voittoon27.8.2018 23.45

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat