Paikallisurheilu

Akilles otti vakuuttavan voiton JPS:stä kotiottelussaan ja vankisti asemiaan Bandyliigan sarjataulukossa

Akilleen Denis Sadakov tehtaili ottelussa viisi maalia.

Akilles Bandyn Dennis Sadakov (oik.) oli jälleen tehokkaalla pelipäällä. Mies tehtaili viisi maalia ja syötti yhden.

Toni Degerlund

Porvoon Akilles Bandy nappasi komean kotivoiton jääpallon Bandyliigan kolmosesta lauantaina Pallokentällä. Akilles vei vakuuttavan voiton Jyväskylän Seudun Palloseurasta (JPS) 9–2 (4–0) lukemin.

Ottelu sai Trömppereiden ja muun kotiyleisön riemuksi salama-alun, kun Akilleen Matti Vainio pamautti ottelun avausmaalin kolmen minuutin kohdalla alkuvihellyksestä. Porvoolaisten kapteeni, Rasmus Kettunen siirsi seuraavaksi pallon JPS:n maaliin kulman jälkitilanteesta. Seuraavat kaksi maalia, ensimmäisellä puoliajalla kirjattiin vuorostaan Akilleen maalitykille, Denis Sadakoville. Näin ottelun isännät pääsivät tauolle vankassa, neljän maalin johtoasemassa.

Myös toinen puoliaika alkoi kotijoukkueen maalilla, kun Raoul Karlqvist iski maalin kulman jälkitilanteesta Denis Sadakovin syötöstä. JPS pääsi vain minuutti tästä kaventamaan lukemia, mutta sitten Sadakov pistikin kaasun pohjaan ja iski kolme maalia perätysten. Raoul Karlqvist onnistui myös toistamiseen vielä ottelun lopussa. Vaikka jyväskyläläiset onnistuivat kulmasta iskemään toisen maalinsa, ei ottelun voittajasta jäänyt paljon jossiteltavaa.

Denis Sadakov on tehtaillut 13 pelaamassaan ottelussaan jo 28 maalia, ja toiminut syöttäjänä kahdeksassa. Hän onkin selkeä runkosarjan pistepörssin ykköspelaaja. Illan tehopakkaus oli voitosta riemuissaan, vaikka ei tehnyt tekemistään maaleista sen ihmeellisempää numeroa.

– Minun tehtäväni ja työ on joukkueessa tehdä maaleja. Joukkue puurtaa sen eteen, että minulla olisi mahdollisuus tehdä niitä. Eihän sillä sinänsä ole mitään väliä kuka maaleja tekee, kunhan joukkue vain voittaa, Sadakov painottaa.

– Tänään onnistuin hyvin, seuraavassa pelissä se voi olla ihan hyvin joku muu. Minulla oli tänään välillä tuuriakin, koska en luistellut kaikissa maaleissani täysillä. Olin vain oikeassa paikassa oikeaan aikaan.

– Meidän pitää myös pystyä parantamaan peliämme peli peliltä kauden aikana. Tavoite on pelata kauden paras peli finaalissa.

– Peli oli lopputuloksesta huolimatta rankka. Vaikka koko päivä satoi vettä, niin jää oli yllättävän hyvässä kunnossa, eikä pallo pomppinut. Pientä tuulta oli, mutta se on ihan normaalia. Tulimme joukkueena jäälle, ja taistelimme hyvin yhdessä.

Akilles Bandyn miesten edustusjoukkueen päävalmentaja Jari Hyttinen oli joukkueensa peli-ilmeeseen tyytyväinen.

– Pelasimme ottelussa 55 minuuttia juuri suunnitelman mukaan. Hyökkäsimme suhteellisen hyvin, ja mokasimme ainoastaan muutaman maalipaikkamme, joka tietty aina jää kuitenkin vähän harmittamaan jälkikäteen. Mutta peli oli käytännössä jo ratkennut, ennen kun JPS pääsi millään tavalla mukaan peliin, Hyttinen kommentoi.

– Denis on tietysti kullanarvoinen pelaaja meille, mutta täytyy nostaa esiin myös Juuso Johansson, joka pelasi erinomaisesti keskikentällä, ja pimensi vastustajan hyökkääjät lähes täysin. Jääpallo on joukkuelaji, ja kaikkien onnistumista tarvitaan. Denis on myös siitä hyvä pelaaja, että hän ei tyydy pelkästään maalien tekemiseen, vaan hän tekee tosi paljon myös puolustussuuntaan töitä.

Porvoolaiset vahvistivat asemiaan Bandyliigan sarjataulukossa. Sillä on nyt yhtä paljon pisteitä (23) kuin runkosarjaa johtavalla Veiterällä. Lappeenrantalaiset ovat vielä piikkipaikalla paremman maaliturvansa ansiosta, ja sillä on myös yksi ottelu vähemmän pelattuna kuin Akilleella. Porvoolaiset ovat joka tapauksessa erittäin hyvissä asemissa loppukautta ajatellen. Maajoukkuetauon vuoksi, Akilles pelaa seuraavan ottelunsa vasta kahden viikon päästä vieraissa Mikkelin Kamppareita vastaan. Runkosarjasta ei ole enää kuin viisi ottelua jäljellä.

– Seuraava viikko treenataan kovaa, ja sitten viritetään joukkue runkosarjan viimeisiä otteluita varten. Tuleva viikko on harjoittelun ja loppukauden kannalta tosi tärkeä. Meidän pelimme on kuitenkin mennyt eteenpäin koko ajan. Moni asia on hyvin, mutta vielä on pitkä matka siihen, että kausi on päätöksessään, Hyttinen sanoo.

– Meillä on ollut tiukka ja rankka alkuvuosi. Viikolla on tarkoitus treenata hyvin, ja toivotaan, että sää on hyvä tätä varten. Kaikki ovat nyt väsyneitä, joten pieni pelitauko tulee tarpeeseen. Tarvitsemme hyvää spirittiä runkosarjan viimeisiin otteluihin ja tuleviin playoff-peleihin. Saamme tauosta hyvää voimaa kauden lopputaisteluja varten, Sadakov vastaavasti toteaa.

 

Tilastot

Akilles–JPS 9–2 (4–0)

1. puoliaika: 3 min. Vainio Matti (Angeria Ville-Veikko) 1–0, 29 min. Kettunen Rasmus (Flinck Andreas) 2–0 kl, 43 min. Sadakov Denis (Lindfors Andreas) 3–0, 44 min. Sadakov Denis (Nordström Joakim) 4–0.

2. puoliaika: 51 min. Karlqvist Raoul (Sadakov Denis) 5–0 kl, 52 min. Herranen Niko (Hämäläinen Riku) 5–1, 61 min. Sadakov Denis (Larsson Rolf) 6–1, 65 min. Sadakov Denis (Angeria Ville-Veikko) 7–1 kl, 70 min. Sadakov Denis 8–1 RL, 80 min. Karlqvist Raoul 9–1 kl, 90 Hämäläinen Riku (Tuhkanen Nikke) 9–2 kl.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Akilles täysin ylivoimainen – kotoa tuloksena kaksi voittoa12.1.2020 21.35
Sebastian Holmén oli vaikea ohitettava – maalin tappio karvasta Akilleelle12.1.2020 21.00
Akilleen vahva hyökkäys oli liikaa Tornion LRK:lle – Denis Sadakov tehokkaalla pelipäällä11.1.2020 22.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat