Paikallisurheilu

Ebbo uf ja Lolita veivät tämän kauden Porvoon Puulaakisalibandyn mestaruudet – samat joukkueet pääsivät juhlimaan mestaruutta viime vuonnakin

Porvoon Puulaakisalibandyn miesten I-sarjan ja naisten mestaruudet ratkottiin sunnuntaina.

Ebbo uf vei toistamiseen Porvoon Puulaakisalibandyn miesten I-sarjan mestaruuden.

Ebbo uf

Tämän kauden Porvoon Puulaakisalibandyn miesten I-sarjan mestaruus ratkottiin Ebbo uf:n ja Hilpeän Hauen kesken. Mestaruus meni toistamiseen Ebbo uf:lle, joka voitti finaalin 7–3 lukemin. Naisissa mestariksi pelasi vastaavasti Lolita, joka voitti tasaisen kamppailun Penaa vastaan lopulta 3–1 lukemin. Lolita pelasi viime vuonna vielä Teho dam nimellä, joka niin ikään vei mestaruuden. Näin ollen myös Lolita otti toistamiseen mestaruuden, vaikka joukkueen nimi onkin matkan varrella vaihtunut.

Ebbo uf:n pelaajista osa on pelannut yhdessä jo 90-luvulta lähtien. Nykyisessäkin kokoonpanossa joukkue on pelannut puulaakisäbää jo useiden vuosien ajan.

– Saimme hyvän startin finaaliin, kun joukkueemme Mats Weckström teki avausmaalin heti ensimmäisessä vaihdossamme. Sen jälkeen pelimme lähtikin rullaamaan tosi hyvin, Ebbo uf:n Christoffer Österberg kertoo.

– Pelasimme joukkueena hyvin, ja meidän maalivahtimme, Tommi Sahamies otti pari tärkeää ja isoa koppia.

Porvoossa puulaakia on pelattu 1970-luvulta lähtien. Tällä hetkellä puulaakisarjoja pelataan salibandyssa, kaukalopallossa ja jalkapallossa. Aikaisemmin puulaakia on pelattu myös lentopallossa ja sulkapallossa. Puulaakisarjat ovatkin todella suosittuja Porvoossa.

– Puulaakisarjat ovat todella suosittuja. Kaukalopallossa on noin 30, sählyssä 35 ja jalkapallossa yli 40 joukkuetta, Porvoon kaupungin liikuntatoimen liikunnanohjaaja Päivi Häkkinen kertoo.

– Koemme sarjat tärkeäksi liikuttajaksi. Sarjoissa eivät saa pelata kilpapelaajat, vaan ne on tarkoitettu kuntomuodoksi tietyin rajoituksin. Varsinkin miehiä on muutoin vaikea houkutella liikuntaryhmiin.

– Yhteenlaskettuna, joukkueet ja osallistujat, yli 1500 henkilöä liikkuu kauden aikana pari kolme kertaa viikossa monen kuukauden ajan.

Christoffer Österberg on aktiivinen liikkuja ja urheilun suurkuluttaja. Hän onkin mielissään, kun Porvoossa puulaakisarjoista löytyy vaihtoehtoja talvesta kesään.

– Tosi hienoa, että Porvoon liikuntapalvelut järjestää puulaakisarjoja. Toivottavasti saisimme ensi kaudella säbäänkin lisää joukkueita mukaan.

– Ebbo uf on mukana myös kaukalopallossa, ja osa meistä pelaa myös sitä. Muutama meidän säbäjoukkueen pelaajamme on niin ikään mukana kaukalopallossa, mutta pelaa toisissa joukkueissa. Sen lisäksi osa meistä pelaa kesäisin myös puulaakifudista.

Joukkueet

Miesten I-sarja

Ebbo uf: Lindquist Mikael, Weckström Dan, Weckström Mats, Lauhikari Samuli, Sandell Emil, Sjöblom Daniel, Österberg Christoffer, Ylänkö Erik, Törnqvist Rickie, Bergman Casper, Wallden Frank, Koponen Samuli, Forsblom Marcus, Lindroos Sebastian, Laine Mikael, Sahamies Tommi, Oljemark Fredrick.

Naiset

Lolita: Soile Kouvonen, Roosa Laitonen, Carolina Forsblom, Päivi Suo-Yrjö, Amy Gibbins, Eerika Honkanen, Emmi Nurmela, Jonna Karlsson, Sanna Vehniäinen, Jutta Yliaho, Helene Floman, Jonna Pirtelä, Sari Juntunen ja Riikka Byckling.

www.porvoo.fi/puulaakisarjat#salibandy

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Porvoon Puulaakisalibandyn tämän kevään pelit ovat finaalivaiheessa6.2.2020 13.48
Jalkapallon Porvoon Puulaakimestaruudet saatiin ratkottua – mestaruudesta taisteli 10 naisten ja 27 miesten joukkuetta6.9.2019 15.28
Remppa ja Juve ottivat pytyt haltuunsa14.3.2019 19.00
Ebbo UF ja Teho Dam puulaakisarjojen sählymestareiksi8.3.2019 10.56

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat