Paikalliset

Yli 100 000 euroa EU-rahaa länsirannalle – ensin rakennetaan ja valaistaan raitti kävelysillalta Aleksanterinkadun sillalle

Kaupungin projektikoordinaattori Yolanda Potrukus, Posintran aluekehitysjohtaja Topi Haapanen ja Porvoon Energian verkkosuunnittelija Olli Vaniala esittelivät Lucia-hanketta länsirannalla tiistaina.

Samu Karvala

Porvoon kaupunki ja Posintra ovat saaneet länsirannan kevyenliikenteen rantaraitin valaistukseen 105 000 euroa EU-rahaa. Porvoon maksuosuudeksi jää 35 000 euroa.

Ei siis ihme, että nyt rantaan haetaan mahdollisimman moderneja, älykkäitä ja energiatehokkaita ratkaisuja.

 

Tänä vuonna toteutetaan kävelysillan ja Aleksanterinkadun sillan välinen osuus. Raitin rakennustyöt alkavat keväällä. Viimeistelyyn ja valaistukseen päästäneen loppukesästä.

Vuonna 2021 raittia jatketaan Aleksanterinkadun sillalta etelään niin pitkälle kuin rahat riittävät. Kahden vuoden aikana rakennettavan ja valaistavan väylän pituudeksi arvioidaan noin kilometriä.

 

Valaistussuunnittelusta vastaa Ramboll Finland Oy. Suunnitteluprosessi koostuu teknisestä ja visuaalisesta suunnittelusta sekä asukasarvioinneista. Porvoon katuvalaistusta käytännössä operoiva Porvoon Energia on luonnollisesti ollut mukana alusta lähtien.

Valaistushanke on nimeltään Lucia ja se on Interreg Baltic Sea Region -ohjelman rahoittama.

Nyt

Rantaraitin valaistushankkeesta voi kertoa mielipiteitään Porvoon Valot -tapahtumassa tulevana viikonloppuna 14.–15. helmikuuta.

Länsirannalla kävelysillan kupeessa sijaitsevalle Lucia-pisteelle tulee Ramboll Finland Oy:n suunnittelema valokokemus, jossa vierailijat pääsevät aistimaan valojen vaikutusta. Lisäksi vierailijat voivat jättää vastauksensa Länsirannan älykäs valaistus -kyselyyn.

Mukana ovat hankevastaavat Yolanda Potrykus Porvoon kaupungin kuntatekniikasta ja Topi Haapanen Posintrasta, jotka kertovat mielellään lisää hankkeesta.

Toinen Lucia-hankkeen asukasarviointi -työpaja järjestetään 18. maaliskuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Valofestivaalista Porvoon uusi vetonaula? – Tapahtumaa markkinoidaan näkyvästi myös Helsingissä27.1.2020 12.13

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat