Paikalliset

”Hän on ihanin asia, mitä olen ikinä nähnyt” – FSD:n puheenjohtaja Anette Karlsson synnytti poikavauvan viisi viikkoa etuajassa

Fredrik Wickholm ja Anette Karlsson vastasyntyneen vauvansa kanssa.

Anette Karlssonin kotialbumi

Anette Karlssonin ja Fredrik Wickholmin perheeseen syntyi tiistaiaamuna kello 6.30 poikavauva.

Karlsson on kaupunginvaltuutettu ja kaupunginhallituksen jäsen, ja Suomen ruotsinkielisten sosialidemokraattien FSD:n puheenjohtaja.

Tuore äiti ilmoitti Facebookissa onnellisesta perhetapahtumasta Kotkan sairaalassa. Vauva syntyi etuajassa.

– Meidän rakas poikamme päätti tulla maailmaan 112-päivänä arvioidun tasa-arvon päivän sijaan. Näin ollen hän syntyi tänä aamuna viisi viikkoa etuajassa. Olemme molemmat Kotkan sairaalassa ja voimme hyvin. Vauvateholla ollaan tarkkailussa, mutta tilanne vakaa. Vielä ei tiedetä, milloin poika pääsee kotiin. Toivottavasti pian. Mammaloma alkoi näin aiemmin, kun suunniteltu ja vähän erilaisissa tunnelmissa kun osasin arvata, Karlsson kirjoitti.

 

Keskiviikkona, runsas vuorokausi synnytyksestä vastaa puhelimeen iloinen ja onnellinen äiti.

– Hän hengittää jo ihan itse! On tosi hyvä fiilis, elämä hymyilee. Nyt jaksaa taas jotain, kun on saanut nukkua ja käydä suihkussa, Anette Karlsson huokaa.

– Tosi hyvin on mennyt nähden siihen, että hän syntyi näin etuajassa. Mieskin on saanut olla läsnä kaikki hetket.

Karlsson on ilahtunut, että osa hoitajista on puhunut Kotkassa ruotsia. Nyt on edessä siirtyminen perhehuoneeseen.

– Päästään olemaan hänen kanssaan. Se tuntuu hyvältä. Hän on ihanin asia, mitä olen ikinä nähnyt. Kaunis lapseni, esikoisen äiti liikuttuu.

Vauva oli syntyessään 49,4 senttimetriä pitkä ja painoi 3 045 grammaa.

– Laskettu aika oli tasa-arvon päivänä 19. maaliskuuta, mikä olisi sopinut tällaiselle feministiäidille myös, mutta hän päättikin tulla 11. helmikuuta, kun on Suomen turvallisuustoimijoiden päivä. On lottovoitto meille, että Suomessa ovat asiat näin hyvin. Tajusin myöhemmin, että tänne Kotkaan meidän olisi pitänyt tulla matkasta huolimatta, vaikka Porvoossa olisi vielä ollutkin synnytyssairaala.

 

Anette Karlsson kertoo, ettei ennakkoon ollut mitään merkkejä siitä, että synnytys alkaa etuajassa. Lähtö Kotkaan tuli yllättäen sunnuntai-iltana. Hänellä oli kalenteri täynnä sovittuja menoja koko viikolle ja myös ensi viikolle.

– Joka päivälle aamusta iltaan. Maanantaiaamuna olin sen verran voimissani, että laittelin tekstareita ja peruin kaiken. Ensi viikon ohjelmatkin on vielä peruutettava. Minullahan olisi ollut viimeinen työpäivä nyt keskiviikkona, Karlsson lisää.

– Poika yllätti nyt kaikki! Isovanhemmatkin ovat Kanarialla, mutta tulevat onneksi perjantaina.

 

Äidin onnea ei haittaa, vaikka aikataulut pyörähtivät uusiksi.

– Tämä oli meille hyvä juttu, että poika otti kontrollin tästä kiireisten vanhempien perheestä, kun minä olen tällainen multitaskaaja ja mies on yrittäjä. Hän on rakennusinsinööri, jonka insinööritoimisto Sipoossa suunnittelee taloja.

Kotiutumisen ajankohdasta ei ole vielä tietoa.

– Mennään päivä kerrallaan. Kotiin sitten, kun poika on siinä kunnossa, että voi turvallisin mielin lähteä. Viisi viikkoa etuajassa on kuitenkin aika paljon. Oltiin ajateltu, että ehdin katsomaan tavarat kunnolla paikoilleen äitiyslomalla ennen syntymää, mutta katsellaan nyt sitten yhdessä vauvan kanssa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Anette Karlsson FSD:n puheenjohtajaksi ja vauvakin on tulossa! – "Haluan olla mukana sittenkin, kun vauva syntyy"28.10.2019 19.15
Anette Karlsson johtaa ruotsinkielisiä demareita27.10.2019 20.43
Anette Karlsson jatkaa Uudenmaan Demarinaisten puheenjohtajana20.10.2019 15.00
Anette Karlsson on nyt ministeri Ville Skinnarin linkki eduskuntaan – oltava näpeissä myös sivistysvaliokunnan asiat27.6.2019 14.35
Virtasella ja Kurjella kalleimmat äänet – Anette Karlsson ja Micaela Röman saivat budjettiinsa nähden parhaat äänisaaliit16.4.2019 17.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat