Paikallisurheilu

PSS kävi ryöstöretkellä Tapanilassa – kotijoukkue EräViikingit ei pystynyt oikein missään vaiheessa haastamaan tosissaan porvoolaisia

PSS nousi samalla voittonsa ansiosta runkosarjan sarjataulukossa toiseksi.

PSS:n Aada Heikkinen iski porvoolaisten avausmaalin ensimmäisen erän alussa. Heikkinen maalasi erän lopussa vielä toistamiseen, ja kirjasi ottelusta 2+0 tehot.

Toni Degerlund

Porvoon Salibandyseuran (PSS) naisten edustusjoukkue pelasi kauden toiseksi viimeisen ottelunsa Salibandyliigan runkosarjassa. Tällä kertaa porvoolaiset olivat matkanneet Helsinkiin, jossa se kohtasi EräViikingit. Joukkueet olivat sarjataulukossa ennen ottelua tasapisteissä. EräViikingit oli kuitenkin PSS:n edellä toisena, koska se oli voittanut runkosarjassa yhden ottelun enemmän kuin porvoolaiset. Senpä vuoksi ottelulla olikin molemmille joukkueille iso merkitys. PSS oli kuitenkin tyly vieras, ja se kävikin ryöstämässä pisteet EräViikingeiltä 1–8 (0–5, 1–0, 0–3) lukemin.

PSS aloitti ottelun väkevästi, ja leipoi heti ensimmäisessä erässä viisi maalia, pitäen samalla oman päänsä puhtaana. Aada Heikkinen tehtaili maaleista kaksi. Ensimmäinen erä olikin porvoolaisilta loistavaa peliä, jossa hyökkäys sekä puolustus pelasi mainiosti. Toisessa erässä keltapaitojen ote hiukan herpaantui. Erässä ei nähty kuin yksi maali, ja siitä vastasi kotijoukkue. Viimeinen erä oli jälleen PSS:n pallollista hallintaa. Illan vieraat tekivät viimeisessä erässä kolme maalia. Kun Arla Salo otti PSS:n maalissa helsinkiläisten laukomat pallot varmasti kiinni, ei ottelun voittajasta jäänyt jossiteltavaa.

PSS:n naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Jukka "Kode" Kouvalainen olikin erttäin tyytyväinen joukkueensa peli-ilmeeseen.

– Hyvää tekemistä läpi pelin. Meillä oli hyvä valmistautuminen, ja olimme ennen kaikkea valmiita tähän peliin, Kouvalainen kommentoi pelin jälkeen.

– Tiedostimme hyvin pelin merkityksen. Olemme lähellä niitä pelejä, jossa tunne ja lataus pitää olla kohdillaan. Tänään se oli ihan alusta saakka kohdillaan.

– Eka ja vika erä oli meiltä todella hyvää pelaamista. Toka erä oli meidän puolustustaistelumme, jossa myös onnistuimme erinomaisesti, vaikka EräViikingit tekivätkin yhden maalin. Vaikka emme tehneet maaleja, niin puolustimme tosi laadukkaasti.

– Voitto EräViikingeistä antaa tietysti hyvää itseluottamusta, mutta pitää kuitenkin muistaa, että pleijarit ovat taas ihan eri pelejä kuin runkosarjan pelit. Lataus palyoff-peleissä on ihan erilainen kuin runkosarjassa.

Porvoolaisilla on runkosarjasta vielä yksi ottelu jäljellä. Tämän kauden viimeinen runkosarjan ottelu pelataan tulevana sunnuntaina Aurorahallilla Tampereen Classicia vastaan. PSS voitti joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen lokakuussa kotiottelussaan 5–2 (1–0, 2–0, 2–2) lukemin. Seuraava ottelu marraskuussa, päättyi vuorostaan Tampereella pelatussa ottelussa Classicin voitonjuhliin 6–1 (2–0, 0–1, 4–0) lukemin. Nyt joukkueet kohtaavat siis kolmannen kerran, ja PSS aikoo pitää sarjapisteet Porvoossa.

– Tärkeintä on, että pelaisimme mahdollisimman ehjän ottelun, oli lopputulos sitten mikä tahansa, Kouvalainen painottaa.

– Totta kai me kuitenkin lähdemme voittamaan ottelua. Aina kun pelaamme kotona, niin haluamme voittaa, ja toki runkosarja olisi kiva päättää voitollisesti, vaikka pelit jatkuvatkin heti ylemmässä jatkosarjassa, eikä runkosarjalla ole periaatteessa tässä vaiheessa enää niin suurta merkitystä.

 

Tilastot

EräViikingit–PSS 1–8 (0–5, 1–0, 0–3)

1. erä: 04:42 min. Heikkinen Aada (Kettunen Alisa) 0–1, 08:49 min. Holmberg Ella 0–2, 15:25 min. Holmberg Fanny (Holmberg Ella) 0–3, 16:43 min. Törnqvist Linda (Sundström Ella) 0-4 YV, 18:12 min. Heikkinen Aada (Kettunen Alisa) 0–5.

2. erä: 25:30 min. Rannala Tuuli (Mittentag Sofia) 1–5.

3. erä: 42:17 min. Holmberg Ella (Sundström Ella) 1–6, 47:59 min. Koli Sanni (Kettunen Ella-Mari) 1–7, 57:19 min. Sundström Ella (Holmberg Ella) 1–8 YV.

Torjunnat: PSS Salo Arla 1+5+5=11, EräViikingit Kataja Juulia 5+3+11=19 (Poissa: 55.37–56.28, 57.29–60.00).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

PSS ei kyennyt pitämään selvää johtoasemaa – SB Pro tuli takaa ohi Suomen cupin voittoon8.2.2020 16.05
PSS:n Aada Heikkilä löi kapuloita TPS:n rattaisiin – hyvä rytinä toi pisteet26.1.2020 21.20
PSS:n naiset kävivät hakemassa komean vierasvoiton Lahdesta Pelicans SB:ltä ja maksoi samalla kalavelat joukkueiden edellisestä kohtaamisesta.19.1.2020 20.48

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat