Paikallisurheilu

Vuoden läpimurto-palkinto kannustaa eteenpäin – Olivia Kindstedt hakee menestystä

Olivia Kindstedt lähtee tavoittelemaan EM-kisoista hyvää sijoitusta.

Timo Pasanen

Porvoon Frisbeegolfseuraa edustava 16-vuotias Olivia Kindstedt pelasi vuonna 2019 ensimmäisen kautensa lisenssipelaajana. Avauskausi oli hyvin menestyksekäs ja nousujohteinen. Suomen frisbeegolfliiton vuoden parhaiden palkinnoista yksi tuli Porvooseen, kun läpimurto-palkinnon pokkasi Kindstedt.

 

Orimattilan Amateur Series -SM-karsintakilpailusta Kindstedt saavutti paikan FJ18-luokan SM-kilpailuun. Kuukautta myöhemmin Riihimäen SM-kilpailuissa sijoitus kirkastui, kun Kindstedt nappasi upeasti SM-kultaa. Amatööriluokkien SM-kilpailuissa FA1-luokassa Kindstedt oli puolestaan viides.

– Kausi meni kyllä aikalailla nappiin. Sen lisäksi sain vielä paikan nuorten EM-kilpailuihin, se on kova saavutus. Kilpailen sarjassa FJ18 eli alle 18-vuotiaat tyttöjuniorit. Kisat pidetään elokuussa Tsekeissä ja tavoitteena on päästä viiden joukkoon, Olivia kertoo.

Tällä hetkellä Olivia on Euroopan junioreiden rankingissa sijalla kolme.

– Nyt on kesä aikaa treenata ja saada heittoon lisää varmuutta. Oman tason pitäminen ja siitä vielä parantaminen on tavoitteena. Kun saa hyviä kisoja kesällä alle, niin kaikki on mahdollista. Henkinen valmius ja tasaiset suoritukset ovat niitä avainasioita menestykseen, Olivia miettii.

 

Kohtelias ja urheilullinen nuori opiskelee Linnankosken Lukiossa ensimmäisellä luokalla. Yleisurheilua ja tanssia harrastanut Kindstedt on heittänyt tosissaan vasta toista vuotta.

– Yleisurheilussa heittolajit, lähinnä kiekko ja moukari kiinnostivat eniten. Kiekon heittomekaniikassa on melko paljon samoja asioita, kuin frisbeegolfissa. Myös henkinen valmius ja keskittyminen jokaiseen heittoon on yhtenäistä, Olivia miettii.

Olivian isä Marko Kindstedt kilpailee aktiivisesti ja innosti tytärtään kokeilemaan lajia.

– Heittelin pihalla frisbeetä ja aika nopeasti huomasin pitäväni lajista. Porvoossa on hyvä seura ja paljon toimintaa, niin lajiin pääsee nopeasti kiinni. Lajin suosio on kasvanut huimasti ja ratoja on tullut valtavasti lisää. On todella kiva käydä heittelemässä erilaisilla radoilla. Se kehittää eniten, Olivia miettii.

Eveliina Salonen voitti naisten avoimen luokan MM-hopeaa Peoriassa, Yhdysvalloissa. Salonen oli myös Urheilutoimittajain Liiton valinta vuoden 2019 parhaaksi frisbeegolfurheilijaksi.

– Suomessa naisten taso on maailmanluokkaa. Jos aikoo maailman huipulle, niin suomen naisparhaimmisto on hyvä tason mittari, Marko Kindstedt sanoo.

 

Olivia sanoo, että frisbeegolf on helppo aloittaa, sillä ainoa välinen on frisbeekiekko.

– Jo yhdellä kiekolla voi lähteä radalle. Toki enemmän opettelemalla, harrastuksesta saa paljon enemmän irti. Useimmat radat ovat ilmaisia. Talvella pääsemme kerran viikossa heittämään sisällä Uusimaa-areenalla, sen on hyvä lisä treenaamiseen. Kesäkaudella aion harjoitella 5-6 kertaa viikossa.

Hyvän heittäjän on saatava tekniikka hyväksi ja jalkojen, sekä käsien ajoituksen on toimittava.

– Toistojen määrä ja tekniikan osaaminen auttaa kehitystä. Tavoite on saada sadan metrin avauksia säännöllisesti.

Olivia kuuluu NBDG-tiimiin, joka auttaa ja tukee urheilijoita.

– Tiimiin kuuluu urheilijoita monesta eri maasta. Saan apua ja tukea harrastukseen, joten on ihan mukava tulla huomatuksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta

Isä ja tytär heittivät mitaleille – Marko Kindstedt voitti yli 40-vuotiaiden herrasmiesten sarjan ja tytär Olivia naisten sarjan hopeaa1.10.2019 21.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat paikalliset

Uusimmat

Luetuimmat